Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Секоја чест за секој напишан збор!
Помалце политика а повеќе Вардар.Преку кур веќе и на трибина од 90 минути на 85 се пее за Македонија,за шшиптари и не знам што...Со тоа свирењето на кокошката вчера групата е оцрнета премногу.Фрчат коментари и навреди од типот вмровци,платеници,луѓе без работа,наркомани...
Тоа што го правеа Комити во текот на измината година, патриотските навивања и пароли и статуси на профилот на фб, па се до протестите беше нормална работа која се случувала во сите држави на Балканот и ќе се случува во иднина кога станува збор за такво прашање.Само проблемот е во тоа што овде не може да го разбудиш народот, без разлика колку и да се трудеа они да го направат тоа.Народот е тој, бил и ќе остане таков што се покажа дури и за ваква работата како името, размислува строго партиски како никој друг народ во регионот, зошто секаде е исто но кога станува збор за национални прашање секаде најголемиот дел од народот е обединет без разлика на партија.Кога ќе земе да чита коментари на фан страната, пишуваат најразлични патриоти од дијаспората, партиски луѓе кои се членови на некои сомнителни здруженија, кои освен јачањето на тастатура ништо друго и не прават.Кога беше инцидентот со Шверцери во МНТ, имаше стотици и стотици коментари за тоа, реферати се пишуваа по социјалните мрежи но на никој не му текнало од сите тие големи патриоти да ја гледа Вардар-Слога и да им покаже колку голем патриот е он, на градски на северна имаше 300 луѓе.Затоа можеби тоа што Комити влегоа во таа борба ќе влијае лошо за нив а го познаваат овој народ каков е кога станува збор за вакви прашања.Пак ќе кажам народот овде е тој, во минатото ги немаше никаде да бранат црква од реален непријател ама затоа одеа во Центар и си измислуваа фиктивни работи, глумеа верници и патриоти.

А инаку реакцијата пред некој ден на Кале по мене беше оправдана, секој би постапил така кога би видел некого од оваа влада, а за тоа дека навредуваат и по трет пат ќе напишам, народот е тој, не знам денес членовите на одредена партија ќе го пофалат тој гест, утре кога ќе дојдат ќе ве напаѓаат кога нешто на
нема да им одговара, како шо безброј пати ве напаѓаа до кога беа на власт.Најмногу навреди упатуваат ликови кои да им кажат од сдс, земете дома по еден шииптар да ви ја ебе жената, без проблем ќе го направат тоа, барем оние шо ги видов од мојот град.

Знам дека е оф топик, нека го пренесат мислењето во навивачки групи или па и нека го избришаат.
Автоматски споено мислење:

Колку ќе биде жално ако овој тим нема да добие шанса да игра на европските купови.
Толкава борба и самодоверба покажаа низ цела сезона, од тотални аутсајдери, стигнаа на +11 од Искра и се многу блиску до титула.Па и со ситуацијата не се знае и првенството како ќе заврши, а да беше се ок сега можеби и ќе се радувавме на титулата.

Последно уредено:
Ти се обидуваше да се потсмеваш за информациите за кои ти гарантирав дека се сигурни, не го врти муабетот.
Состојбата во клубот континуирано не е добра и од сите бомбастични најави за подобро утре, не видовме ништо досега.

Наместо групата да се замара со политика, десет пати ќе притисневме да се реши состојбата во клубот. Протести против оваа власт секако треба да има, но тоа треба да биде против сите политичари, македонски протест, сенароден протест воден од Комити. Лош потег за етикетирање, тие што ме знаат, знаат дека сум анти сите политички партии, сто пати повеќе си ја сакам државата од оние што крекаат за наводно десничарската партија во државава. И општо се знае дека во последните години не се согласувам со одлуките на групата (помал акцент на состојбата во клубот, многу политика) жал ми е за безредието кое владее во истата (нема лидер веќе 3 или 4 сезони), што во моментов не се гледа, но ќе се воочи во иднина. Од потезите во минатото, се што беше навивачки едуцирано, си замина од Комити. Со мојата возраст веќе не се ни обидувам да советувам некого за групата, а уште помалку да се мешам во водењето. Си има нови генерации, нека си го креираат својот филм. Сметаат дека се на прав пат, повеќето се млади и стварно се трудат да ја оправат групата. Лично, останав на запад секогаш, си имаме своја екипа од форумов, си навиваме, се дружиме. Ме повлече за јазик со последниот дел од постот. Скоро цела навивачка кариера ми помина во време на прртходната власт. Наместено Кале, апсења за Нерези, за плоштад, апсења на скоро секое гостување, шок бомба, ќотек до посерување, расрурање на цела тифо сцена, Бошко луди алфашите... Долг е списокот. Од аспект на Комита, претходната влада ми го уништи цел навивачки свет, до степен на новава да не и остане ништо за уништување.

