Darling
High Value
- Член од
- 5 јуни 2009
- Мислења
- 14.416
- Поени од реакции
- 30.885
Te molam nikogas ne odi vo kazino.Повеќето што се радуваат за укинувањето полициски час првиот ден сигурен сум ќе останат пак дома од 19 часот.
Te molam nikogas ne odi vo kazino.Повеќето што се радуваат за укинувањето полициски час првиот ден сигурен сум ќе останат пак дома од 19 часот.
Со оглед на тоа што Администрација си зема фул плата , полиција и здраство си лапна и бонус ( заслужено!), Ит секторот работеше од дома, плата ќе си лапне цела...Добро е тоа што ке работат кафаните,а пари имате или ке се гребите за една пијачка...
Не е коректно на исто купче да ги ставаш здравството и полицијата...Со оглед на тоа што Администрација си зема фул плата , полиција и здраство си лапна и бонус ( заслужено!), Ит секторот работеше од дома, плата ќе си лапне цела...
Ние обичните смртници што останавме без работа/дојдовме на минималец ради коронава ќе неаме. Другите 50% ќе си имаат,дури и заштеда. Сега ќе му ја навалат по кафиња и афтерворк журчиња. Особено Админиатрација...
Не ми беше поентата во ист кош да ги ставам. Муабетот беше од економски план.Не е коректно на исто купче да ги ставаш здравството и полицијата...
полиција и здравство некмаат земено ништо, а на тие административци што седеа дома им се одзема од одмор.Со оглед на тоа што Администрација си зема фул плата , полиција и здраство си лапна и бонус ( заслужено!), Ит секторот работеше од дома, плата ќе си лапне цела...
Ние обичните смртници што останавме без работа/дојдовме на минималец ради коронава ќе неаме. Другите 50% ќе си имаат,дури и заштеда. Сега ќе му ја навалат по кафиња и афтерворк журчиња. Особено Админиатрација...
3 месеци одмор?полиција и здравство некмаат земено ништо, а на тие административци што седеа дома им се одзема од одмор.
Полицијаа и здраството ќе земат. Треба да земат.полиција и здравство некмаат земено ништо, а на тие административци што седеа дома им се одзема од одмор.
Кој мали фирми? Еве јас ја работев целата корона, за награда ќе земаж 14 500 плата. Малце по мала од тоа што зимам регуларно.Патот на опоравување ќе биде тежок, мене искрено според мерките до сега за економска помош не ми се многу креативни. До сега требаше да излезе некаков динамичен и поконтерен план за сите гранки. Малите фирми изгинаа а токму тие се најбројни и можат најлесно да се решат.
Не мора по дејности да ги делиш... 80% од нив плаќаат кирија, немаа промет и да работеле повеќето со таа плата покриваат минималец за лични трошоци а што кога ќе дојде ред да ги платат сметките? Малите дуќанчиња и бутици работеа ама со промет скоро нула. За жал голем дел веќе има егзистенцијални проблеми со голема дупка.Кој мали фирми? Еве јас ја работев целата корона, за награда ќе земаж 14 500 плата. Малце по мала од тоа што зимам регуларно.
Пола фирми затворија, доста вработени беа пратени на принуден одмор. Неплатен одмор и слично. Државава за некој е мајка занекого маќеа.
ме занима тоа ЌЕ земат. Дали знаеш кога и колку ќе земат?Полицијаа и здраството ќе земат. Треба да земат.
Јас тука не напаѓам никој. Само му реплицирав на 1 кајганџија кој ќе може да иде на тие афтерврк парти забавички. А за администрацијата, полиција, здраство може дасе дебатира со денови , сегде има добри и лоши страни, не планирам ни да бранам ни да напаѓам некој.
Кој се тие административци што се три месеци на одмор?3 месеци одмор?
И се бунат.3 месеци одмор?