Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.862
Поени од реакции
36.897
Полицискиов час и масовниот егзодус од Скопје по други градови само дополнително ќе ја влошат ситуацијата. ако стварно сакаа ова да има ефект, веднаш со објавувањето на полицискиот час требаше да затворат излези од Скопје. Како да не знаеја што ќе се случи.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Па многу едноставно, проблемот се решава или со масовно тестирање или без воопшто тестирање :D а пошто нашава земја не може да спроведе масовно тестирање, втората опција е единствена :toe:
Бројката на ај така да се изразам коронаши сигурно е далеку повисока од тие 2-3 илјади што официјално ги имаме во здравственава статистика, можеби се и десеткратно повеќе. Како што пред некој ден говореше еден доктор на една тв емисија, 80% од заразените немаат апсолутно никакви симптоми, 10% имаат некави лесни симптоми како омалаксаност, замор, немање апетит, обичен грип... и само 10% се оние кои што мора да бараат лекарска помош и завршуваат по болници, од тие 10% критични случаи одреден процент (не сите) завршуваат летално !

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Тоа значи дека ќе се врати полицискиот час т.е ќе продолжи во Скопје, Куманово, Тетово и Штип следната недела?
И јас мислам дека од понеделник пак ќе имаме секојдневен полициски час !

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Ај да видиме што ќе каже........прес 16,30

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.093
Поени од реакции
11.451
Луѓе,раберете дека меркиве се воведени само и само ради реда,колку да не испадне дека сме како Шведска без мерки.
Шведска барем има стратегија и мерки. Овде повеќе економски и психолошки жртви ќе имаме поради безмислените рестриктивни мерки

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.589
Поени од реакции
37.509
...јас мислам дека е редно министерот (не знам кој надимак има овој сега, предходниот беше „смрт“, нели?) да се врати во операциона сала, советниците да ги распушти со се’ кризниот штаб и комисија за заразни болести, не ги бива, човек да помисли ал имаат нешто интелегентно во таа нивна глава, потезите им се катастрофални лоши, не го оправдуваат нивниот професионален статус ниту одговорност кон народот!

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.193
Поени од реакции
13.047
Мајка ми беше позитивна претходно и затоа ни кажаа самоизолација 14 дена, потоа и нас не тестираа домашните и на сите ни излезе негативен.
Како бе мајка ти позитивна,вие не?

Локалните селендри на темава резил ме направија кога дадов ваков пример пред некое време.
Мора да лажеш...

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тоа значи дека ќе се врати полицискиот час т.е ќе продолжи во Скопје, Куманово, Тетово и Штип следната недела?
Што и да се прави веќе мислам дека е касно, без грам заебанција, сарказам, иронија или како сакате кажете, кој сака нека ми верува, ви велам дека ситуацијата по клиникиве е ТРАГИКОМИЧНА, пола кадар се со решенија за самоизолација, се нема ни план ни ништо како да се оди на работа, од денес за утре им се кажува на некои клиники.

Избегнувајте контакти со луѓе колку што можете, сега мислам дека е најлош момент да се фати вирусов.

Член од
30 април 2013
Мислења
356
Поени од реакции
207
Скопјани се распрскаа по дојран,охрид и други градови но не почитуваат мерки

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.513
Поени од реакции
87.502
Не почитуваат во Чаир, џабе е се, а и нема ниту полициско возило да помине барем да свирне со сирената. На магаре да му кажеше повеќе ќе разбереше одколку на браќава... Чаир уште долго ќе си биде Вухан во Македонија, неможеш да се разбереш со луѓе кои мислат "зошто на Литијата во Струга нема заразени, а за Бајрам има", теории на заговор и како цела држава е против нив.

Во Чаир не помага ниту kn95 маска

Kajgana Shop

На врв Bottom