Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Зaвчерa пo грешкa улетaв у 8ми Септември,сестрите хaхaхaх хихихи сo кaфињaтa уoпште не делувaa зaгрижени или умoрни.Бaш делувaa кaкo вистински крaлици нa "кoвид центaрoт" или евентуaлнo aкo беa oд внaтрешнoстa пa дa ги живеaт нивните 5 минути издaвaјки инструкции нa секoј штo ке влезе.Инaку тaa бoлницa уште oд времетo кoгa беше ВБС,вaжи зa центaр нa блудoт и рaзврaтoт.
Pa, probaj da gi razberes.
Sestrite nema doma da si dojdat mesec dena, nema familija da si vidat, normalno e deka ke bidat nervozni.
Plus, nekoi od niv veke vo nivnite gradovi isluzile termin vo infektivna, seuste nemaat dobieno bonus za rizikuvanje na zivotot, za sega da gi povikaat naglo, bez sila da rechat ne, zatoa sho ako se protivat dobivaat otkaz.
Niedna od sestrite od drugite gradovi ne saka da bide tamu.

Pa, probaj da gi razberes.
Sestrite nema doma da si dojdat mesec dena, nema familija da si vidat, normalno e deka ke bidat nervozni.
Plus, nekoi od niv veke vo nivnite gradovi isluzile termin vo infektivna, seuste nemaat dobieno bonus za rizikuvanje na zivotot, za sega da gi povikaat naglo, bez sila da rechat ne, zatoa sho ako se protivat dobivaat otkaz.
Niedna od sestrite od drugite gradovi ne saka da bide tamu.
Ги разбирам јас и ги поддржувам,само ми беше муабетот дека тоа што објавуваат на социјалните мрежи и тоа што се дешава на терен се два различни света.

Уставен суд вели дека важењето на владините уредби завршува со прекинот на вонредната состојба

Тоа значи нема носење на маски:jeeee: и се останато, нормално ако се работи според закон.
Јебеш закон у вакви сутуации кога може да се преполовиме,само ќотек до посеруење

Наскоро ќе испадне дека вирусот не постоел и све било една голема илузија, им плаќале по 2000 евра да ги пишат умреле од корона.

Јебеш закон у вакви сутуации кога може да се преполовиме,само ќотек до посеруење

Потребен е фунционален парламент за да можеме да донесеме функционални закони за справување со кризата!

(прочитај го со гласот на Радмила Шеќеринска, пази само пролив се добива)

Мене ме интересира дали некој од вас знае кога ќе се покаже дека некој е позитивен и има температура каква е постапката? Се прави детално испитување и врз основа на резултатите се определува дали те задржуваат или седиш дома?
Премногу смртни случаееви имаме и знам дека дел од нив доцна пријавиле дека имаат симптоми ама дали се испитуваат убаво тие со симптоми?

Мене ме интересира дали некој од вас знае кога ќе се покаже дека некој е позитивен и има температура каква е постапката? Се прави детално испитување и врз основа на резултатите се определува дали те задржуваат или седиш дома?
Премногу смртни случаееви имаме и знам дека дел од нив доцна пријавиле дека имаат симптоми ама дали се испитуваат убаво тие со симптоми?
Само ако си бил/а во контакт со заболен те ставаат во карантин и ако не појавиш симптоми нема тестирање.Само ке дремеш у карантин и ке чекаш да видиш дали ке те пеплоса.Овој дегенериков под мене татко му е на клиника со ковид а него само у карантин го ставија ако не јавел симптоми нема да го тестираат.Го виделе како се шета пред зграда а бил и у продавница па му кажавме преку врата дека ако го видиме надвор дека ке го прекршиме од ќотек

Колега во Германија, добил благи симптоми, дошле дома му направиле тест и искочил позитивен. Ја тестирале и жена му, она негативна. Одма му направиле други лабараториски анализи, ЕКГ (материјали дома му биле земени) и му кажале дека немало потреба да биде хоспитализиран. Изолиран бил на посебен кат од куќа цело време. Среќа човеков со лесна клиничка слика и се оправил брзо. Го посетувале дома од болница додека бил под третман, имал постојана телефонска поддршка и така се додека не искочил негативен два пати откако оздравел.
Не знам како е кај нас, ваљда исто би требало да е.

Само ако си бил/а во контакт со заболен те ставаат во карантин и ако не појавиш симптоми нема тестирање.Само ке дремеш у карантин и ке чекаш да видиш дали ке те пеплоса
Ме интересира ако имаш нпр температура...Брат ми е позитивен, има не многу висока температура и цел ден помина во испитувања (од снимки на плуќа и ред други...). Снимката не му се свиѓала на докторот, барал мислење уште од двајца колеги пред да го пушти дома. И тоа ми изгледа сосема во ред. (за Белград зборам) И таму не тестираат блиски членови освен ако немаат симптоми. Дали и кај и нас има таква пракса?

И тоа ми изгледа сосема во ред. (за Белград зборам) И таму не тестираат блиски членови освен ако немаат симптоми. Дали и кај и нас има таква пракса?
Кај нас ти стига решение дали си позитивен или не.Ако да,остануваш во домашна изолација(доколку не ти се влоши состојбата,нирмално),најблиските околу тебе исто ги тестираат било дали имале симптоми или не.
У пракса така и треба да биде,само што нас не тестираа од воено медицинскиот центар.Ваљда е исто и од центар за јавно здравје!?

Само ако си бил/а во контакт со заболен те ставаат во карантин и ако не појавиш симптоми нема тестирање.Само ке дремеш у карантин и ке чекаш да видиш дали ке те пеплоса.Овој дегенериков под мене татко му е на клиника со ковид а него само у карантин го ставија ако не јавел симптоми нема да го тестираат.Го виделе како се шета пред зграда а бил и у продавница па му кажавме преку врата дека ако го видиме надвор дека ке го прекршиме од ќотек
Ист случај кај мене....во другиот влез на зградата. Еден позитивен од фамилија, го однеле на инфективна и никого не тестирале од домашните (само во карантин да седеле, па ако јават симптоми тогаш). А позитивниот го прашале со кого си имал контакт? Овој почнал да им набројува десетина души (доле пред зграда што дремел со комшии и сл).....му рекле, не двајца само кажи. Место во карантин домашните шеткале до продавница, па комшииве ги пријавувале, им се заканувле за да седат дома. Другар ми кажуваше во детали, живее врата до врата со нив на кат.

Кај нас ти стига решение дали си позитивен или не.Ако да,остануваш во домашна изолација(доколку не ти се влоши состојбата,нирмално),најблиските околу тебе исто ги тестираат било дали имале симптоми или не.
У пракса така и треба да биде,само што нас не тестираа од воено медицинскиот центар.Ваљда е исто и од центар за јавно здравје!?

У пракса не е така од пред недела-две, не се тестират контактите ако немаат симптоми. Ги ставаат во самоизолација, па ако пројават симптоми се тестираат.

Но, многу луѓе од тие вршат притисок врз матичните (оправдано) да им се направи тест за да бидат на сигурно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom