Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Одлично, ајде се надевам ќе најде некој време за губење да ги побие застрашувачките глупости од @Vanlok
Има многу работа тука.
Јас нема, не сум стручен, затоа еве веќе ќе молчам и ќе ги оставиме да си сеат страв вестите само затоа што некој не ги побил по барање на Берик.
За ова не се согласувам.И самиот знаеш каде живееме и само страв му е мајката за овие мајкојебачи.Само ако ги наплашат малоумните може по заштитени да бидат сите.

Ќе те наречев бот ама имам високо мислење за тебе.

Муабетот не беше кој повеќе е заразен и кој повеќе ја шири заразата.

Муабетот е ради полицијата која очигледно не си ја врши работата ни во Охрид ни во Сарај.
Јас три месеци пробвам да му докажам ама џабе, со инка не се турва.
Демек децата по паркови и мајки ако се збираат и се мешаат а таму е кривично дело.
Исто како да излезам сега јас да земам со пушка да се распукам во толпа народ ама за среќа да не погодам никој и да се правдам " ама јас не отепав некој, не се важи ова".
Така испаѓа по неговата логика.

Еве сега додека шетав низ Чаир со маска на лице, поминуваат две деца (10-11 години) на велосипед покрај менеи почнуваат да викаат КОРОНА, КОРОНА, КОРОНА... тоа е се што требате да знаете за овде, чим децата вака се понашаат, замислете нивните дома какви се.

Карантин не му бега на Чаир, чим излага со соопштение и Висар Ганиу и апелира за носење заштитна опрема, значи сериозна е работата. Штета, а кога бешепикот таму крај на Април, Чаир беше една од најмалите заразени населби со корона вирусот.... и потоа се десија Ифтарите и Бајрам, и си еба векот со групните вечери и одењето во џамија.

Мое мислење е дека ако се оди пак у карантин, милијарда посто ќе ја пратат војската тука...

Ете јас нека испаѓа дека ги бранам Албанците, ама тебе секој ебан пост ти е против нив а те немаше да зуцниш за литијата во Струга.
Литијата во Струга е непромислен настан, во овие услови, кој не е ништо друго освен - шетање надвор. Еден ден, еднаш.
Ифтарските собиранки не се ништо друго освен седење еден до друг на една маса многу луѓе (десетици според сликите), секоја вечер у полициски час.

Од литијата во Струга колку кластери и заболени испаднаа?

Ќе зборам ако има резултати, а двоаршинското однесување на власта и на такви ко тебе, напраи да има резултати, таму кај што ги има.
Автоматски споено мислење:

Ќе те наречев бот ама имам високо мислење за тебе.
Ич не ми е гајле како ти или било кој ќе ме нарече. Ме нарекувале секако овде. Ваљда си приметил до сега.
Слободно наречи ме како сакаш.

ја не сум тука за да ме нарекува некој некако или да не ме нарекува.

Литијата во Струга е непромислен настан, во овие услови, кој не е ништо друго освен - шетање надвор. Еден ден, еднаш.
Ифтарските собиранки не се ништо друго освен седење еден до друг на една маса многу луѓе (десетици според сликите), секоја вечер у полициски час.

Ќе зборам ако има резултати, а двоаршинското однесување на власта и на такви ко тебе, напраи да има резултати, таму кај што ги има.
Пак тој, добро не се заразиле, појма немам зошто а и никој не можи со сигурност да знае дали има заразени од литијата кога дневно се тестираат само 200 лица и тоа по епидемиолошка анкета,а што ако се заразеа, тоа беше масовен собир и тоа со попој со владики со сите марифети.
Истите тие на литијата сега плукаат по овие од ифтарите, логика ?
Јас не ги правдам Албанците и не ги бранам, патем ако ме прашаш мене камо би постапила со тие Албански населби ако се изразам јавно ќе ме сметаат за расист број еден, ама не е тоа муабетот.
Јас сакам да ти кажам дека оние кои не ги почитуваат мерките не се ништо подобри од нив, дали биле 20 души во група или 50 души не менва многу, иронично е да се плука по нив а голем дел ги прекршуваат сите мерки, не знам шо е толку тешко да го сфатиш ова.

Сериозно не гледаш никаков проблем во тоа да исти членови цело време ставаат само застрашувачки глупости?
Океј, бро.
Извини младичу, нешто да те прашам, ама без навреда.
Ти да не си глупав нешто?

:lolzz:
Кој ги плаќаше тие шарените да блокираат раскрсници, фарбаат, на обичниве по илјадарка на ден, шефовите многу повеќе.
Не мислиш ли дека може да има една или 2 групи за пропаганда во интернет, со 10 трола имаш 2 смени пропаганда, како што сме мала држава за сите форуми стигнува. Значи со 20 луѓе по 500Е е 10000 на месец за цела Македонија, втората група за фејсбук ја користиш.
Едно десет трола беа за шарената револуција, сега се за COVID тероризмот, нема со нив дискусија, ти стават -, те вреѓаат, аргумент нема шанси, тоа им е работа, и за геј пропаганда оперираат под други никови.
Поздрав. :)

Општо гледано нема некоја разлика помеѓу албанците или македонци, турци.. и поради таа невоспитана необразована група на идиоти од луѓе нам летово ќе ни пројде како што ни помина пролетта, гледајќи бројки. Наместо да се стрпеа со ифтарите собирите јбг оние прави верници ќе испаѓаат, муабети од типот што мене корона не ме фаќа, масло на Бил Геј, и порано се умираше,овие типови на коментари ги имаш и од македонци и албанци низ фејсбук.. бајрамот и рамазанот си го прави своето а што ќе биде со кафаниве то бе континуед..

Се знае точно што се случи со бебето ?
Како бе деца оставаат вака на сред пандемија бе, немам коментар.
Ене ја една ми вика планираме децата да ги пуштиме Македонија, за да можиме да сработиме повеќе, не можи со децата не се стига ...
Замисли затвараат граници и Господ знае кога ќе ги пуштат, тие децата да ги оставеле долу да сработеле повеќе.:tapp:

Се знае точно што се случи со бебето ?
Како бе деца оставаат вака на сред пандемија бе, немам коментар.
Ене ја една ми вика планираме децата да ги пуштиме Македонија, за да можиме да сработиме повеќе, не можи со децата не се стига ...
Замисли затвараат граници и Господ знае кога ќе ги пуштат, тие децата да ги оставеле долу да сработеле повеќе.:tapp:

Од линкот само истрага е отворена, нема детаљи

..Мое мислење е дека ако се оди пак у карантин, милијарда посто ќе ја пратат војската тука...
јас мислам дека во Дебар и АРМ беше на блокада ??
Инако за потсетување, за време на ехЈу, патот Скопје -Тетово се градеше така што напред одеше војник на ЈНА со митралез а по него градежни машини....
Јасно е дека не сме спремни, ама не е само дисциплина, има и НЕЗНАЕЊЕ, почнувајки од здравствените работници ... башка што сега има НЕРАБОТЕЊЕ, т.е. здравството НЕ функционира, само ПРИВАТНОТО....
Потребно е да се побара ПОМОШ од поголема држава:
- доктори имунолози, НЕМА НИЕДЕН доктор клинички имунолог во државата, го имаше на ТВ дрМојсовски кој отиде во пензија 2000, а беше пратен тука од Загреб по прекоманда 1984... нека си побара министерот, дали од Србија, Блгарија, барем 3-4 доктори треба имунолози и 3-4 стручни за белодробни заболувања... ете нека им даде државата бесплатно простор, приватно да работат, може ќе дојдат.
Сега да сакаш да одиш на Имунолог, најблиску е Ниш..
- исто така потребно е да се увезат едно 50-на полицајци од Турција и 50 полицајци од Индија...пишување казни не вреди кога народ не сака а и НЕМА пари да ги плати, треба метода со СТАП..

Последно уредено:

Автоматски споено мислење:

Ич не ми е гајле како ти или било кој ќе ме нарече. Ме нарекувале секако овде. Ваљда си приметил до сега.
Слободно наречи ме како сакаш.

ја не сум тука за да ме нарекува некој некако или да не ме нарекува.
Ако сакаш да правиш муабет за поентата на постот слободно, вака само губам време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom