Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Добро е 38 нови за еден ден, пензионерите у автобус од Петок, кафичите, кафаните отворени. Уште градинките за некој ден да се отворат за да се измешаат деца шо све фајќаат и бутаат у уста и добро е.
Супер мерки (y) може да се почне со фејсбук кампања :pos:

Мора еднаш да се престане со споредбата на бројки од грип и корона. Споредуваме различни нешта и тон мислења има веќе на таа тема.
Најголемата опасност која не демнее е да почнеме сите да размислуваме како не е страшен вирусот.
Што е следно? Во наредна фаза онака лабаво и опуштено ќе престанеме да носиме маски?
Постепено ќе почнеме да се гушкаме и бацуваме со пријателите?
Најголемата победа на ѓаволот е што успеал да ги убеди дека не постои...
Во мислењето што си ме цитирал не споредувам бројки на корона и грип. Кој дел од тоа што го напишав не е точен?

Инаку да, евентуално ќе дојде до тоа луѓето да се опуштат и да се вратат во нормала, ќе се гушкаат и бацуваат со пријателите.Иако уште е прерано за истото. Што мислиш како ќе заврши епидемијата, твоја прогноза? Ќе заврши кога луѓето ќе прекинат да зборуваат за вирусот, а не кога истиот ќе исчезне. Тоа е моја прогноза и веќе се случува. Луѓе ебат без кондом со помислата дека не се малери баш они да фатат сида, возат кола со помислата дека нема баш они да умрат во собраќајка, зашто мислиш дека нема да се гушкаат до крај на живот поради ризик од корона?

Во мислењето што си ме цитирал не споредувам бројки на корона и грип. Кој дел од тоа што го напишав не е точен?

Инаку да, евентуално ќе дојде до тоа луѓето да се опуштат и да се вратат во нормала, ќе се гушкаат и бацуваат со пријателите.Иако уште е прерано за истото. Што мислиш како ќе заврши епидемијата, твоја прогноза? Ќе заврши кога луѓето ќе прекинат да зборуваат за вирусот, а не кога истиот ќе исчезне. Тоа е моја прогноза и веќе се случува. Луѓе ебат без кондом со помислата дека не се малери баш они да фатат сида, возат кола со помислата дека нема баш они да умрат во собраќајка, зашто мислиш дека нема да се гушкаат до крај на живот поради ризик од корона?
Како може било кој да даде било каква прогноза? Сите сме надеж за брзо изнаоѓање на лек или вакцина.
Ќе дојде и до гушкање и бацување ама ние имаме дарба да направиме ресет на навики за рекорно кратко време. Најмалце е потребно опуштање во моментов.

„Кај нас имавме најголем број случаи на корона во перидоот кога традиционално има голем број заболени од грип. “

Како може било кој да даде било каква прогноза? Сите сме надеж за брзо изнаоѓање на лек или вакцина.
Ќе дојде и до гушкање и бацување ама ние имаме дарба да направиме ресет на навики за рекорно кратко време. Најмалце е потребно опуштање во моментов.

„Кај нас имавме најголем број случаи на корона во перидоот кога традиционално има голем број заболени од грип. “
И кој дел од тоа не е точен, кога стварно имавме најголем број случаи тогаш? Не реков дека е безопасен, ниту дека исто опасен ко грипот. Само реков дека според ситуацијата изглеа најзаразлив беше тогаш, и веројатно ќе биде на есен исто.

Инаку сите даваме прогнози, што ни останува друго. Ти се надеваш на изнаоѓање на лек и вакцина, за мене тоа е нереално. Може да ми го букмаркираш мислењето, ја сум сигурен дека следно лето луѓе сеуште ќе умираат од вирусот а животот ќе си тера 99% во нормала. Со одмори, со масивни собири и тн.

Оние што се убија од пишување 3 месеци слободата, животот, Бил Геј, Швецка, руски научници, Лукашенко итн итн конечно им ги укинаа мерките и пак на форумов цел ден :icon_lol:

И кој дел од тоа не е точен, кога стварно имавме најголем број случаи тогаш? Не реков дека е безопасен, ниту дека исто опасен ко грипот. Само реков дека според ситуацијата изглеа најзаразлив беше тогаш, и веројатно ќе биде на есен исто.

Инаку сите даваме прогнози, што ни останува друго. Ти се надеваш на изнаоѓање на лек и вакцина, за мене тоа е нереално. Може да ми го букмаркираш мислењето, ја сум сигурен дека следно лето луѓе сеуште ќе умираат од вирусот а животот ќе си тера 99% во нормала. Со одмори, со масивни собири и тн.

Ке се утепаме по одмори идејќи со овие бројки....И да сакаш нема да те примат....Црна Гора кажа НЕ ...еве ја и Хрватска....Се чека Албанија и таа да каже Не со овие бројки....Кој е будала да прима наши манијаци да се мешаат со европски државјани и да им ризикува здравје...Нека излезе Филипче сега и нека каже дека нема да се бараат тестови зошто нема воопшто да не примаат.

Автоматски споено мислење:

Што е пак најтрагично дојдовме во ситуација и повеќе новозаразени од Србија да имаме на дневна база....Ако не за друго они барем за утеха тестираат 10 пати повеќе луѓе од нас....Сега ке каже некој ама ние тестираме само симптоматски и нема потреба за повеќе со оглед дека ситуацијата е под контрола....

Плус одма искочиле со оправдување овие од центарот дека сите 38 денешни се од старите кластери и дека нови нема...Изгледа старите кластери се доста обемни и полека полека ги изолираат.Трагично

Последно уредено:
У изолиран систем со кефициент на предавање поголем од еден, растот и динамиката не зависи многу од надворешни фактори.
Уште у првава реченица што пишал, ако знае за што збори си го сечам на парчиња.
(од по 15 cm)

Закржлавено племе, ваквите би ги оставил да си се лечат сами затворени во некоја пештера. Како заболи, фрли ги таму, па кој преживее ќе раскажува.

А чим вирусот и во Шутка стигнал има масакар да биде.
Каква е оваа инсинуација? Зарем Ромите имаат пониска свест и хигиенски навики од нас?

Закржлавено племе, ваквите би ги оставил да си се лечат сами затворени во некоја пештера. Како заболи, фрли ги таму, па кој преживее ќе раскажува.
најбољи се УЧК свака им част

:facepalm: лажат бе ... :lolzz:

како оние од Дебар што излажаа на граница и со тоа усмртија неколку свои комшии

Еве сеа кажете, дали не заради Албанците, не не примаат на одмор у ЦГ и Хр?

Последно уредено:
Оние што се убија од пишување 3 месеци слободата, животот, Бил Геј, Швецка, руски научници, Лукашенко итн итн конечно им ги укинаа мерките и пак на форумов цел ден :icon_lol:
Тебе да не треба да те прашам коа да искачам а кога на кајгана да седам :)

Да не беа егзибициите последниве 2-3 недели, до сега ќе бевме стабилизирани...

Види мое мислење е дека од локдаунот нема ефект доколку не го елиминираш вирусот скроз. Така да ќе ги добиеш истите жртви само на подолг период, кога ќе се кренат рестрикциите. Не реков да го третираат како обичен вирус, меѓутоа светот треба да функционира колку што е можно понормално со него. Ја не глеам добар аргумент што се постигна со 3 месечниот карантин кај нас. Не викам дека у прв момент не би израгирал панично и јас кога цел свет го правеше тоа, ама ако ги глеаш фактите сега ништо се нема сменето. Нема некако лек измислено, дискутабилно е дали граѓаните се подисциплинирани или поопуштени, вирусот уште си циркулира низ населението. Така да еве ќе видиме колкави ќе се жртвите и заразените без локдаун, не мора да прогнозирам.

Вирус е, не можеш да го елиминираш, тука ти е тебе грешката и поради таа грешка цело време ја влечеш таа страна :)
Локдаун-от ти е да се намали ширењето за да не ни се преокупира здравствениот систем.

По таа логика, сигурно нема да има грабежи за сардини и колења ради вирусот. Мирен народ сме. Инаку да седиш дома и да не работиш може ти е смешно ако ти стига плата, меѓутоа ако имаш кирија и деца и не е толку смешно. Како ќе ја манифестираат нервозата не знам искрено. Меѓутоа има лимит кој државата може да го издржи пред истото тоа здравство да крахира не од што има многу пациенти, него од што ќе нема да ги плати лекарите. Зарем озбилно мислите дека ги олабавија мерките ради избори да си организираат?

Апсолутно не ми е смешно што некој нема пари да плати кирија и да си нахрани деца. Ако тенденциозно сакаш да ми ставиш такви зборови во уста, не е фер. Смешно ми е што мислиш дека народ кој трпи ќутек и угнетување од власт со децении, би бил крвнички настроен и би убивал.

Тебе да не треба да те прашам коа да искачам а кога на кајгана да седам :)
Башка најверојатно од интернет експлорер го пиша постот и незнае дека и од мобилен може да се пристапи на форумов [emoji846]

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Каква е оваа инсинуација? Зарем Ромите имаат пониска свест и хигиенски навики од нас?

најбољи се УЧК свака им част

:facepalm: лажат бе ... :lolzz:

како оние од Дебар што излажаа на граница и со тоа усмртија неколку свои комшии

Еве сеа кажете, дали не заради Албанците, не не примаат на одмор у ЦГ и Хр?
Њет... тие се Б крвна група и на нога го поминуваат, терапија им е Раке Виски... ама проблемот е пошто на нога, значи атипични ќе се шири доста. за почеток меѓу нив...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom