Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Кола да удри и утепа човек ако постмортем го најдат позитивен на корона,ќе го пишат дека умрел од корона.
Претпоставка ти е ова со колава или имаш случај?
Едно е да има корона и друга болест па короната како вирус да му ја влошило ситуацијата здравствена а друго е да одел по улица некој, да му паднал клавир на глава и да го пишат умрен од Корона.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Па не е баш изигравање детектив работава.
Кола да удри и утепа човек ако постмортем го најдат позитивен на корона,ќе го пишат дека умрел од корона.
300 циркузи се изнагледавме/слушавме овие 3 месеца,човек не знае више што да мисли.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Жената умрела од затајување на срцето, како последица на короната. Не умрела од туморот. Не ја удрило кола. Ако не бил вирусот можеби ќе живеела уште 30 години.

Инаку се согласувам, многу театар видовме.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.193
Поени од реакции
13.047
Претпоставка ти е ова со колава или имаш случај?
Едно е да има корона и друга болест па короната како вирус да му ја влошило ситуацијата здравствена а друго е да одел по улица некој, да му паднал клавир на глава и да го пишат умрен од Корона.
Не е случај,банален претпоставен момент за да истерам поента дека веќе ништо не треба да не зачуди.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не е случај,банален претпоставен момент за да истерам поента дека веќе ништо не треба да не зачуди.

Добро, јас само се надевам дека правиш разлика, зошто некои случаеви пост мортем и ги препишуваат на Корона.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
@gigovit да ти разјаснам. Иако, како комплетно инфо го нема никаде или јас не сретнав.
Пациентката е примена на неврохирургија и имала операција ( тумор ), а, после операцијата се искомплицирало и морало операција на абдоминална хирургија.
Примарниот прием не е заради корона, затоа залудно се обидуваш да бидеш детектив со теории на заговор.

Короната ја откриле додека лежела затоа што одеднаш сатурацијата и паднала премногу и не можела да дише.
Може и јас да ти разјаснам. Ја знаеш таа, операција успешна али пациент мртав, е сега е операција успешна али корона јебига. На заебанција претходно пишав дека Флојд црнецот што го гмечи полицијата имал корона па и срцев удар, откриено на обдукција, молим те. До таму е работата и кај нас, сатурацијата паднала, па ај да испитаме корона. Е ај сега кажи за крај од каде е короната кај жената, у ВЦ ли ја закачила покрај стерилни сали за операција. Извини, сигурно и вц не е можела да оди.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.536
Поени од реакции
2.709
Една ситуација што ми паднала во очи барем последната недела баш сега кога е овој бран а бе сите смртни случаи се во 8 септември и на респираторни машини а ниеден во инфективна....Што е работава дали поквалитетни доктори има во инфективна а послаби во 8 септември не знам само знам дека за коронава немаат добра репутација а повеќето случаи се таму ги носат :(

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па не е баш изигравање детектив работава.
300 циркузи се изнагледавме/слушавме овие 3 месеца,човек не знае више што да мисли.

Мислам дека на повеќето кои ја постирате аналогијава не ви е јасно како оди пополнување на посмртница.

Како причина за смрт се јавува состојбата што го турнала телото во колапс.

Ако некој со корона го удри кола, сигурно дека нема да го пишат дека е починат како последица од вирусот ама ако почине од heart failure поради слабост на организамот, медицинска етика и протокол е да се наведе дека короната е директна причина за смртната состојба и откажувањето на срцето поради слабеење на организамот.

Не е тешко да се одбере во што да се верува, едноставно ги скокаш ретардите што викаат дека "имале другар, па тој имал снаа за втор братучед, што умрел татко и од затнат нос па им давале 2,000 евра за да ги пишат од корона дека умреле". Нормално име и презиме на починатиот никој не кажува, ниту па имаш сликана посмртница...

Една ситуација што ми паднала во очи барем последната недела баш сега кога е овој бран а бе сите смртни случаи се во 8 септември и на респираторни машини а ниеден во инфективна....Што е работава дали поквалитетни доктори има во инфективна а послаби во 8 септември не знам само знам дека за коронава немаат добра репутација а повеќето случаи се таму ги носат :(
Неколку пати имам пишано дека чест на исклучоци ама во 8 септември се иде за да се умре... Може да е и случајност секако, во секој случај колку што знам сега ги носат во 8 септември зошто инфективна малце ко да ми се накрцува.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.612
Поени од реакции
7.743
Имаше пред некој ден интервју со д-р Костов, директорот на Градска болница, имале наплив на пациенти во многу тешка состојба, пред умирање.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.032
Поени од реакции
34.451
До таму е работата и кај нас, сатурацијата паднала, па ај да испитаме корона.
Уште остануваш игнорантен за фактот дека хипоксија и хипоксемија се меѓу главните последици/компликации од КОВИД-19?

Што произлегува од хипоксемија? Ниска сатурација на кислород?
Аман.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Отпор за тестирање... :popce:

Kajgana Shop

На врв Bottom