Нема никаква врска со оружје. На Албанците не им треба да војуваат, зашто Охридскиот договор кој матер ни еба, и се што евентуално бараа со оружје, го имаат со тој договор-доживотна гаранција да се во власта. Сега, со карантинот, се работи за масирање на егото, како да не ги посрамотат Албанциве ако ги затворат само Албанските општини.
СДСМ во обидот да им се упикаат у анусот на Албанциве ради гласови, прво Шекеринска, сега и ова, ме потсеќаат на еден Кумановски муабет, кога директорот на фирмата го турнал кафето врз многу битни документи. Кафето било оставено од секретарката каде што требало, ама овј си бил невнимателен, па оваа не знаејки како да се извади и да не добие отказ, ке му рече:
- Не сте ви директоре крив, ја сам за е*ање што сам га туј оставила.
Во Куманово во местата каде што живее Албанско население за време на полициски час секаде има групи на луѓе, ако Тинекс затвара у 18:00. кај нив се работи до минут пред почеток на карантин, евентуално и подоцна.
Видеата сите ги имаме видено, сликите од ифтар исто така. Ова е епилогот сега. Што ке ме стават во ист ќош со оние дебилите што мислат дека пет гето пренаса корона, и луѓето мреат.
Ова со Мицкоски е само PR трик да се сврти вниманието на јавноста од тоа што ни го начукаа со карантинов. Ја никогаш не сум видел погневни луѓе на фејсбук фид од денес, дури и оние аполитичните.
Ти со тоа Албанците и сдсм да не си ти од Бугарија вмровец? Што чичко ти ги гласал Сдсм? Исти КУ* сме сите,ни ја не сум арен а ни ти,е вака ја решивме работата.На власт имаме магариња,во населби и градови каде владее албанска популација се знае дека постарите не се со повеќе од основно,помладите учат од интернет глупости а родителите 62% ги заболе...така тато пикај прст у га*от....а не се ни они криви ние сме од само постоење криви.Ела да видиш у тој Луцерн итд итд албанците како се фини,нема А,Б,В одма цвај полицај на врата...комшиите се први шпиуни и затоа ред бато,казна за сите исто..
Има и Албанци и во Аеродром...
Ете пример г-дин Х абе чоек 2деца,школуван,паметен...култура...македонски знае подобро и од тебе и од мене,е на таквите гзето им е паметно и си седи,а не ко овие моиве тука околина..96деца плус 2 у утроба..сите на улица,јадење,пиење ова она и корона ги кик-а како пинг во ГТА сервер.
Ела и Македонче салата,скара....у дворче 15 души почитуваат правила,слики по фб,инста...поготово што лепат тоа од шалабајзерскиот тикток..
Еве у Карпош исти К.
Влае исти К.
Ѓорче исти К.
Да не зборам од другата страна на Скопје...
Македонче од села Марино,Кадино итд итд и они не веруваат у корона,да га еб* ракија ќе туру..тури тури ама кога ќе ти тури,турнат ќе биде...
Бтв овие маалски биртии работат така?
Која дистанца?
Кое почитување на безбедносни протоколи Милојко?
Абе немаме асална телевизија,немаме асални новинари,полиција,власт а ни закон.
излези снимај објавувај одма дирекно и за сите казна,не шипо ил каур,чичко или фемелија...казна и работа чистење канали,улици и брукање јавно...така нешто ќе станеме а вака ништо.
На крај џабе паламудиме и јас ќе си заминам скоро од МКД а и доста паметни ќе си заминат,и државичката ќе стане....држ вичка К** у п***а.
Полицијата функционира,малце политички укочен им е системот,новите џандарчиња се тапа џонсон,секој прави како си сака и никогаш нема да се опаметиме и да бидеме целина,да кажат ее Македонијаа,а не шипац од мачедонија,македонец од северна,ромче од шутекс,турк скопје итд...
Сега ќе го јадеме вака,ќе ни затвараат граници државиве и ќе одиме на работа Кочани,Прилеп,Битола,Ресен итд
Одмор може Охрид..Преспа....
Ќе си купуваме со големите бонови од 9000 ден.Наши производи да се знае...ќе работиме за 200евра ко магариња,и пак нашата држава и за нас и за тие од надвор ќе изгледа како црна дупка..
Главно никогаш успех не постигнавме,а требаше одамна...може ќе беше во време на Трајковски,али ние сме на лоша положба,секој од надвор не шутира а и самите внатре се шутираме..
Дополнување малку
Дај доста веќе со тоа ифтар-ите бидејки ифтар-ите се завршени веќе 23-ти Мај..нема ифтар гужви.....останатото е веќе др работа.