Да те пише оти немаш возачкаИмам 15 години , возам скутер 49cc имам документи за скутерот , доколку ме сопре полиција што може да ми направи ? (кацига носам секогаш)
Во старт имашКолку пари е бидејки немам возачка?
Прашањето ми беше , колку би чинела казната затоа што немам положено ?За А1 категорија треба да е помалку, а ти му пишуваш за Б.
Само теоретски дел, прва помош и тестови кога ќе наполни 16 години.
Нормално возачка хаха ама уште 1 година ке се шверцамБирај 200 евра возчака или 300 евра казна.
![]()
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Posle im nabrojav koj se nacalnici i komandiri gi poznavam
Abe moze da ama poentata mi e ne znam sea dali da si cekam pokana za sud posto nisto nit zapisnik niato ne zapisaa a k ne mi dadoa da potpisam nisto
Ги заболе нив ти кој познаваш и зошто брзо возиш, со сендвич и сокче подобро ќе си поминел.![]()
Ќе напишат одбива да потпише, ќе ти стигне за извесен период покана за суд да ти определат колку месеци забрана, секако и казната не ти бега, единствено да пробаш да си ја платеш во рок од 8 дена на пола цена (ако постои уште тоа)Abe moze da ama poentata mi e ne znam sea dali da si cekam pokana za sud posto nisto nit zapisnik niato ne zapisaa a k ne mi dadoa da potpisam nisto
Aa vo koj sud se procesirat ovie kazni?Ќе напишат одбива да потпише, ќе ти стигне за извесен период покана за суд да ти определат колку месеци забрана, секако и казната не ти бега, единствено да пробаш да си ја платеш во рок од 8 дена на пола цена (ако постои уште тоа)