Не е Венко министер за внатрешни работи...Не ми е јасно Филипче што плачи сега по фб, кога имаше време да интервенира викендов 3 дена да биде целосен карантин. Тие ради пусти гласови на избори кои дојдоа по заканите од Реџепи одлучија од Недела од 11 да биде полицискиот, таман сите да појдат во џамија. Сега џабе му е и кукање и се, народот пак ќе го јаде, посебно оние кои 2 месеца ги почитуваат препораките за заштита...
Niv gi mrzi da se sobiraat...Црна Гора не ни беа погодени од вирусот, 300 и нешто заразени само, мислам дека навреме затворија се тие затоа спасија г..
Ако не стануваш пред десет и пол, нема никаква разлика.Со денешниов тотален карантин и дефинитивно меркиве можат да се прогласат дека се надвор од разумот.Која е разликата меѓу вчерашниот и денешниот ден на пример?Или пак со утрешниот кога почнуваме со работа?
Абе друже и нашиве не носат, незнам кај живееш и како е кај тебе. Ама еве ти кажувам конкретно К.Вода и Скопје целосно, од 10 души 2ца се со маски и тоа под брада спуштени, паркоите фул чоек до чоек.Епа некои земји ќе го исчистат барем за летово а ние ради анти-маскерите и браќата ќе го јадеме... Хрватска и Грција исто така се намали, ама како сега Pixa и Мите Реал да носат маски а браќата да не се гушкаат по ифтари?!?!
Така е но Венко беше во случајов надгласан, он ги предложи и ги сакаше мерките, но ниту ДУИ, ниту ВМРО (Наќе) ниту другите министри од СДС беа согласни со тој план и затоа испадна овој компромис.Не ми е јасно Филипче што плачи сега по фб, кога имаше време да интервенира викендов 3 дена да биде целосен карантин. Тие ради пусти гласови на избори кои дојдоа по заканите од Реџепи одлучија од Недела од 11 да биде полицискиот, таман сите да појдат во џамија. Сега џабе му е и кукање и се, народот пак ќе го јаде, посебно оние кои 2 месеца ги почитуваат препораките за заштита...
Земји како Црна Гора, Грција и Хрватска, како што се приметува, ги намалија мерките и пријавуваат успех и победа, пред другите околни земји. Од денес, на пример, во Хрватска почнуваат школите (до четврто), со еден куп додатни мерки и обврски, како на пример, задолжително мерење на температура на детето секое сабајле, пред идење у школо и др.Црна Гора не ни беа погодени од вирусот, 300 и нешто заразени само, мислам дека навреме затворија се тие затоа спасија г..
Све си еба мамата откако замешаа одржување избори и натегање јуни или септември. Да се некои нормални луѓе, а не ментиши какви што се, ќе се договореа да се оди на избори во декември на редовниот термин и ќе најдеа некое решение до тогаш да се функционира, без тие патетични басни за тоа што дозволувал уставот, поготово откако видовме сите дека со уставот само гз се брише.Не е Венко министер за внатрешни работи...
Еве по којзнае кој пат.Абе друже и нашиве не носат, незнам кај живееш и како е кај тебе. Ама еве ти кажувам конкретно К.Вода и Скопје целосно, од 10 души 2ца се со маски и тоа под брада спуштени, паркоите фул чоек до чоек.
Башка и наши го донесоа, скијачици. Да не ги обвинуваме на сила само другиве, и ние сме племе ко нив. Или шо би рекол овој доста зборениот деноиве Жарко -диво племе сме
Баткаа парк, ПАРК. КЛУПА. Без маски еден до друг, свашташЕве по којзнае кој пат.
Препораките на власта не се да носиш маска надвор по улица.
Надвор само во простори, во кои не можеш да одржуваш дистанца - пазари и сл.
Во Тетово ретко кој носи маска и во затворен простор а и кога се групно не се одржува дистанца нити маска се носи. Не дека јас сум нешто различен и почитувам премногу мерки ама кога сум во близина со некој кој не знам каде се шета и со кого бил друг надвор носам маска на отворено и затворено.Зошто да носат маски?
Заради препораките на владата.
Си ги прочитал препораките за носење маска?
- Во затворени простории или надвор на места каде што не може да се оддржува дистанца (пазари и сл.).
Значи надвор - не.