Коронавирус (COVID-19)

Член од
5 март 2018
Мислења
16.656
Поени од реакции
18.911
Најлошата одлука што ја имаат донесено до сега, која може да резултира со враќање на ситуацијата на почетокот.

Со оглед на тоа колку луѓе имаше по паркови, шеталишта, шуми минатава сабота, знаете ли што ќе се дешава викендов?

Во петок сабајле или четврток попладне пола Македонија ќе отиде во Маврово, Охрид, Струга, села, викеници и ќе се врати у недела претпладне дома. Ќе фрчат скари, пијанки и ебанки со по 50 души по викендица. Ќе се размножува вирусот ко султан со 5 жени.

Оставаат пак на „свеста на народот“. Ало, овој народ нема свест! На оваа раја тука освен ако не и забраниш нешто, она нема ум да размисли самостојно што е добро за неа, така е научена, одувек.

Не ја гледам логиката за Велигден да имаше полициски час цел викенд, а сега да нема. Мораше да се издржи барем уште 2 викенда со полициски час. Ама типично Македонче, не може до крај да издржи да не ја заебе работата.
Ионака фрчат скари секој ден, не мора да е први мај, посекако голем дел не одат на работа перидов.
Не знам шо да речам

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.519
Поени од реакции
87.534

Ме изеде кринџот.
- Елиф Елмас како изгубен германец
- Ракоплескањето на Васил Зафирчев :icon_lol:
- Роберт Билбилов како на стрелање да го носат после снимањето
- Татјана Стојановска беше и остана една од најјаките МИЛФерици во Македонија.

ОК за идејава за поддршка, али некако глупо изведено

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034

Во Скопје со ваква одлука, отиде Партизанска...

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.175
Поени од реакции
3.422
Да не треба Филипче како Рама да шета низ Скопје и да се расправа со рандом пензионери кои не почитуваат препораки?
Коста ако одлучи и тоа е можно, мора да биде секој ден на телевизија нашиот спасител, тоа што еден месец немаа протокол (пардон алгоритам) за справување на корона пациенти по болниците кого го гајле.

Можно е да го стават и потпарол на СДССМ да го замени Констадин, па после може да излезе на прес и да изјави,
Мицковски да излезе и да каже дали неговиот шеф Груевски го има пуштено вирусот, колку провизија зема од кинезите за да го рашири вирусот, дали работи за кинезите сега, дали сака да ја растури европската унија баш во моментот кога Северен Фајром требаше да го добие датумот, да каже колку милијарди од украдените вложи во уништување на економијата ИТН.....

И друга работа е што кај нас нема 20% од 2 милиони, што значи би имале 10-тина илјади тестови на милион, и некај 50-тина умрени на милион.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.096
Поени од реакции
11.488

Во Скопје со ваква одлука, отиде Партизанска...
Ееееј какви кретени, место полициски часови да дрмаат по пола ден тие кафичи и ресторани ќе прават низ цел град. Дибеци, зошто не седат дома?!?!?!

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Ееееј какви кретени, место полициски часови да дрмаат по пола ден тие кафичи и ресторани ќе прават низ цел град. Дибеци, зошто не седат дома?!?!?!
Види, светот ќе мора да почне да изнаоѓа начини да продолжи со функционирање. Сите мерки кои сега се носат допрва ќе бидат модифицирани и менувани и само искуството ќе го најде оптималниот модел. За секоја дејност ќе мора да се најде некое чаре. Големата економска катастрофа допрва ни следува. Треба да се најдат модели да почне да „капе“ во секоја дејност. Факт е дека повеќе нема да има „Венеции“ и дека за почеток ќе мора да научиме дека салатата не е заедничка.
Во моментов треба да се собере тим луѓе кои ќе прават анализи на сите мерки на светско ниво со следење на позитивни/негативни импакти.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Дај бе прошетај малце, убаво време. Кенкаш цело време за седење по дома, а ти 24/7 на темава си.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.729
Здраво млади

Covid-19 causes sudden strokes in young adults, doctors say

There's growing evidence that Covid-19 infection can cause the blood to clot in unusual ways, and stroke would be an expected consequence of that.

Здраво статистичари

Dr. Thomas Oxley, a neurosurgeon at Mount Sinai Health System in New York, and colleagues gave details of five people they treated. All were under the age of 50, and all had either mild symptoms of Covid-19 infection or no symptoms at all.

"The virus seems to be causing increased clotting in the large arteries, leading to severe stroke," Oxley told CNN.

"Our report shows a seven-fold increase in incidence of sudden stroke in young patients during the past two weeks. Most of these patients have no past medical history and were at home with either mild symptoms (or in two cases, no symptoms) of Covid," he added.
Не ми се верува дека и од лице кое демек треба да биде авторитет овде, добиваме вакви постови кои вливаат страв и паника.
Просто неверојатно.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Не ми се верува дека и од лице кое демек треба да биде авторитет овде, добиваме вакви постови кои вливаат страв и паника.
Просто неверојатно.
Многу е понеодговорно да се укажува како за нив опасноста е најмала. Ова не е текст од српски весник туку медицинските лица споделуваат нови информации и искуства.
Невероватно е како еднодимензионално се гледаат работите.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.096
Поени од реакции
11.488
Дај бе прошетај малце, убаво време. Кенкаш цело време за седење по дома, а ти 24/7 на темава си.
Чекам пензионериве да се приберат па да излезам кога нема корона, уште некој саат.
Автоматски споено мислење:

Просто неверојатно.
Шемата е сега страв, паника, општа хистерија и агитација. Кога ќе разберат дека секоја година 3 пати повеќе луѓе во Македонија умираат во сообраќајки, можда и колите ќе ги забранат? Или ќе возиме пар непар? Или до 950 кубика коли?

Kajgana Shop

На врв Bottom