(Кајгана избира) Најдобри серии на сите времиња

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.177
Поени од реакции
37.761
Прилично сомнително како се паднаа овие две во четвртфинале,според моите пресметки Wire требаше да се падне со Lost а Sopranos со BCS,али очигледно целта им е серијата што им го променил животот Lost да се падне со полесен противник BCS.
Ќе споделам на крај сѐ, па ќе видиш дека пресметките ти се погрешни. Башка, нели GoT ја гуравме во финале? Или се премисли кога виде дека гласав против неа, за SFU?

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.930
Поени од реакции
30.905
The Wire и на листата ми е број еден, многу реална и покажува како функционира едно општество со корупции криминал и вмешаноста на политиката во секоја пора.
Sheeeit!

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ќе споделам на крај сѐ, па ќе видиш дека пресметките ти се погрешни. Башка, нели GoT ја гуравме во финале? Или се премисли кога виде дека гласав против неа, за SFU?
Не му се правдај на сеозонскиов. Џабе е.
Исто ко на @bijons да и кажеш да не гугла пред да пише нешто.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.211
Поени од реакции
2.345
Кој ги гледал двете знае дека спаѓаат во top 5 ever серии. Имам впечаток дека The Wire не е толку популаризирана на форумов, за да победи во овој дуел. Голем дел од овие што гласаат за Сопранови погледнале само по некоја епизода на А1.

@MAJA 345 дојди гласај, да намалиме разлика :icon_mrgr:
:pos: :pos:
Што е смешно не знам?

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Очигледно дека им имам влезено во траг па сега демек на крај ке споделат дека се било транспарентно,ова нема да ви помине така лесно.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.738
Поени од реакции
11.618
Очигледно дека им имам влезено во траг па сега демек на крај ке споделат дека се било транспарентно,ова нема да ви помине така лесно.
Под итно да се формира СЈКО (Специјално Јавно Кајганџиско Обвинителство), да ги испита сите малверзации во врска со избориве!!

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Не му се правдај на сеозонскиов. Џабе е.
Исто ко на @bijons да и кажеш да не гугла пред да пише нешто.
Не е за правдање, дај стави го моделот по кој сте стигнале до овие парови, мене искрено ме интересира, плус ви пишав и неколку страни понапред, не може да споредувате најдобра серија со дуел по дуел до крај, пола луѓе ги немаат ни гледано серииве кои останаа и гласаат од тепка и серии кои се три класи подобри од другата ќе изгорат оти се паднале една меѓу друга како во случајов.

Друга работа, можеше на крајот да се ставата сите серии и да се гласа по повеќе различни карактеристики: најдобро сценарио, најдобра глума, најдобро изградени карактери, overalll....

Тоа што “рандом“ избирањево не ви ги пикна лост или сфу против некоја од овие две или ББ го остава сомнежот да бараме како е изграден моделот и регресијата по која се стига до тука.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Тоа што “рандом“ избирањево не ви ги пикна лост или сфу против некоја од овие две или ББ го остава сомнежот да бараме како е изграден моделот и регресијата по која се стига до тука.
SFU се падна vs GOT, би рекол потежок дуел од Wire/Sopranos од аспект на гласачи.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.976
Поени од реакции
23.896
Друга работа, можеше на крајот да се ставата сите серии и да се гласа по повеќе различни карактеристики: најдобро сценарио, најдобра глума, најдобро изградени карактери, overalll....
Тука хаос настана заради тоа што некоја серија победила против некоја омилена, а не па да земеме да гласаме за карактери,сценарија и глума. :popce:

А и незнам што е толку битно кој ќе победи или кои ќе се топ 10.
Јас тие што им дадов поени за мене се најдобрите гледани серии и уопште не ме занима дали ќе победи некоја друга.
Еве една што ми беше во топ 10 е рангирана на 59то место. Многу близу до очајната Луцифер. Ама па тоа не значи дека се близу и реално, туку тука се погодиле повеќе фанови на одредената и тоа е, јбг.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
SFU се падна vs GOT, би рекол потежок дуел од Wire/Sopranos од аспект на гласачи.
Јас тој дуел го прескокнав, не сум ја гледал SFU (а ми е во листа за гледање во скоро време) и не сакав да гласам бидејќи ја имам гледано само едната. GoT реално е серија која не успеа да го истрча маратонот и беше со добри први 5 сезони и катастрофа остаток и лично не би ја ставил во топ 5 најдобри.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Јас тој дуел го прескокнав, не сум ја гледал SFU (а ми е во листа за гледање во скоро време) и не сакав да гласам бидејќи ја имам гледано само едната. GoT реално е серија која не успеа да го истрча маратонот и беше со добри први 5 сезони и катастрофа остаток и лично не би ја ставил во топ 5 најдобри.
Се согласувам, поетната ми беше дека ако беше некое прљаво сценарио, тие 2 немаше да се паднат.

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Се согласувам, поетната ми беше дека ако беше некое прљаво сценарио, тие 2 немаше да се паднат.
Толку многу е прљаво што почнува и да смрди.SFU ке поминеше во полуфинале само преку Dark,но ако се десеше тоа сценарио некој одма ке требаше да пребега во Унгарија.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.177
Поени од реакции
37.761
ОК, готово, јас се откажувам, ветувам! :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom