Од кај знајш ти јас колку пати сум била во Шведска и дали живеам таму ? Таен агент да не си ? Ете јас да ти одговорам дека во заблуда си ама тоа нема везе со темата.Абе како може да и реплицирате за Шведска на оваа кога два пути у живот била со автобус на релација Малме-Битола.Таа воопшто не живее таму.Абе нормални ли сте вие.Ејјј со Чолисмо за Шведска зборат
Утре ќе бидат 300, задутре 400 и така.МЗ: Денеска се потврдени 180 нови случаи на Ковид 19, оздравени се 11 пациенти, починати се 2 лица
Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1272 тестирања, а р...kanal5.com.mk
Skopjani se bre od Skopje ama nemaat GROBISTA vo Skopje (Butel,Kamnik,Gorce,Dracevo) tuku vo Rankovce,Psaca i Debreste.Не те разбрав. Како не се од Скопје кога живеат во Скопје? Или треба 5-6 генерации да живеат во метрополата и да им дадат тапија за да се скопјани?
Имам комшии, трета генерација скопјани кои се отепаа од доаѓање тука овие 3 месеци и секако дека и вчера пак си дојдоа. Не дека ги обвинувам, ниту прекршиле мерка нит ништо, туку чисто да ти напоменам дека ти е глуп муабетот за класификација на скопјани и сељаци кога 90% од оние што имаат имот надвор од Скопје ја мерат Македонија.
Тука сме бате ние битолчани и за киселите од Чаир, Сарај и Тетово. Ќе ги платиме и за нив казните.Не почитуваат во Чаир, џабе е се, а и нема ниту полициско возило да помине барем да свирне со сирената. На магаре да му кажеше повеќе ќе разбереше одколку на браќава... Чаир уште долго ќе си биде Вухан во Македонија, неможеш да се разбереш со луѓе кои мислат "зошто на Литијата во Струга нема заразени, а за Бајрам има", теории на заговор и како цела држава е против нив.
Во Чаир не помага ниту kn95 маска
Остај,јас имам еден пријател кој пред еден месец ме убедуваше дека ако постоела короната во фабриките ќе било потоп, Рек ми го зеде за пример, го снема сега кога почнаа фабрики да затвораат заради ширење на вирусот.Требаше одма забрана за меѓуградско движење одма со овој полициски, сега е касно, но сепак мора под итно како мерка да се воведе од понеделник, дури и да е проширена забраната сеуште да може да исконтролира.
Еве го пикот, ако некој го бараше, и еве го италијанското сценарио.
во ГОБ 8 септември, вчера на ТВ, тврдеа дека медицинскиот пересонал дома си се заразил ???Веќе не можете да го делите медицинскиот кадар на заразен од ифтар/бајрам или заразен од колега. Два поста погоре пишав дека и Македонци по клиникиве се или позитивни или во самоизолација поради нивни колеги. Пројде веќе „пописот“ на тема религија, си еба мајката..