Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Се гледа кој разбира филмска уметност. Hint: тоа се двајцата на крај а сигурно не е првион или петтион.
1588241699577.png

Навистина не знам како не успеа да се поврзеш со златцето Hushpuppy и нејзиниот татко кој има многу карактеристична смисла за живот :)
Не знам ни јас. А замисли, филмот го гледав на кино, на Синедејс. :confused:

Ти благодарам за обемниот одговор, само уште едно прашање, го мачкаше со валјак за поликолор или со некоја специјална четка?
прво пробав со сунѓерест ваљак па со филц и на крај завршив стандард со обична четка :). Сунѓерот малце зеза со бојава, не е баш. Филцот не е лош (ако е мн густа, се прават топки при ваљање, треба поретко), а јас сум навикнат со четка. Зависи и колку е разредена. Не треба многу за да остане филм врз ѕидот, не треба и мн густо за да не остануваат топки (брзо суши).

Toa poso odite na tie festivali i ocekuvate filmovi sto ke vi smenat zivot samo oti se izbrani da gi prikazuvaat na cinedays :p
Неточно. Конкретно за овој филм како и за 90% од тие што ги гледам на Синедејс, едвај чекав да објават дека ќе ги прикажат на Синедејс, за да ги гледам. Или подобро: за филмовите кои ги гледам на Синедејс обично сум хајпнат пред да објават дека ќе ги прикажат на Синедејс. Јас листата на тоа што би гледал таму ја правам уште многу пред да ја објават програмата, а не откако ќе ја објават, што значи не сум очекувал ништо од филмот поради фактот дека ќе го давале на Синедејс. Ете, конкретно, оваа година, освен Beasts, го чекав и Cloud Atlas. И тој го гледав таму. Тој ми е во топ 10 ever, овој во bottom 5 што сум ги гледал на кино.

Не знам како несреќно успеал да ги спореди овие два филма типов од видеово... она што го кажува за алатките на драматургија се однесува на секој друг наративен филм.

https://www.imdb.com/title/tt0114592/ Некој да ми поможи со превод на англиски за филмов или торент за филмот? Сегде го пребарав и го најдов со руски синхро, ама не можам превод да најдам.

https://www.imdb.com/title/tt0114592/ Некој да ми поможи со превод на англиски за филмов или торент за филмот? Сегде го пребарав и го најдов со руски синхро, ама не можам превод да најдам.
А филмов го бараш, а? а?
1588366359498.png

Го има на приватен тракер за rare movies, Cinemageddon.
Некаков си VHSRIP/DVD-R е, претпоставувам дека е рип од касета, па го напраиле као демек на двд да се пушта.
Не знам дали има превод, ќе симнам ќе видам ќе пробам да ти пуштам до утре вечер ако уште си желен.

Back
На врв Bottom