Зошто ги сакам пресовите на Венко?
Прегледај го приврзокот 254280
а во позадина оди
вака нешто...
btw.
Да не испадни дека пропагирам за некој, баш ми е гајле, ама не можам после ова шо ни го прат да останам рамнодушен, ама ИЧ.
Вервај дури и Левица да се, ако начукаат 4-5 пратеници, ќе му се крени егото на Апасиев (пошо засега реално очекува сам да влези во парламент и да не добие др пратенички места, остај ти шо збора по телевизии) и со тоа нема така мек да биди ниту во ставови, ниту пак лесно да се продаде при евентуална колаиција.
ПЛУС, ќе земи сила за наредни избори, ќе види дека е полесно од внатре да ги менува работите отколку само лаење од страна така што од говорница од парламент ќе влијае ДЕБЕЛО кај неопределените (ако ниш друго супер оратор е) и ќе добие на следни избори двоцифрен број пратеници.
ЕВЕ ти најбрз рецепт за кинење на губрињата.
Исто, прво нешто што треба е да замини сдс... но секогаш се бира меѓу две зла она помалото... и сега треба да го одбериме врмо, така? Логично така би било. Сепак, кое вмро она шо во собрание седеше да гледа дури ни менуваа одродените име? Абе дури и тоа би го гласал ама да не прај Мицковски вакви глупости како ова со седењето по кафани, абдал абдалосан.
На крај останва, заокружи таму Левица, Родина, Интегра или не знам кој и да е од тие ситните... (најголеми шанси според овај изборен модел да не одат гласовите во ветер има Левица) и тури им го курот.
Скини му од парчето, скини му една нога. До следни избори ќе му скиниш и друга.
Само така ако делувам ќе смениме нешто, инаку им даваме легитимитет на овие курто-мурто.
А дека си во право, во право си, генерално сите се исти кур... но од тој избор што го имаме мора да го направиме НАЈмалку штетниот за нас. Па мајко му стара да му дајме шанса на некои нови фаци... доста е да ги гледам Рада и Ѓорчев 20 години на говорница.
Не индиректно, туку директно и недвосмислено. Тоа им е и целта на ѓубрињата, затоа и брзаат на избори.
Срцето не ми дава и мене, но мораш со разум овој пат. Мораме сите.
Видовме.
Еве јас нема да ти реплицирам веќе, ваљда и другите ќе престанат па ќе исчезниш од темата.
Додуше ќе фалиш со својата објективност и допринос ама јбг.