Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Napisite nesto i za "maratoncite" i kakvi bile shemite na leto vo to vreme? Na koj plazi se odelo? Jas se sekjavam ko dete deka cel toj region od Sv.Stefan do 3ta gorica bese zatka od turisti, navecer izlegveja Planet,Sky,Arena itn.. ama me interesirat za uste poodamna.

Најмногу на плажа се одеше Славија-3 горица,блиску и не беше лошо.За да стигниш на плажа чекавме на семафори кај Леа и Ла Бамба и тука со стоп не качвеја сите или пред Лебарата ' ама таму невидена гужва имаше за стопирање.
Десарет почна да соработвит со Генералтурист од хрватска и носеа чартер туристи од ЕУ најмногу Германци два пати во неделата -агенција MÖLLER а имаше жива музика и Филипинки свиреа ,така да и таму се одеше на МАРАТОН ако сакаше да фатиш некоја германка.Ѓуптинон Мемет на Д Груев живееше шо ги чистеше ВЦ од бакшиш стан купи.

На муабетов, прво место историско место за излегвење ќе ми е Џез, младоста а и поголем дел од животот после то го остајв таму.
Второ место ми е дискотека Парк во периодот 1998-2002, какви техно журки имаше во тој период, секој викенд преполно со многу позитивна енергија без никаква дрога (не ни имавме пари за дрога тогаш).
Трето место, Арт Плаза, ми имаше некој интересен вајб и интересен распоред.
Honourable mention: Пиење пиво/вино пред гимназија, Сараиште, кај полигонон.

1534323_682324095159816_4850570280662105967_n.jpg

...ќе ми го кревет тие моето куче, ајде сеа да ве видам! :D

Прочитав наназад по темава, ми стојт нешто постара генерација си од мене, се сеќаваш на работи јас шо не ги имам затекнато. Инаку и јас се имам качвено по боројне да гледам филмој без пари, историски ко даваја, со Калигула и Нерон.
Првите спомени од на бербер ми се токму од кј Шашко, дедо ми на времето ме носеше кј него на шишање и останат ми е мирисот од колонската шо го мачкаше дедо ми по бричење. Тој додуша ливанто го викаше :)
Ние од југов посиромајве уште кај Неџат ојме да се шишаме. Неџатон ми се чинит 120 (стодвајсе години работит), до душа ќе те шишашт 2 сати со шублер, васервага и ножица и класика бел мантил, стандард од ко е отворен и фурат партизан точак од оние старинскине југосовленски.
Натре имат шах, весници колку ти душа сакат и радио старинско апла. Мојш дур си чекаш да си матиш шах, а и имат шо не идет за да се шишет или бричет. Тие се комшии и рандом некој пензионери без работа и шо го знат и си игрет шах па терај после муабети. Муабети од типот кој колку е нафурарн дента "На Грујо сенката да му се скинит", '"Сите не крадат, сите не мамата", "Mамичето на Зајко та и на Мицко", "Да ми се посера натре во него"... Најјако е шо до него имат продавниче, а шахон заедно со масана и столојне му е одма до џамон наместен. Си земаш срча пиво или внуче од продавничено и му се тупвет тука на џам (пренос во живо) си коментирет зш му ојде со коњон, зш не изиграл поинаку а на моменти тие од надвор се погласни него ли сиве натре собрани заедно со си радио. Тогај Неџатон концентрација губит, е ак те бричит во моментот одма ќе те пернит тро, па одмаа такк ајде одма ќе ти фукнит арко ќе те намачкат тро.

Ние од југов посиромајве уште кај Неџат ојме да се шишаме. Неџатон ми се чинит 120 (стодвајсе години работит), до душа ќе те шишашт 2 сати со шублер, васервага и ножица и класика бел мантил, стандард од ко е отворен и фурат партизан точак од оние старинскине југосовленски.
Натре имат шах, весници колку ти душа сакат и радио старинско апла. Мојш дур си чекаш да си матиш шах, а и имат шо не идет за да се шишет или бричет. Тие се комшии и рандом некој пензионери без работа и шо го знат и си игрет шах па терај после муабети. Муабети од типот кој колку е нафурарн дента "На Грујо сенката да му се скинит", '"Сите не крадат, сите не мамата", "Mамичето на Зајко та и на Мицко", "Да ми се посера натре во него"... Најјако е шо до него имат продавниче, а шахон заедно со масана и столојне му е одма до џамон наместен. Си земаш срча пиво или внуче од продавничено и му се тупвет тука на џам (пренос во живо) си коментирет зш му ојде со коњон, зш не изиграл поинаку а на моменти тие од надвор се погласни него ли сиве натре собрани заедно со си радио. Тогај Неџатон концентрација губит, е ак те бричит во моментот одма ќе те пернит тро, па одмаа такк ајде одма ќе ти фукнит арко ќе те намачкат тро.
хаха циркузи
Како се викаше онај спроти старата книжара Г Прличев до Војче шо продават свешти...мислам се викаше ХЕРЕН КАПЕР имаше столче со Коњче и сите таму одевме ко бевме мали ама тапа бербер на еден му го пресече УШЕТО и оттогаш уплашени ...амин појке...

Dali se sekavate na toj stariot cicko sto prodavase jabolcinja so goren seker, cokolada i se i sesto kaj Bratstvo Krstdzamija?Isto doagjase so partizanski tocak sekoj den na golem odmor glavna atrakcija bese :icon_mrgr:. Nikako ne mozam da se setam kako se vikase.
Tamu dalecnata 1996,1997 :icon_mrgr:

"Babe kaj ke mi OJS"?
- Tabana babo,
"Aman babe nisto da ne pies, edna zena mi kazvese deka tamu droga klavale:pos:

Dali se sekavate na toj stariot cicko sto prodavase jabolcinja so goren seker, cokolada i se i sesto kaj Bratstvo Krstdzamija?Isto doagjase so partizanski tocak sekoj den na golem odmor glavna atrakcija bese :icon_mrgr:. Nikako ne mozam da se setam kako se vikase.

"Babe kaj ke mi OJS"?
- Tabana babo,
Ејј за љоља мислиш .. јаболко со шеќер за 10че :D Ко ќе дојдеше Христо го чекавме како топол леб :)

"Babe kaj ke mi OJS"?
- Tabana babo,
Хаххаха и јас од Христо го памтам, да Љоља го викаја :pos: Имаше разно обоени, црвените стандард беа најубај, ама имаше и газоза и зелени мисљлам :D Сумљам дека е жив, пред влезон стоеше Христо кај Петановци и идаше со еден партизански точак со една плетена корпа.

После напишаново, добив желба прво одење за Охрид, кај Неџат да се шишам. Каде му е берберницата?

Тие шо учеа Христо, ја памтите Снежана сендвичарана? Значит до ден денска, неможам и немам најдено поубав тост од тој во Снежана, 10 денари беше лепче само со кечап и мајонез, 20 денари беше плус помфрит, 25 беше салама и кашкавал и кој беше најбогат јадеше од 35 со плус помфрит :D Гужви невидени, то кечапот и мајонезот незнам како ги праеја ама беа најубај на цел свет, секој ден да можев таму да јадам ќе јадев.
Арно ама колку шо разбрав вересијата ги отепа нив, пишанката, и затворија мислам негде 2004-5. Денес на то место имет отворено книговодствено биро.

После напишаново, добив желба прво одење за Охрид, кај Неџат да се шишам. Каде му е берберницата?
Од автобуска се движиш по Питу Гули накај основноно школо Христо Узунов, пред да го видиш жолтион мост за влез во школоно вртиш тука кај раскрницата лево на Марко Нестороски (немојш да футниш имат стоматолошки центар др.Баткоски и аптека Виа Фарм на самиот чош), движиш едно 70-90 метри и од десна страна ти е продавничето со реклами од сладолед и Неџат берберон одма до него.

Тие шо учеа Христо, ја памтите Снежана сендвичарана? Значит до ден денска, неможам и немам најдено поубав тост од тој во Снежана, 10 денари беше лепче само со кечап и мајонез, 20 денари беше плус помфрит, 25 беше салама и кашкавал и кој беше најбогат јадеше од 35 со плус помфрит :D Гужви невидени, то кечапот и мајонезот незнам како ги праеја ама беа најубај на цел свет, секој ден да можев таму да јадам ќе јадев.
Арно ама колку шо разбрав вересијата ги отепа нив, пишанката, и затворија мислам негде 2004-5. Денес на то место имет отворено книговодствено биро.
Од 25 беше со по пола парче салама и кашкавал .. а од ко ни ги дадоја мантилите да ги носиме јадевме за без пари пошо лесно беше да го скриеш под мантил :)

Sent from my MI 9 using Tapatalk

"Babe kaj ke mi OJS"?
- Tabana babo,
Во наше време во Григор Прличев идаше стариот ТАНАС.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom