- Член од
- 1 март 2010
- Мислења
- 7.977
- Поени од реакции
- 14.742
Кај си поминал вака неубо?Исто и овие од Прилеп се мало терсен, често идам таму и без скандали и драми не сум поминал, се им смета.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кај си поминал вака неубо?Исто и овие од Прилеп се мало терсен, често идам таму и без скандали и драми не сум поминал, се им смета.
Имав возено камион еден период и во Прилеп најголемите проблеми ми искочиле. Во два наврата ми викнале полиција оти сум им сметал. Не ни дојдоа со културно да кажат дека сум сметал туку одма полиција викнаа. Цело време слушав побрзо, не паркирај тука, оти со комшиите не стоеле добро. Башка тоа што се фаќаа за некои ситиници за робата.Кај си поминал вака неубо?
Ааа, јас помислив проблеми со гласна музика и така нешто. Си видел и сам каков е градот инфраструктурно, сообраќајно и културно, така да...Имав возено камион еден период и во Прилеп најголемите проблеми ми искочиле. Во два наврата ми викнале полиција оти сум им сметал. Не ни дојдоа со културно да кажат дека сум сметал туку одма полиција викнаа. Цело време слушав побрзо, не паркирај тука, оти со комшиите не стоеле добро. Башка тоа што се фаќаа за некои ситиници за робата.

Да ги потрошеа парите за Скопје 2014 на едно метро со 2-3 линии, Скопје ќе беше супер.
Тоа што се потроши за Скопје 2014 е ситница во споредба колку би чинело метро.
Скопје нема пари за метро. Затоа и не е направено до сега.
За Скопје 2014 се потрошија 700 милиони евра.
![]()
Цената за „Скопје 2014“ е точно 700 милиони евра!
Освен Музејот на ВМРО, сите други објекти прокиснуваат, ѕидовите пукаат, подрумите се поплавуваат. Во годините пред нас, огромни пари ќе се трошат за одржување на објектите, а од гаранциите при изградбата, сѐ уште важи само онаа за статиката. „Скопје 2014“ троши и кога мирува, пренесува порталот...www.porta3.mk
Цената на третата линија на Софиското метро (која се гради во моментот) е 500 милиони евра, 200 милиони помалку.
Третата линија ќе има 12 станици, ќе биде долга 12 километри и ќе има 20 возови.
![]()
12 км е од Ѓорче до Лисиче.
Можеби една линија нема да биде доволна да го покрие цел Скопје, но многу би придонела да се олесни сообраќајот во градот.
И за третата линија ќе има ископувања и слично, тие работи не се завршени. Поентата ми беше дека тие пари веќе се потрошени на глупости.
Како и да е, се надевам дека во иднина ќе се реализира со помош на ЕУ. Градскиот превоз е еден од поголемите проблеми на градот.