Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата slasa
  • Време на започнување Време на започнување
Местово е супер, лабаво ама за жал е мената клиентелата ептен овие на сликиве не ни одат се надевам, ептен помлади дечки глеам. Бев на 30 годино ко славеше роденден и уште 4-5 пати зимава ама за жал не е многу посетено во петок за празник е дешавано 5 6 љуѓе внатре само додека за НГ знајш, топ е.

Одиме по ред.
Палас во тоа време беше најдоброто место со Дискотека а на лето имаше надвор и жива музика,на лето затка.Дискотеката налето работеше секој ден а на зима мислам само сабота или петок и сабота.Палас им ја даде дискотеката на Ноне гравчето и Ицо од Карабегомаала да ја држат и сигурно на директорот ДМ -влавот му даваа кешарина.Дискотеката работеше турбо а и се пушеше внатре а никаква AC и затоа нон стоп ги отвараа вратите шо беа кон Ремис зградата.Работеше до 3-4 сабајле кој ќе заспиев во 04 сабајле очите ми печеа синкир лампа жешка имав залепено на очите.Од страната кај Ремис зградата на ќошот со Палас имаше една врата и стално имаше тука шо чуваја курири од карабегомаала и не пуштаја да скокниме и влегвевме од тука а после за в диско од кај вратата шо се луфтираше,така беше кој можеше секој ден в диско да ојт и да плаќат.Нон стоп имаше Траволтијади ,интересни работи се организираја,такмичења.....музиката ја носеа од Амстердам,тогаш идаше ЕСКОЛЕТЕ од Холандија и све живо трчаа да збарат некој плавуша и правец Амстердам.Многу се оженија и таму се и ден денес.Тепачки имаше понекогаш само кој ќе дојдеа шипојте од Воска.Многу групи гимназијалци идаа од бившите ју на екскурзии и многу однив беа сместени и Синдикални.Славија, Орце Николов ,и таму имаше дискотека и работеше само кога доаѓаа групите.
Јако беше шо кој ќе одевме по групите стално за в диско со бели пантолони,тие шо немаа пони точак -цапај пешки од Славија на полноќ за дома или стопирај (обично стално некој ќе застанеше ,убај времиња беа).

На полигонот се играше ракомет и тоа машки ЕМО -Електромонтажа и жени Отекс.најголем дострел беше втора лига и за М и за Ж.
Големината на овие две екипи беше тоа што 99 посто од играчите беа од Охрид.Верувале или не ЕМО -ОХРИД ја имаше најголемата и најдобрата ракометна публика во Југославија.Емо играше Втора лига во времето кога Металопластика беше една од најдобрите екипи во светот,Пелистер беше втора екипа во Југославија а Емо играше пријателска утакмица со Пелистер на второто игралиште до Европа-Ресторанот и ги парчоса.
Утакмиците се играа во недела во 10 сабајле картите беа 5 Ју динари ....заткаааа секоја утакмица 5-6000 илјади и плус 100-200 души гледаа од покривот на офицерската зграда.Каков Вардар,Пелистер,курци палци ви пишат по форуми за публика,дечурлана шо вчера почнаја да гледаат ракомет.Дерби утакмиците со Струга беа прави доживљај.
Не можеа да се договорат Отекс и Емо да изградат таму сала за 8000 илјади ,едини град шо немаше спортска сала.
Да имавме прави луѓе на право место Охрид денес ке беше Барцелона.
На полигонот во 80 тите се играше најголемиот турнир во мал фудбал организиран од Палас -Турист над 120 екипи играа ,мајстории од Варош Мало Прилеп,Маџар Маало Скопје,Неон Скопје,Фенербахче-Кичево,какви екипи имаше од Охрид,тепачки Велгошти-Велешта...јас бев на трибини а Буџак голманот го бркаше играчот-шиптарот и ни избега на Партизанска автобусот за Струга застана и го качи(ова се деси за време на утакмица)хаха луди времиња.
Ова е носталгија шо тешко е да му се пренесит на младите ген.средена држава.Бившите Ју републики беа расадници за спортисти со топка.
МАЛА ИЗМЕНА СО ГОЛЕМИ БУКВИ ЗА МАЛИОТ ФУДБАЛ
МОРАМ ДА ГО СПОМНАМ ПЕТРИТ ЃУПТИНОТ(никаква намера да го навредам блиски сме)НАЈДОБРИОТ ГОЛМАН ВО ЕВРОПА ЗА МАЛ ФУДБАЛ ШО СУМ ВИДЕЛ И ИГРАЛ.КОЈ ОДБРАНИ И ПАРАДИ НА ПОЛИГОНОТ.КОГА БРАНЕШЕ ЗА Г.ПРЛИЧЕВ НА ОЛИМПИСКИ ИГРИ ВО СЛОВЕНИЈА БЕШЕ НАЈДОБАР ГОЛМАН НА РЕПУБЛИЧКО НИВО.ПЕРО ЛЕГЕНДА Е.ЖИВЕЈТ МИСЛАМ ВО АМСТЕРДАМ.
Автоматски споено мислење:

Згрешив некоја буква...се дешават.
Палас Турист - Сантос кога играше :)

Ла Бамба кафичот ја имаше најубата тераса во тоа време.Toa е куќата од Коте Американецот кој се жена на стари годинии ја издаде терасата -дворот под кирија ама дали зеде пари- не вервам,сега е пазарчето таму.
Ла Бамба имаше две тераси,кенлерите имаа различни цени -лоповска работа парче праеја.Леа беше отворен пред ЛБ и љубомора се гледаше меѓу газдите па често имаше конфликт и полиција идаше а од гужвата најголем чар имаше еден татко од градот и ги ги рекетираше на двете страни а тие никако да сватат.
Причината за популарноста со кафичи во тој дел на Охрид (според мене тој дел од Ј.Сандански-Д влахов-Партизанска се најубавите во градот)беше затоа што имаше некој чуден закон или забрана во чаршијата да не се отвараат кафичи и ресторани а мразот се скрши кој дојде на власт З и им дозволи на прв ред на чаршијата да се отвараат ама на документите да се водaт дека се на улица П .Чауле.Чери се отвори и доста популарно беше,Десетка -Заро.
Интересна е работава шо никој од нив немаше угостителска диплома а законот велеше за кафич морат диплома така да сите во Охрид шо не можеа тоа време да завршат средно или беа ПОНАВЉАЧИ одеа угостителско и дипломата им се исплати-имаа месечна плата а не работеа.

Последно уредено:
Многу интересно време вака изгледат, сеа ко ќе замислам кафич да работит пример ко Лидо шо бил горе кај болницине, ептен ми е чудно, научени сме сеа младиве од кафич во кафич во една вечер сите да ги поминиш. Ам ај да не ги поминиш ко ги изнапикале сите до еден прв ред покрај езеро. Сигурно и интересно било навечер бар ке прошеташ тогаш од место до место.

Ко веќе се спомнаа кафичи и клубој.. Бил некој скоро кај Паткана? Цените уште на пијачките му се ненормално скапи? Иначе во теков на студентските деној па и после то неколку години, ми беше омилено место за излегувење, посебно летно време, полно беше странкињи :D Последно бев некаде пред 5-6 месеци, некако немам мерак веќе, а и околностите се променија.
Каков патка, какви ти бутури.
Скопско 0.33 120-140 денари, пошо цениве на сите шанкој им се различни. То зависит жена му како кажвит како ќе се наплаќат, таја е главна. Зато персонал неможет да составет 4 години со ред.
Џејмисон 40милилитри 200 денари
Амстел со сомнително потекло 140 минуимум ојт и нагоре, Хајнекен не прашви.
Александрија Куве 0,187 250 денари некојпат ојт и тро поче.
Соба во соба, надвор пластеник, три шанкој со различни цени, нужник со писоар од палеолитот, инвентар несменат од ко е отворен, амбиент нигде...
За тие пари имат места во Охридон шо се 240 пати подобри, поквалитетни и попрофесионални него ли овие капајциве.

Многу интересно време вака изгледат, сеа ко ќе замислам кафич да работит пример ко Лидо шо бил горе кај болницине, ептен ми е чудно, научени сме сеа младиве од кафич во кафич во една вечер сите да ги поминиш. Ам ај да не ги поминиш ко ги изнапикале сите до еден прв ред покрај езеро. Сигурно и интересно било навечер бар ке прошеташ тогаш од место до место.
Ко се отворија повеќе кафичи налето во Лидо беше празно а на зима работеа турбо.

Ехехех не да работаше Лидо, коли паркирани по улицана на мини маркет до болница дојдени за певаљка

Скопско 0.33 120-140 денари, пошо цениве на сите шанкој им се различни. То зависит жена му како кажвит како ќе се наплаќат, таја е главна. Зато персонал неможет да составет 4 години со ред.
Соба во соба, надвор пластеник, три шанкој со различни цени, нужник со писоар од палеолитот, инвентар несменат од ко е отворен, амбиент нигде...
За тие пари имат места во Охридон шо се 240 пати подобри, поквалитетни и попрофесионални него ли овие капајциве.
Све е на место,стегнат е многу,да му остајш во една вечер 200 евра а вода да му побараш после на криво че те опулит.
Таа куќа е ја користеше Охридско Лето ,години ,години а само третиот спрат му беше остаен да живејт на стариот (Чорбе или Кичеец).
Па со доаѓањето на ДПМНЕ на власт во 98 му ја вратија на претходниот сопственик(кодош на бугарите и српског краља).

Последно уредено:
Многу избегана работа беше тоа Кино Бавча!Особено ко ќе даваа хорори и порничи!Се секавам ко мали гледавме еден швапски порнич,таа швабкината ко почна да стенка цела околина ечеше!А на кулине лево гледаш излегле на балкони и по се изгледа:drk:.Домакини љуѓе!

Немат, то е и проблем. После 1 сатот Охрид немат слично место ко паткана, со рок свирка, поуба клиентала од сељандуријана во Хавана, и со опуштена атмосфера. Цела клиентела ќе му ја зејт некој, да отворит нешто слично некој друго со нормални цени.

Немат, то е и проблем. После 1 сатот Охрид немат слично место ко паткана, со рок свирка, поуба клиентала од сељандуријана во Хавана, и со опуштена атмосфера. Цела клиентела ќе му ја зејт некој, да отворит нешто слично некој друго со нормални цени.

Не е можно да имат нормална цена Охрит.

1. Плаќаш кирија 2000 евра, тешко да најдиш персонал, ќе те крадет итн итн...

2. Дури и да напрајш нормални поефтини цени цела мафија околу тебе се ќе напрает да не им си јака конкуренција

И трето најбитно, секој шо отварат кафич то го прајт дека мислит ќе се збогатит за 2 дена :icon_lol: Па имање нормални цени е премногу комплексна наука...

Најјако ми е кај Паткана после 1 сатот по полноќ, се и сешто имат.Најголем дел завршвит тука ради немање никакво место за продолжување. Ок кул луѓе шо мојш да си напрајш муабет , до некој години шо не си го видел, по некој професор, некоја теткица чат пат немажена ќе начекаш, исто еден куп луѓе шо не слушет рокче или шабани ама продолжиле тука ради горе наведени причини, исто Фармак или некој од нив големи се шансите да ги начекаш на шанк. Мене зато ми е убо лабаво ми е со еден куп луѓе се глеаш. Ова останатово за цениве хаос, неќам да коментирам.

Не е можно да имат нормална цена Охрит.

1. Плаќаш кирија 2000 евра, тешко да најдиш персонал, ќе те крадет итн итн...

2. Дури и да напрајш нормални поефтини цени цела мафија околу тебе се ќе напрает да не им си јака конкуренција

И трето најбитно, секој шо отварат кафич то го прајт дека мислит ќе се збогатит за 2 дена :icon_lol: Па имање нормални цени е премногу комплексна наука...
Имат кафичи и ресторани со нормални цени во Охрид, бар колку толку.. Ама 140 денари скопско пиво бе? 270 денари вино? Па не сме на Зрче јеботе.. Паткана ништо немат инвестирано внатре од памтивек, а лакомштилук за пари невиден( или жена му, бар така кажвет).
Автоматски споено мислење:

Најјако ми е кај Паткана после 1 сатот по полноќ, се и сешто имат.Најголем дел завршвит тука ради немање никакво место за продолжување. Ок кул луѓе шо мојш да си напрајш муабет , до некој години шо не си го видел, по некој професор, некоја теткица чат пат немажена ќе начекаш, исто еден куп луѓе шо не слушет рокче или шабани ама продолжиле тука ради горе наведени причини, исто Фармак или некој од нив големи се шансите да ги начекаш на шанк. Мене зато ми е убо лабаво ми е со еден куп луѓе се глеаш. Ова останатово за цениве хаос, неќам да коментирам.
Така си е. Немат кај да одат. Едно време Објектиф тераше интересна шема во Сабота, па така од таму после то кај паткана одеа. Иначе, таму одев претежно летно време, имаше странци, јебига ако не се срби, другиве си одет на нормална музика. Сум седел неколку пати до фајронт, поднапиен, надвор сабајле во 4-5 Охрид ладничко, со чаша вино и муабет, многу лабаво место беше.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom