- Член од
- 18 мај 2008
- Мислења
- 7.561
- Поени од реакции
- 17.594
Teoретски ако се сплоти племето за да протестира да се ослободат убијци на невини деца тоа е доблест? Или ако се сплотат да бранат терористи, кои го кршат уставниот поредок и да викаат не знам јас во подрум бев, исто така е доблест? Или да се сплотат да не плаќаат струја и комунално?Македонците во принцип имаат култура да го шпионираат својот комшија, за разлика од племето донесено од Чеченија, каде ќе излезат сите заедно да го бранат својот комшија па макар и јадат колективна казна од државата.
Полицискиот час ќе помине, и корона вирусот ќе помине, комшиите кои јаделе казна од државата заради својот комшија утре пак ќе бидат комшии, само некои од нив минус 2000евра.
Можете да ги критикувате колку сакате индијанциве но никогаш македонциве нема да бидат сплотени како што се они.
Уствари чекај, ова теоретски не треба да стои, докажано е дека албанците се врвно доблесен народ и никогаш не издаваат свој сонародник, без разлика дали истиот копал ровови, убил невини деца или пак не плаќал сметки или даноци.
И не ми се верува дека се дискутира дали било правилно да се пријави некој што не почитува мерки.
Дајте ве молам вратете се во нормала и не мерете се по солидарност за кршење на закони со народ кој е спремен да поддржува крволочни убијци.