Кога некој ти го загрозува планот, најлесно е да го обвиниш дека е противник. Политичката определба да си остане за дома, на трибина сите сме дојдени со иста цел. Барем треба да биде така. Двете партии се исто гомно, не може едните да се навредуваат, а кон другите да постои индиферентност, особено што групата има активни членови кои мноооогу пропатиле од брколинда и компанија.

Е браво, сеа ќе добиеш лајкови на постов мн повеќе од што си се надевал.
А каква е реалноста, кога веќе се влечеме за јазици?!?
Абе ебено име сменија, име на држава, сега си дел од региони што ги има у грција, не постоиш како нација, нација за која барем мојата лоза (физички докази) се борела за да постои држава со име Македонија.
А на овој другиов па и му сметало што гнидата ја сфиркале... не етикетирале како членови на партија.
На кој начин бе другар ти ја сакаш државата? На кој начин го имаш искажано својот револт према тие што ти ја поебаа државата што наводно си ја сакал?
Мене кур ме заболе за партијата што наводно ја "брани" државата, другите што не се ни декларираат дека се и македонска партија не сакам ни да ги коментирам.
Како што сум бил критичар и сум ширел негативна кампања за клептоманите од дпмне, поради настаните кои ги наброја, пута 100 го правам за моменталниве, без никаков бенефит, од прости причини што за мене у буквална смисла не постои поголема светост од клубот и државата.

Абе ебено име сменија, име на држава, сега си дел од региони што ги има у грција, не постоиш како нација, нација за која барем мојата лоза (физички докази) се борела за да постои држава со име Македонија.
А на овој другиов па и му сметало што гнидата ја сфиркале... не етикетирале како членови на партија.
На кој начин бе другар ти ја сакаш државата? На кој начин го имаш искажано својот револт према тие што ти ја поебаа државата што наводно си ја сакал?
Мене кур ме заболе за партијата што наводно ја "брани" државата, другите што не се ни декларираат дека се и македонска партија не сакам ни да ги коментирам.
Како што сум бил критичар и сум ширел негативна кампања за клептоманите од дпмне, поради настаните кои ги наброја, пута 100 го правам за моменталниве, без никаков бенефит, од прости причини што за мене у буквална смисла не постои поголема светост од клубот и државата.
Како заклучи дека бранам некого? Патриотизмот не е само ајде ќе се собереме ќе се испијаниме и ќе пееме за Македонија.Ништо ама баш ништо не се постигна со тоа што ја исвиркале тие што беа таму.Сме виделе зло и од двете партии и нормално е дека не ги сакам ни едните ни другите.Сакање на државата е ако свиркам некој политичар? Затоа групата ни се состои од 150 луѓе,прво самите правиме поделби а потоа бареме нови членови,редовност на трибина...Кај навивачите се знае и прво правило е да не се меша политика и секако дека ТРЕБА да се скандира,пароли и се што не красело од нашето основање односно како група што направила најмногу за државава, ама во одредени мерки и на прво место да е клубот.Факт е дека има неколку членови кај нас што се дпмне и ја користат секоја прилика за да ги вреѓаат овие другите,мене најодвратно нешто од кога идам на трибина ми беше за прославата на втората титула и пречекот на аеродромот.Играчите само што стигнаа сите радосни,слават и се качуваат неколку луѓе и почнуваат да викаат Заев да ти ебам ќерката...И кажи ми што е тоа ајде? Абе земи шал,пиј пиво и остави го гласот на трибина за клубот што навиваш и тоа е тоа

Секоја чест за секој напишан збор!
Помалце политика а повеќе Вардар.Преку кур веќе и на трибина од 90 минути на 85 се пее за Македонија,за шшиптари и не знам што...Со тоа свирењето на кокошката вчера групата е оцрнета премногу.Фрчат коментари и навреди од типот вмровци,платеници,луѓе без работа,наркомани...
Пратете и букет цвеќе у знак на извинуање, сигурно ќе ви се поправи имиџот.

И кај има тука пишано дека се е исплатено? Или се збори дека на две недели пред да се прекине првенството некои играчи зедоа и по 10.000 , 15 000 па и повеке ... Не е тоа колку за цела година во други екипи?
Не знам како треба да ти се објасни дека клубот, а и ние како негови навивачи немаме никакво фајде од праксата за земање пари на рака. Можат и по 100.000 ако сакаат да земат, на Вардар и нас како засегнати буквално ништо не ни менува...
Браво, егото у плафон удира сега.

Ако не се добие лиценца, се надевам дека ќе има промена на раководната структура, а пошо клубот е акционерско друштво, да видиме како вашиов Шилегов ќе го удри клубот под појас, за секоја анти-комуњарска акција на Комити.
Какво его бе, пријателче. Што зборуваш. Како прво ти беше тој што се исмеваше у ироничен стил демек Вардар како може да земе лиценца, ете Трим Љум ќе земе. Мислиш лиценца се дели по претходни заслуги. Неколкумина се обидуваме да ја прикажеме реалната состојба во ФК Вардар, па зар е нормално според тебе клубот да има натрупано долгови колку за два годишни буџети. Која будала ќе се нафати да го прифати тој терет на себе. Дај боже да добиеме лиценца, но проблемите со Самсоненко и Камчев никогаш нема да се решат.
Второ, лош обид да го дискредитираш Сајбер. Зар секој Македонец и Вардарец треба да е ДПМНЕ за бидат задоволени нечии страсти. Можеби на почетокот на 90-те изгледаше симпатично сето тоа, ама откако сите увидоа дека се нафатарија само одредени ликови, на луѓето им дојде преку глава од мешањето на таа партија, која постојано кокетира со националните чувства на обичниот народ, а у суштина само немо клима со главата, во фудбалскиот клуб и навивачката група. Еден куп млади генерации, пред се навивачки едуцирани, се изгубени бидејќи се тргнаа од западната трибина и Градски стадион, само од тие причини. Едноставно не сакаа да бидат дел од тој фолклор.
Полека, нека мине 15ти..
Што и ти сега ќе ни соопштиш, како генијалците од Лико Вардар Фанс, дека шансите за добивање лиценца се 50-50?!

Не ми била таква намерата, плус како што кажав, со новите генерации немам исти гледишта и не ме сакаат баш највеќе :D

Сум зборувал на политичките теми за моите ставови. Сум кажал многу пати дека јас од сдс ништо не сум очекувал, тоа е партија која никогаш немала патриотска агенда. Но, кога вмро ми продава муда за бубрези и од навивачките групи ќарува поени, а после се однесува како пошпонска партија од дуи, е тоа ми пречи многу.
Јас не се нервирам што групата е контра моменталната ситуација. Сите сме против тоа, пудлицана би ја рогал до посерување, сите политичари би ги обесил на плоштад. За името и моменталнава ситуација не можам да фи обвинам само сдс. Тие само ја потпишаа капитулацијата што се готвеше со години. Сите партии од 90та се криви што дојдовме до дереџе да зависиме од соседите. Највеќе се нервирам за историскиот спорт со Бугарија, па барем на нив може да им речеме да се гонат во три лепе. Ама, убава е парата. Поддржувам таков протест, но како што кажав група која треба да има прогресивна младина, треба да се бори против сите партии.
Додека се вадеа такви пароли, од сите страни јадевме удари, а некои екс членови успеаа со помош од партија да ги сменат сите помлади кои ги водеа Комити во тоа време.

Јас на вмро им замерувам што ја убија љубовта кон татковината на овој народ. Го уништија образованието со отворање факултет во секое село, направија да разни сељаци изградат имиџ во градовиве, ставајќи ги на функции, а младите неизбежно се иселија надвор. И сдс се исти кур, ама од нив тоа го очекувам (иако се надевав дека ЕУ преку нив ќе ја среди државава). Овие не дупеа и не убедуваа дека ни е добро. Највеќе ме нервира што младите се слепи и пак им веруваат на оние кои пуздер ја направија групата.
Чашата кај мене ја прелеа случајот со Саздо. Убаво знам дека таа група деца од Кисела Вода подолго време беше "јачана" дека ќе добие грб од партија, како што дуи стои позади Шверцери. Детето почина, пичките од партија им беше страв да кажат збор кога Артан Груби ги сереше поради случајот, во собрание. Ете какви фаци треба да ја бранат државата.
И истите овие ќе не убедуваат дека не сме биле патриоти или сме биле комуњари. Лично сум учествувал на можеби 30тина граѓански протести, повеќето организирани од Комити. Луѓето за секој протест велат дека е партиски организиран, ама како помлад тоа не сум го чувствувал, бидејќи голем дел одат од идеал и чиста мисла. Ама, во последниве години гледам партиско форсирање на некои идеи. И јас се сложувам со идеите, ама кога гледам од какви политичари се пропагира, што утре ќе заборават дека постоиме, се ствара одбивност.
Што сум придонел? Љубовта кон државата ја гледам според тоа како се однесуваш кон останатите граѓани од позиција на моќ. Сум бил на позиција од која можев голем финансиски ќар да направам, ама секогаш сум работел поштено и веројатно нема човек што кажал лош збор за мене :D Во сите моменти, луѓето знаеле дека сум член на Комити и ги знаеле моите анти политички ставови, затоа што ги искажувам јавно. Константно се обидувам да ги терам младите да си ја почитуваат државата, јазикот и правописот. Ама ете, луѓе што не знаат на кирилица да пишуваат и патриотизмот го мерат со носење маици и пеење песни во кафана, ќе ти речат комуњар си, ваков си, таков си.
Ништо лично, не те ни познавам, се отворив ради иритираност од ситуацијата.
Ме иритира што кога ќе ги прочитап коментарите на страната, се чувствуваш како да си на штабска страна или иселенички џубокс, а не дека си дошол да прочиташ нешто корисно за ситуацијата во клубот, која е очајна.

п.с. сите патриотски песни ги знам, во кафана сум прв за пеење, прв скандирам Никогаш северна :D

Самсоненко го држи Вардар како заложник моментално.
Дали нема интерес повеќе, или оваа иживување му е дел од играта, или стварно нема време да се занимава не знам, ама во секој случај ситуацијата во која се наоѓа клубот е негова вина, како и најголемиот успех со ЛЕ.

Парите не му се проблем.

Подмирени се денеска две плати, 09 10 месец.

септември и октомври 2019? :D
Кој е последен месец што треба да е подмирен за да се добие лиценцава?
Ако добро памтам , јануари или февруари?

септември и октомври 2019? :D
Кој е последен месец што треба да е подмирен за да се добие лиценцава?
Ако добро памтам , јануари или февруари?
Да не бидам лошо сфатен, сеуште е далеку работата, мада има некој напредок секако. УЕФА дозволува три месеци, така да до 02 мора да е подмирено.

Да не бидам лошо сфатен, сеуште е далеку работата, мада има некој напредок секако. УЕФА дозволува три месеци, така да до 02 мора да е подмирено.
nelogicno mi zvuci UEFA da dozvoluva 3 meseci koga fudbalerot na steta na klubot moze da go raskine dogovorot pri tri neisplateni plati, kontradiktorno bi bilo. mada mozda sepak so februar si vo pravo i da se dva meseci bidejki ako ovoj mesec se sprema dokumentacija togas aktuelniot mesec mozda ne se racuna, pa za februar ako e plateno ispaga ko samo mart i april da ne se plateni.

Значи уште три месеци да подмират ќе имаме лиценца за европа а убеден сум дека ќе ги исплатат и тие три.

Значи уште три месеци да подмират ќе имаме лиценца за европа а убеден сум дека ќе ги исплатат и тие три.
Овие три се сигурни, денеска ми потврдија тројца луѓе од клуб.. Само да не заборавиме дека проблем е мислам и тоа што се должи и на други лица сем на фудбалерите... :/ Како и да е ќе видиме за скоро што ќе испадне, се надевам позитивно по сите нас. Напред Вардар!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom