Многу ме интересира како кашлат, киват и дишат починатите за да го пренесат вирусот....не е точно!
вирусот од прв ден на инфицирање до последен ден додека не се докаже со негативен тест се шири (затоа е во самоизолација додека не се докаже негативен тест по втор пат) тој што го има во себе имал или немал симптоми ја шири инфекцијата, па дури и починатите!
Ko ke gi prefakjas levo desno bez narakviciМногу ме интересира како кашлат, киват и дишат починатите за да го пренесат вирусот.
Лачат секрети, ќе го допреш трупот и после ќе се допреш за очи, во нос итн.Многу ме интересира како кашлат, киват и дишат починатите за да го пренесат вирусот.
Ако му гибаш во устата, можно е .Ko ke gi prefakjas levo desno bez narakvici
Primer de.Ако му гибаш во устата, можно е .
Toa e na literaturen ona sto vie go vikate rakavici na skopski.Извинете за оф топик,но што се тоа нараквици?
Јас си мислев алки за на ракаPrimer de.
Автоматски споено мислење:
Toa e na literaturen ona sto vie go vikate rakavici na skopski.
При транспорт од дома/клиника до гробишта со кола од устата тече секрет (лево десно од потресите се љуља трупот), потоа во капелата сите ќе одат да се поздрават со починатиот и ете ти беља.Ако му гибаш во устата, можно е .
Ми нема никаква логика вирус кој се пренесува преку кашлање, откако ќе настани смрт да се пренесува со допир на трупот на починатиот.Лачат секрети, ќе го допреш трупот и после ќе се допреш за очи, во нос итн.
To e vekje belegzijaЈас си мислев алки за на рака
Претеруваат ама иако има многу позитивни случаеви искуството од други земји кажува дека има 5-10 пати повеќе не одкриени случаеви.Николов: Меѓу оние што викендов го напуштија Скопје има меѓу 4 и 8 илјади позитивни
Ако има тестирање на оние што викендов го напуштија Скопје, ќе има меѓу 4 и 8 илјади позитивни, изјави членот на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Игор Николов на Канал 5.-Скопје го напуштија околу 20 илјади автомобили. Доколку епидемиолозите пресметаат претпоставувам по четири лица во автомобил,fokus.mk
Дали има некој нормален кај овие
Значи во телесниот секрет го има, веќе ти кажав дека секретот искача од устата а и од очите понекогаш. Кога ќе каже попот да се поздрават со починатиот го лигават, го бацуваат и што се немам видено. Кај кадавер сите мускули се исклучени, вилицата не е притисната, затоа кај некои мртовци им ја фаќаат со појас околу главата зошто ќе остане зинат во ригор мортис.Ми нема никаква логика вирус кој се пренесува преку кашлање, откако ќе настани смрт да се пренесува со допир на трупот на починатиот.