- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.787
- Поени од реакции
- 5.063
Оваа е стара еврејска. Ај @TENDO нека направи статистика по месеци и да видиме дали е точна.Sell in MAY and go AWAY
Оваа е стара еврејска. Ај @TENDO нека направи статистика по месеци и да видиме дали е точна.Sell in MAY and go AWAY
Не сум го измислил ја...некој попаметен и поискусен го измислил, и во повеќето случаи ( години ) бил во право. Запаметете:Ептен на МЛМ-аш ми звучиш со фразиве
Бидејќи јас бев меѓу едните оквалификувани како кафекуварки њам њам. Ај кажи ми дали сум добро изиграл (како за една кафекуварка): КМБ купено 6500 пред пола година, лапнато ду(е)нда 500 MKD и денес уште држам на иста цена (иако ти реплицирав дека и на 3000 да падне не би продавал)? Потоа, BTC купен на околу 5 бона пред 2 (можеби и 3) години и уште не продаден бидејќи чекам да скокне над 10 бона, а ти си се истрчал да продадеш на 8?! By the way, ГРН купено 400 "комада" денес и вчера and feel like on top of the world , cuz некој мора и да гради во државичево, не само да уништуваВи кажав ја, криви се кафекуварките
ајде пумпаајјј, треба ли некој да продава денес и понеделник?
Па добро, не си испаничил и продал, тоа е ок . Да си толку сигурен у КМБ ке докупеше уште на 4к+.Бидејќи јас бев меѓу едните оквалификувани како кафекуварки њам њам. Ај кажи ми дали сум добро изиграл (како за една кафекуварка): КМБ купено 6500 пред пола година, лапнато ду(е)нда 500 MKD и денес уште држам на иста цена (иако ти реплицирав дека и на 3000 да падне не би продавал)? Потоа, BTC купен на околу 5 бона пред 2 (можеби и 3) години и уште не продаден бидејќи чекам да скокне над 10 бона, а ти си се истрчал да продадеш на 8?! By the way, ГРН купено 400 "комада" денес и вчера and feel like on top of the world , cuz некој мора и да гради во државичево, не само да уништува
Па добро, не си испаничил и продал, тоа е ок . Да си толку сигурен у КМБ ке докупеше уште на 4к+.
БТЦ ако си купил на 5к и не си го продал досега минимум 10 пати и да си ги направил 2-3бтц ( или 1 бтц и кеш ). Не си продал ни на 10 ни 15 ни 20к, па после пак на 12к, не си докупил на 3.5к...лошо, лошо. БТЦ е волатилен и ако играш со твои пари купи продај може да биде екстра профитабилен. Купиш и чекаш, продадеш па пак чекаш, ама очигледно е дека си ХОЛДЕР а тие навеќе го изедоа К бидејќи ништо не тргуваа и на крај пак се вратија на првобитната инвестиција. Еве сега имаш добар ќар, кој ти гарантира дека ке иде нагоре? Може ке се врати пак на 5к.
ГРН денес купено а на 700 не? И тоа лошо...
Како за кафекуварка...хммм...и ја бев кафекуварка пред 12 години па подобро изиграв од тебе
оцена 2+ ( не од 5, од 10 )
пс. ја продадов БТЦ на 9.200 ( уредно приајвено сабајлево пред да почне да паѓа, иако промашив некој саат кога отиде и до 9.400 ама пак сум топ ) Моментално 8.600 што значи некои 600 евра плус ќар ако купам сега ( спротивно од холдање ).
Не кажа 500 евриќи дека се, нигде. Мислев барем 1 бтц...ама кај кафекуварка ке има 1 бтц ( сори, морав )Автоматски споено мислење:
Зашто да продавам на 15к, па и на 30к, кога ти реков дека само 500 евриќи имам вложено? Нема да ме обогатат 300 евра сигурно, тоа е ставено таму да стои исто како да е изгубено, во случај да скокне до 100 бона, па да се офајдиме.. Инаку се согласувам дека е добра идеја да се вложи во крипто, многу волатилно, но и со голем потенцијал, јас веќе го изгледав тој филм, па сега се фокусирам на МСЕ, но можно е да се вратам пак.
Хир ју гоу Близард, од 9 април е постот.Ајде дај што нудиш, може ќе ти помогнам. Далеку од тоа јас да дигам цена, ама и тоа како чекам момент за добар шопинг. Иначе спушти топка малку, не биди толкав нарцис. Единствено ти скокна да кажуваш бројки, тука сме да споделиме искуства, знаење, па и по некоја заебанција, не да се фалиме. Ама кога веќе се пофали, еве ќе те спуштам малце на земја, имам преку 20k евра вложено на Coinbase, Binance и Spectrocoin, но има веќе 2 години откако се распродадов, останаа 500 евриќи BTC, чисто онака да стојат у случај AI да завладее со светот.
А уствари зашто се курчиш тогаш... плус бараш совети. Со 500еур во биткоин и уште си испаднал пофраер . На Близард толку му е едно идење во Фламинго/ ПринцесХир ју гоу Близард, од 9 април е постот.
Толку ми е едно седнување на Тексас Холдем маса, реално, со 1/2 еур блинди...А уствари зашто се курчиш тогаш... плус бараш совети. Со 500еур во биткоин и уште си испаднал пофраер . На Близард толку му е едно идење во Фламинго/ Принцес
Ем шуто ем боде излегува работата.
Вредноста по акција бргу ќе им се изедначи, а и кај ПКБ се направи шорт сквиз на маркет-мејкерите па сеа ќе мора да купаат некоја акција за да ја насочуваат ценатаШто е заеничко меѓу С. Кутревски и Е. Маск?Прегледај го приврзокот 248847
Тесла е пример зошто не треба да се купува само по технички индикатори а Кутресеско е пример зошто не треба да се купува само по фундаментални индикатори.Што е заеничко меѓу С. Кутревски и Е. Маск?Прегледај го приврзокот 248847