не ми се верува дека полицискиот час ќе го вратат, може само под карантин некои општини да бидат ставени.Сега сигурно сите мерки ќе се вратат како бумеранг, Затварање на угостителските објекти, моловите, враќање на полицискиот час
not my problem, кажи му на Али и Османи и остала северџанска баграГризни јазик....ГОБ 8ми септември почна да паѓа веќе....опасно е.
Мене ми е нелогично да се стават општини под карантин. Еве за пример ќе ја земам општина Гази баба ако ја стават под карантин како ќе функционира народот од оптините Илинден и Петровец. Како автобусите ќе поминуваат низ гази баба да отидат до илинден и петровецне ми се верува дека полицискиот час ќе го вратат, може само под карантин некои општини да бидат ставени.
Не само тоа, пола Скопје има ЛК со стари адреси на живеење.Мене ми е нелогично да се стават општини под карантин. Еве за пример ќе ја земам општина Гази баба ако ја стават под карантин како ќе функционира народот од оптините Илинден и Петровец. Како автобусите ќе поминуваат низ гази баба да отидат до илинден и петровец
Добра забелешка...Ќе легитимираат а пола од личните карти се со неточни адреси на живеење... Кога беше актуелна ситуацијата во Куманово ако не се лажам имаше изјави дека е сложен и скап процес.Мене ми е нелогично да се стават општини под карантин. Еве за пример ќе ја земам општина Гази баба ако ја стават под карантин како ќе функционира народот од оптините Илинден и Петровец. Како автобусите ќе поминуваат низ гази баба да отидат до илинден и петровец
Доста со тие викендици и литургии бе слепци,гледате ли што се дешава?Општината да ја затворат има начин како да не се биде у карантин еве пример мојата општина ако ја стават во карантин пред да ја стават јас ќе си отидам во станот во карпош или во друга општина кај што имам познанства. Или пак тие што имаатт викендички во други градови пред да ја стават во карантин таа општина што планираат луѓето се си отидат во викендички На секое поле е нелогично да ја затворат општината
'Prof Lockdown' Neil Ferguson admits Sweden used same science as UK
Sweden has kept restaurants, bars and many schools open in a much softer approach to virus than other countries in Europewww.telegraph.co.ukProfessor Neil Ferguson admits he has 'greatest respect' for Sweden
The Imperial College London scientist's modelling of the pandemic heavily influenced the UK's decision to lockdown in March. But his predictions have been heavily criticised.www.dailymail.co.uk