Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
...не е точно!
вирусот од прв ден на инфицирање до последен ден додека не се докаже со негативен тест се шири (затоа е во самоизолација додека не се докаже негативен тест по втор пат) тој што го има во себе имал или немал симптоми ја шири инфекцијата, па дури и починатите!
Многу ме интересира како кашлат, киват и дишат починатите за да го пренесат вирусот.

Многу ме интересира како кашлат, киват и дишат починатите за да го пренесат вирусот.
Лачат секрети, ќе го допреш трупот и после ќе се допреш за очи, во нос итн.

Дали има некој нормален кај овие :LOL:

Ако му гибаш во устата, можно е .
При транспорт од дома/клиника до гробишта со кола од устата тече секрет (лево десно од потресите се љуља трупот), потоа во капелата сите ќе одат да се поздрават со починатиот и ете ти беља.

Не мора да се црта сѐ, како да не сте биле на погреб... :)

Лачат секрети, ќе го допреш трупот и после ќе се допреш за очи, во нос итн.
Ми нема никаква логика вирус кој се пренесува преку кашлање, откако ќе настани смрт да се пренесува со допир на трупот на починатиот.

Дали има некој нормален кај овие :LOL:

Претеруваат ама иако има многу позитивни случаеви искуството од други земји кажува дека има 5-10 пати повеќе не одкриени случаеви.

Ми нема никаква логика вирус кој се пренесува преку кашлање, откако ќе настани смрт да се пренесува со допир на трупот на починатиот.
Значи во телесниот секрет го има, веќе ти кажав дека секретот искача од устата а и од очите понекогаш. Кога ќе каже попот да се поздрават со починатиот го лигават, го бацуваат и што се немам видено. Кај кадавер сите мускули се исклучени, вилицата не е притисната, затоа кај некои мртовци им ја фаќаат со појас околу главата зошто ќе остане зинат во ригор мортис.
А и ова не е закон донесен од сега, во цел свет постои.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom