Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Јас па мислам дека не го ебат два посто Венко и неговото мислење кога би кажал нешто во врска со полициски час.

А каков херој станал, незнам на што мислиш. За мене херој има друга дефиниција. Али ајт, друга тема е тоа.
херој затоа што за многу луѓе, вклучувајќи ме и мене тука до негде почетокот на првата вонредна, оставаше впечаток на смиреност, сталоженост, професионализам и дека стварно се држи ситуацијата под контрола, најмногу поради тоа што стварно први у регионот воведовме мерки. Ама и тоа големо АМА, уште во текот на првата вонредна се виде дека не знаат кај тераат, а сеа е апла дибидус. Сега очајно брани неодбранливо.

Не можам да ги сфатам... Филипче, од тоа што имам слушано од луѓе, одличен неврохирург, ако не и еден од најдобрите у државава, сите тие во КЗБ, верувам дека се стварно стручни и квалитетни и сите овие дозволија да си го погазат и да серат на сопствениот професионален капацитет и углед со тоа што дозволија да им ги дадат конците во рака на политичарите.... жално...

Најпоразителен момент од целиов прес, бар до таму кај што глеав, ми беше коа Точи му вика на Филипче дека сме изолирани од целиот регион и кај била грешката и он и враќа „ја не мислам дека сме изолирани“.
Абе никој не те праша ти што мислиш, тоа е факт!
Од листи за патување без 14 дневен карантин не тргнаа Црна Гора, Бугарија и делумно Грција, Хрватска ако не се лажам уопште не ги ни отвара границите за нас, едино Србија уште ги нема сменето правилата и со Албанија не знам како е.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Сеа читам Сопиште не влагало во целосниот карантин на Скопје... Па како ќе шетаат дебиливе од власт што се напластија со Хациенди да не ќе се туткаат во Охрид?

Член од
5 март 2018
Мислења
16.649
Поени од реакции
18.909
Секојдневно известуваат дека се пишат по 600 и кусур казни дневно за непочитување на мерки, носење маски најчесто, не одржување дистанца и сл.
Дневно се лишуваа од слобода над 100 луѓе за непочитување на полициски час.
Еден куп ги прекршуваат протоколите за самоизолација и уште тука има некој доблест да пиши дека разбрани сме биле ние.
Дури некој напиша дека малцинство биле тие од кај нас кои не почитуваат мерки и не треба да ги осудуваме во глобала :ROFLMAO:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Министерот Филипче моментално е глинен голуб,како оние што ги гаѓаат по забавните паркови за да освојат играчка мече,тренираат стрелање на него

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Сеа читам Сопиште не влагало во целосниот карантин на Скопје... Па како ќе шетаат дебиливе од власт што се напластија со Хациенди да не ќе се туткаат во Охрид?
Не влегува ниедна приградска општина, влегуваат само тие што се дел од Град Скопје. Освен Сопиште, не влегуваат ни Студеничани, Арачиново и Чучер-Сандево.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726

Чаир пак по старо... Аљи кажа сакал да биде премиер. Зекуле се усра на крај со Мицко ќе ги стават Министри без ресор ако имаат среќа, ако не млаџи референти па мора од негде да почнат...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сопиште и Припор како Берлин до унификацијата ама кога носиш мерки за 2 мин мислење тоа е.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Сопиште и Припор како Берлин до унификацијата ама кога носиш мерки за 2 мин мислење тоа е.
Јас не знам кои се тие луѓе таму во комисијата,чекаат да видат бројка на заболени па мерка да донесат.Мерките се носат претходно за да има помалку новозаболени,а не после тоа мерки да се воведуваат кога ке се појави голема бројка

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас не знам кои се тие луѓе таму во комисијата,чекаат да видат бројка на заболени па мерка да донесат.Мерките се носат претходно за да има помалку новозаболени,а не после мерки да се воведуваат кога ке се појави голема бројка
Комисијата работи како што ќе каже власта и тоа е тоа. Жал ми е само за вработените по клиникиве, вработените по продавници и сите останати што трпат мака.

Член од
26 декември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
279
Јас не знам кои се тие луѓе таму во комисијата,чекаат да видат бројка на заболени па мерка да донесат.Мерките се носат претходно за да има помалку новозаболени,а не после тоа мерки да се воведуваат кога ке се појави голема бројка
Озбилен си?Па тие и да кажат нешто прво треба со албанците да се праи муабет , па со ромите , па со бизнисмените па партиите да видат шо ќе смотаат у ситуацијата и на крај у 5 за 12 се вади одлука за граганите

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Не ми е јасно која е поентата на вакви објави, во кои има и слики како некаква потврда за насловот, а гледаме на сликите дека се држи дистанца како што треба и не се прекршуваат мерките. Па уште преполн бил Дојран. Само да се напише нешто, толку да не може да се издржи без трескање еден ден барем.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Не ми е јасно која е поентата на вакви објави, во кои има и слики како некаква потврда за насловот, а гледаме на сликите дека се држи дистанца како што треба и не се прекршуваат мерките. Па уште преполн бил Дојран. Само да се напише нешто, толку да не може да се издржи без трескање еден ден барем.

Овие се ваљда некои платеници за да ја намалат огорченоста кај луѓето поради ширењето на заразата по џамии и ифтари,да го префрлат жешкиот костен во други раце,да ја усмерат вината на друго место

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.589
Поени од реакции
37.508
Прегледај го приврзокот 254536

Оваа? Ваљда е у некој полабав дел.
...нема „лабав дел“ во одел специјален за коронавирус- кога се гледа дека медицинската сестра е во движење и не гледа каде оди, оти очите и се на мобилка/ вибер или ФБ типка (новите вработени тра ла ла кадри) истата иде токму кон делот каде иде докторка во целосна заштита од коронавирус!
... прашање дали воопшто новинарот бил целосно заштитен додека ги правел овие фотографии и прашање дали воопшто докторката имала овластена дозвола од нејзин претпоставен, директорот, да дозволи на новинарот фотографирање во овие простории!
и да ги направел фотографиите требал лицата да ги засенчи да не се препознаваат медицинскиот персонал за време на нивна професионална работа во стерилниот дел КОВИД19, ниту е место за правење уметнички фотографии, па да го фотне обесениот стетоскоп во ходникот, очигледно новинарот неискусен и не ги знае правилата на новинарско информирање и може да сноси непријатни последици!

Последно уредено:
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.198
Поени од реакции
8.281
ајде сеа па што нема да прочиташ

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.589
Поени од реакции
37.508
Инфицираните после периодот на инкубација (14 дена) не можат да го пренесат вирусот. Вирусот најчесто го шират лица кои имаат симптоми.
...не е точно!
вирусот од прв ден на инфицирање до последен ден додека не се докаже со негативен тест се шири (затоа е во самоизолација додека не се докаже негативен тест по втор пат) тој што го има во себе имал или немал симптоми ја шири инфекцијата, па дури и починатите!

Kajgana Shop

На врв Bottom