Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Добро е тоа што ке работат кафаните,а пари имате или ке се гребите за една пијачка...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.293
Поени од реакции
43.061
Од задутре пензионери пак у јсп :popce:

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Добро е тоа што ке работат кафаните,а пари имате или ке се гребите за една пијачка...
Со оглед на тоа што Администрација си зема фул плата , полиција и здраство си лапна и бонус ( заслужено!), Ит секторот работеше од дома, плата ќе си лапне цела...
Ние обичните смртници што останавме без работа/дојдовме на минималец ради коронава ќе неаме. Другите 50% ќе си имаат,дури и заштеда. Сега ќе му ја навалат по кафиња и афтерворк журчиња. Особено Админиатрација...

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Со оглед на тоа што Администрација си зема фул плата , полиција и здраство си лапна и бонус ( заслужено!), Ит секторот работеше од дома, плата ќе си лапне цела...
Ние обичните смртници што останавме без работа/дојдовме на минималец ради коронава ќе неаме. Другите 50% ќе си имаат,дури и заштеда. Сега ќе му ја навалат по кафиња и афтерворк журчиња. Особено Админиатрација...
Не е коректно на исто купче да ги ставаш здравството и полицијата...

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Не е коректно на исто купче да ги ставаш здравството и полицијата...
Не ми беше поентата во ист кош да ги ставам. Муабетот беше од економски план.
На сите ни е јасно дека Здраството, особено нискиот левел како Анестезиолози, медицински сестри, болничари па и чистачките и обезбедувањето што беа таму работеа турбо без доволна заштита. Имаше дури и муабети дека заштитна опрема била и држена под клуч.
Секоја чест за тие луѓе.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.461
Поени од реакции
10.376
полиција и здравство некмаат земено ништо, а на тие административци што седеа дома им се одзема од одмор.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
полиција и здравство некмаат земено ништо, а на тие административци што седеа дома им се одзема од одмор.
Полицијаа и здраството ќе земат. Треба да земат.
Јас тука не напаѓам никој. Само му реплицирав на 1 кајганџија кој ќе може да иде на тие афтерврк парти забавички. А за администрацијата, полиција, здраство може дасе дебатира со денови , сегде има добри и лоши страни, не планирам ни да бранам ни да напаѓам некој.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Патот на опоравување ќе биде тежок, мене искрено според мерките до сега за економска помош не ми се многу креативни. До сега требаше да излезе некаков динамичен и поконтерен план за сите гранки. Малите фирми изгинаа а токму тие се најбројни и можат најлесно да се решат.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Патот на опоравување ќе биде тежок, мене искрено според мерките до сега за економска помош не ми се многу креативни. До сега требаше да излезе некаков динамичен и поконтерен план за сите гранки. Малите фирми изгинаа а токму тие се најбројни и можат најлесно да се решат.
Кој мали фирми? Еве јас ја работев целата корона, за награда ќе земаж 14 500 плата. Малце по мала од тоа што зимам регуларно.
Пола фирми затворија, доста вработени беа пратени на принуден одмор. Неплатен одмор и слично. Државава за некој е мајка занекого маќеа.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Кој мали фирми? Еве јас ја работев целата корона, за награда ќе земаж 14 500 плата. Малце по мала од тоа што зимам регуларно.
Пола фирми затворија, доста вработени беа пратени на принуден одмор. Неплатен одмор и слично. Државава за некој е мајка занекого маќеа.
Не мора по дејности да ги делиш... 80% од нив плаќаат кирија, немаа промет и да работеле повеќето со таа плата покриваат минималец за лични трошоци а што кога ќе дојде ред да ги платат сметките? Малите дуќанчиња и бутици работеа ама со промет скоро нула. За жал голем дел веќе има егзистенцијални проблеми со голема дупка.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.461
Поени од реакции
10.376
Полицијаа и здраството ќе земат. Треба да земат.
Јас тука не напаѓам никој. Само му реплицирав на 1 кајганџија кој ќе може да иде на тие афтерврк парти забавички. А за администрацијата, полиција, здраство може дасе дебатира со денови , сегде има добри и лоши страни, не планирам ни да бранам ни да напаѓам некој.
ме занима тоа ЌЕ земат. Дали знаеш кога и колку ќе земат?
незнаеш, сигурна сум.
Автоматски споено мислење:

3 месеци одмор?
Кој се тие административци што се три месеци на одмор?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
3 месеци одмор?
И се бунат.
Јас би сите оние што рабитеа 24/7 во приватен сектор поради возрасни и родители на мали деца сега да добијат одмор кој секако им е заслужен или пак да добијат финансиски бонус (доколку може, секако).

Kajgana Shop

На врв Bottom