Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
За да го затворат Сарај ќе треба помош од НАТО да бараат.
Пошто така мислиме и им се пичкаме. Што ќе прават, војна за да може корона да шират? Ќе изедат ќотек само и после прв ден ко бајчиња ќе бидат. Бугарија тоа го направи со циганските маала, правеа бунтови и за ден два мирни.

Пошто така мислиме и им се пичкаме. Што ќе прават, војна за да може корона да шират? Ќе изедат ќотек само и после прв ден ко бајчиња ќе бидат. Бугарија тоа го направи со циганските маала, правеа бунтови и за ден два мирни.
Бугарите немаат Охридски Договор.

Бугарите немаат Охридски Договор.
И што со Охридски Договор? Што со тоа? Да не ќе застане амбасадата на страна на нив? Па пола албанци ќе ти речат удри по нив. Каде вели охридски дека ние треба да пуштаме беззаконие? Никаде, но ние сме пичкишта тешки.
Како поминаа тие за Смилковско кога имаше протест? 1 ден дигаа џева, добија солзавец и пендреци и бајчиња после. Тоа што политички подвиткаа опаш е друг муабет, ама за насилство можат к да дудлаат само.

Се зголемува бројот на заболени во земјава, за 24 часа 52 нови случаи
Резултатот е добиен по изработени 661 тест.
Ова повеќе ми иде на тоа дека бројкава е зголемена ради бројот на тестови, а не нешто друго. Три недели по 150-250 теста правеа па држеа некоја лажна бројка од 15-25 заболени на ден. Зголемија тестови и одма истите цифри како што беа во Април.

Иначе имаат ли во план да прават нови тестирања на антитела? Јас како што знам само во Дебар направија пред месец дена и испадна дека само 1,5% имаат прележано. Би било добро да се види статистика за Скопје на пример.

Читај уште еднаш, едитирано е.

Ни албанци ни македонци веруваат во вирусот, читај коментари по фејсбук на секоја објава во врска со корона.
Факт е дека и од двете страни има шлакнати (и тоа голем број) ама факт е и дека ова што се случува сега е резултат на тоа што Албанците мислат дека треба да му се курчат на "каурот" по секоја цена.

Ова повеќе ми иде на тоа дека бројкава е зголемена ради бројот на тестови, а не нешто друго. Три недели по 150-250 теста правеа па држеа некоја лажна бројка од 15-25 заболени на ден. Зголемија тестови и одма истите цифри како што беа во Април.

Иначе имаат ли во план да прават нови тестирања на антитела? Јас како што знам само во Дебар направија пред месец дена и испадна дека само 1,5% имаат прележано. Би било добро да се види статистика за Скопје на пример.
Од скринингот се зголемија тестовите, тргни го скринингот и бројката е загрижувачка

Прават скрининг на градинките затоа има толку многу тестирања. Пола тестови идат таму, а од нив нема ниеден заразен.

Ама се засекирале... Немате гајле, спремна е државата сега, има набавено тестови, маски, заштитна опрема. Излезете на кафе, излуфтирајте се, убаво е времето.

Ама се засекирале... Немате гајле, спремна е државата сега, има набавено тестови, маски, заштитна опрема. Излезете на кафе, излуфтирајте се, убаво е времето.
Немаме пари, нема плата префрлено :toe:

Може сега ќе им дојде памет дека "каурот" не им мисли лошо и дека нема потреба да се курчат по секоја цена. Ама може...
Ако го читаат Кајгана форумов не можат да го мислат тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom