Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ако буфне тек тогаш ќе видиме вистински колку ни се болничките капацитети и медицински персонал.....што постојано трубат на пресови спремни биле....како што по малите градови имаат 2-3 брза помош возила, нема да биде работата починат во брза помош, туку на тротоар.
Извини не знам дали си машко или женско,сакаш ли у приватни да ти пуштам фотографии од цигансконо маало кај канал 5 да видиш сабајле што се дешаваше? Абе не сте нормални.... До кога ке седат одредени дисциплинирани луѓе дома,а останатиот "дел од граѓаните" ке шири зараза? Ниту имаш мерки прописни воведени,ниту имаш свест кај луѓето.Полициски коли си поминуваат низ албански и цигански маала како ништо да не се дешава.Ниту ти,ниту јас не можеме да влијаеме дали капацитетите на клиниките ке бидат полни или празни,разбираш? Со седење дома исплашен/а нема да се реши проблемот затоа што не зависи од тебе.Така да колку повеќе паѓате у несвест што ке било утре полошо правите.Не седам дома додека циган,албанец,неписмен македонец хараат по улици па макар да цркнам од коронова комплет сосе фамилија.Кур ме боли за утре кога не можам ништо да променам

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.612
Поени од реакции
7.743

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Извини не знам дали си машко или женско,сакаш ли у приватни да ти пуштам фотографии од цигансконо маало кај канал 5 да видиш сабајле што се дешаваше? Абе не сте нормални.... До кога ке седат одредени дисциплинирани луѓе дома,а останатиот "дел од граѓаните" ке шири зараза? Ниту имаш мерки прописни воведени,ниту имаш свест кај луѓето.Полициски коли си поминуваат низ албански и цигански маала како ништо да не се дешава.Ниту ти,ниту јас не можеме да влијаеме дали капацитетите на клиниките ке бидат полни или празни,разбираш? Со седење дома исплашен/а нема да се реши проблемот затоа што не зависи од тебе.Така да колку повеќе паѓате у несвест што ке било утре полошо правите.Не седам дома додека циган,албанец,неписмен македонец хараат по улици па макар да цркнам од коронова комплет сосе фамилија.Кур ме боли за утре кога не можам ништо да променам
За жал во право си....место да гасат оган кај што гори, нас не прскаат.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
За жал во право си....место да гасат оган кај што гори, нас не прскаат.
Не ни можат да го угаснат.Знаеш зашто им дозволија за бајрам да одат у џамија? За да не испаднат смешни и да воведат полициски час и да се обрукаат кога илијадници муслимани ке тргнеа накај џамиите.Џабе им се љутиме,ние не сме способни држава да имаме или пак да организираме нешто

Последно уредено:
Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Oвој продолжен викенд опфатен со 80 часовен полициски час ќе помине, но прашањето е што правиме од понеделник. Со вакви бројки на новозаразени граѓани со корона вирус по (100/150/200) дневно и по неколкумина починати секој ден ќе мора повторно продолжување на вонредната состојба за нови 30 денови, повторно затворање на сите угостителски објекти и повторно воведување на секојдневен полициски час, односно враќање на состојбата каква што беше изминативе два и пол месеци, секој ден после 16 или после 19 часот сите домче ?!

Член од
30 април 2013
Мислења
356
Поени од реакции
207
Oвој продолжен викенд опфатен со 80 часовен полициски час ќе помине, но прашањето е што правиме од понеделник. Со вакви бројки на новозаразени граѓани со корона вирус по (100/150/200) дневно и по неколкумина починати секој ден ќе мора повторно продолжување на вонредната состојба за нови 30 денови, повторно затворање на сите угостителски објекти и повторно воведување на секојдневен полициски час, односно враќање на состојбата каква што беше изминативе два и пол месеци, секој ден после 16 или после 19 часот сите домче ?!
Шо се секираш филипче вели дека состојбаата е под контрола во текот на следната недела очекувал бројките на заразени да опаѓаат

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Saber Rider ви кажа пред 4 дена дека има 900+ и дека ќе ги сецкаат бројките. Мака ми е да собирам ама до среда максимум ќе излезат бројките сто посто.Плус многу одамна беше јасно дека ова следува зошто сега е зголемено тестирањето и плус неодговорните граѓани си го прават своето.На крајот од денот сите да не тестираат утре ќе имаме 50%+ позитивни на тестот.На некого му влијае на некого не, а некој нема никогаш ни да дознае дека имал корона.Работата е што има луѓе што може да починат од вирусов( како и секој друг ) само што за разлика од другите сега ни е дадено на тацна дека може да рокнат многу повеќе луѓе.Јас бев и уште сум дека треба да се остаи се на човекот и све у курац да иде, ама реалноста е дека ние со „контрола“ отидовме у курац а замисли без.

Идам сеа накај работа у Аеродром ќор човек нема ни кола на улица.Чисто се сомневам дека е така на други места. @cholismo

B

Beginner

Гостин
Па добро е што заразените брзо се изолираат најверојатно би требало стварно бројката сама да се намалува во наредниот период. Ако не колективен имунитет ќе тестираме...

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.536
Поени од реакции
2.709
Ова не е нормално бе :eek::eek:

Во изминатово деноноќие 177 позитивни на Ковид-19, во Скопје 105!

Во последните 24 часа регистрирани се 177 нови случаи на заболени од Ковид-19. Резултатот е добиен по изработени 1245 тестa.

Истовремено, 8 пациенти се излекувани, а починаа 2 пациентa позитивни на Ковид-19.
Со ова вкупниот број позитивни случаи во земјава достигна 2.789.
Распореден по градови бројот на новозаболени е следен:
Скопје – 105
Куманово – 26
Штип – 15
Тетово – 13
Гостивар – 8
Гевгелија – 2
Дебар – 1
Струга – 1
Велес -1
Битола – 1
Охрид – 1
Валандово – 1
Св. Николе – 1
Неготино – 1

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.767
Поени од реакции
8.196
Сега јако би било да има прес и да кажат од денеска од 16 часот во Охрид цели денови полициски споено до вторник во 19 часот :icon_lol:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386

Ако некогаш требало поголем доказ зошто миграцијата во Европа не треба да се дозволи за одредени групи.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.193
Поени од реакции
13.047

Ако некогаш требало поголем доказ зошто миграцијата во Европа не треба да се дозволи за одредени групи.
Плин само.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom