Сообраќајни прекршоци и казни

Ај што снима до 2 километри, има можност да прати до 3 коли истовремено. Снима и тоа убаво. А ако не застаниш на наредба на полицаец, создравје да си го носиш :)

Имам 15 години , возам скутер 49cc имам документи за скутерот , доколку ме сопре полиција што може да ми направи ? (кацига носам секогаш)

Колку пари е бидејки немам возачка?

Колку пари е бидејки немам возачка?
Во старт имаш
19 000 часови
1200 преглед
1200 прва помош да полагаш
500ден крвна група
---------------------------------------------------
Потоа имаш
Прашања 3000денари
Полигон 2400 + возило (700-1000денари)
Градска 2400 + возило (700-1000денари)
Приватен час 1000денари
---------------------------------------------------
Вкупно отприлика 40,000денари за возачка

За А1 категорија треба да е помалку, а ти му пишуваш за Б.
Само теоретски дел, прва помош и тестови кога ќе наполни 16 години.

За А1 категорија треба да е помалку, а ти му пишуваш за Б.
Само теоретски дел, прва помош и тестови кога ќе наполни 16 години.
Прашањето ми беше , колку би чинела казната затоа што немам положено ?

Бирај 200 евра возчака или 300 евра казна. [emoji1]

8deafd24389f46452ab2543dbcfaa7ba.jpg

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Мислам дека добива и 2год забрана за полагање.

Denes projdov na granica pomegju crveno i portokalovo iskreno ni ja ne znam so bese bidejki letav imav golem problem. I posle mene se pali rotacija i ne sopiraat i mi baraat dokumenti i posle 30 sekundi me vikaat kaj niv vaka i vaka toa napravi im objasnuvm deka brzam oni ne marat i vo eden tefter pisuvase edniot nesto. Posle im nabrojav koj se nacalnici i komandiri gi poznavam i edniot mi rece pa sto ako a drugiov decko kazna ti e od 300 do 500 evra i vozacakata 5 6 meseci toa ti e i ja produziem koa da se objasnuvam i mi dava toj vozackata i sobrakjajnata aj idi na sud objasni se ama covekot nit zapisnik nit mi dade da potpisam znaci nisto go primetiv vo najobicen tefter kaj sto i prethodno neso zapisuval neso skrtna i tolku. Imate li slicni iskustva pozdrav.

:pos:
Ги заболе нив ти кој познаваш и зошто брзо возиш, со сендвич и сокче подобро ќе си поминел. :D
Abe moze da ama poentata mi e ne znam sea dali da si cekam pokana za sud posto nisto nit zapisnik niato ne zapisaa a k ne mi dadoa da potpisam nisto

Abe moze da ama poentata mi e ne znam sea dali da si cekam pokana za sud posto nisto nit zapisnik niato ne zapisaa a k ne mi dadoa da potpisam nisto
Ќе напишат одбива да потпише, ќе ти стигне за извесен период покана за суд да ти определат колку месеци забрана, секако и казната не ти бега, единствено да пробаш да си ја платеш во рок од 8 дена на пола цена (ако постои уште тоа)

Ќе напишат одбива да потпише, ќе ти стигне за извесен период покана за суд да ти определат колку месеци забрана, секако и казната не ти бега, единствено да пробаш да си ја платеш во рок од 8 дена на пола цена (ако постои уште тоа)
Aa vo koj sud se procesirat ovie kazni?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom