Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
7 јануари 2015
Мислења
955
Поени од реакции
629
Која прогресија на темава од тоа како маските не заштитуваат, како и ракавиците а за тоа имавте мислења од милион доктори, до тоа да се плука и се фрлаат дрва и камења по тие што не носат како да прават наајголем грев, па уште оние во кола сами кога ке ги видам со маска, исто ти е као да си сам во соба и да ставиш кондом без да очекуваш женско друштво.
Можда ќе налета нешто

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.182
Поени од реакции
84.050
Не ми е јасно мене едно. Се спроведуваат мерки против вирусов да се носат маски, растојание да се држи плус се воведуваат полициски часови а не видов, слушнав, прочитав дека некој е сериозно казнет за не почитување на ова.

Вчера полициски час во Тетово од прозор видов неколку луѓе како си возат точаци. Исто така пред некој ден видов двајца полицајци проаѓаат покрај луѓе без маски и никому ништо.
Зошто да носат маски?
Заради препораките на владата.

Си ги прочитал препораките за носење маска?

- Во затворени простории или надвор на места каде што не може да се оддржува дистанца (пазари и сл.).

Значи надвор - не.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Сега од утре веќе корона нема, така?

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Од утре до 21 Јуни короната е прогласена за мртва од реисот заеви и филип4е. И најавен втор бран за Септември.
Пратете политика поубаво и ќе знаете поише за коронава :icon_lol:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.182
Поени од реакции
84.050
Од утре до 21 Јуни короната е прогласена за мртва од реисот заеви и филип4е.
и Хитлер и Милошевиќ ги заборави. Сите кои тебе лично не ти се допаѓаат, рекоа ко реисот.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.519
Поени од реакции
87.533
Не ми е јасно Филипче што плачи сега по фб, кога имаше време да интервенира викендов 3 дена да биде целосен карантин. Тие ради пусти гласови на избори кои дојдоа по заканите од Реџепи одлучија од Недела од 11 да биде полицискиот, таман сите да појдат во џамија. Сега џабе му е и кукање и се, народот пак ќе го јаде, посебно оние кои 2 месеца ги почитуваат препораките за заштита...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.182
Поени од реакции
84.050
Дарданија фали на темава, сега кога 90% од новите случаи се Албанци и муслимани, кои заради традиционално идење по роднини се испозаразија.

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Претседателот на стопонска комора за енергетика : Измамници нечесни , вирусот не е смртоносен
" Ве молиме да не поштедите од овие измислици. Кој смета дека ќе се зарази да си седи дома ! "
:rolleyes:
линк

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Дарданија фали на темава, сега кога 90% од новите случаи се Албанци и муслимани, кои заради традиционално идење по роднини се испозаразија.
Ќе се појави кога ќе потврдат еден заразен од литијата во Струга, како и еден куп други дволични идиоти.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Не ми е јасно Филипче што плачи сега по фб, кога имаше време да интервенира викендов 3 дена да биде целосен карантин. Тие ради пусти гласови на избори кои дојдоа по заканите од Реџепи одлучија од Недела од 11 да биде полицискиот, таман сите да појдат во џамија. Сега џабе му е и кукање и се, народот пак ќе го јаде, посебно оние кои 2 месеца ги почитуваат препораките за заштита...
Filipce imase jasna preporaka za karantinot, igrankite na politicarite i nivnoto umilkuvanje se druga prkazna.
Licna odgovornost pred se kon sebesi i svoeto semejstvo e dali kje nosis maska ili ne.
Nasata golema tragedija i zgolemen broj na bolni se dolzi isklucivo na nereagiranje na policijata vo slucaevi na grupiranje. Jas da sum nekoj od tie sto dobile kazna za nepocituvanje na policiski cas ili nenosenje maska kje gi tuzam i kje prilozam kup sliki i videa od debilni proslavi i sobiri.
Odi vo Cair ili Tetovo, napravi red.. Zosti kjutevte ko mulinja vo Struga? Normalno e sega da ima ogromen revolt.

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
и Хитлер и Милошевиќ ги заборави. Сите кои тебе лично не ти се допаѓаат, рекоа ко реисот.
Блада нешто остај го, не го чул реисот. Поглавниот :)
А и нормално е да не ми се допаѓаат никои од овие, и не само мене туку и на општиот народ кога у овакво невреме се гледаат само пустите фотељи.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.182
Поени од реакции
84.050
Го боли кур реисот, што верниците се испозаразија. Него пред некој ден секирата у мед му падна. Сега откога го прогласи вирусов за мртов, ќе се занимава со други работи. 50 години помлади.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Со денешниов тотален карантин и дефинитивно меркиве можат да се прогласат дека се надвор од разумот.Која е разликата меѓу вчерашниот и денешниот ден на пример?Или пак со утрешниот кога почнуваме со работа?

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Реисот Жарко е тата мата за политичката багра у рсм. Без сарказам, свака му час. Клин со клин се избија, знае кај ги боли (гласови) им ги нагласува фино лепо и калњање одма.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
21 новозаболен (од 258 тестови), пак во Скопје, Тетово и Куманово. Инаку, еве изјава на градоначалникот на Гази Баба во врска со новите случаи во општината:

Kajgana Shop

На врв Bottom