Непочитување на полициски час

Член од
12 март 2009
Мислења
20.297
Поени од реакции
16.444
Не ве разбирам изгеда...никој никаде не спомнал дека не можеш да шеташ по сопствен двор. Карантинот подразбира да не искачаш од својот имот. Е сега ако има собрани комшии и гужви нормално е дека ситуацијата е друга. Зошто непотребно се мешаат работите?
пишав, во Хрватска полицијата кршела врати кај не отварале и влегувала во приватни имоти каде имало собиранки...
а нема полициски час, како ние и србите... има карантин за некој подрачја и региони, посебно острови...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.507
Поени од реакции
114.595
Па шо не идат нашиве пред станица ?
Овде јас кај што живеам клапава на градоначалников никој ништо не и може, каков полициски час какви бакрачи, збирања движење навечер од комшии у комшии, седење по парк и во игралишта. Полицијава само поминува со дефендерот уклучено рото и никој не ги ебе ни два посто. Се јавив во саботата да пријавам прекршување на полициски час ми дадоа број од станицава овде, им се јавив одговорот беше ќе провериме.
А зошто да одат? Ако некој го прекршува полицискиот час нека си биде соодветно казнет, не гледам тука проблем. Ние во принцип сме мирна нација, имаме колку толку совест и култура за разлика од племето донесено од Чеченија.

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.440
Поени од реакции
3.698
Се јавив во саботата да пријавам прекршување на полициски час ми дадоа број од станицава овде, им се јавив одговорот беше ќе провериме.
Следен пат кога ќе кукате за македонци казнети заради прекршување на полициски час, размислете дека меѓу вас има многу од овој погоре, кој нема попаметна работа во животот освен да ги пријавува комшиите.

А зошто да одат? Ако некој го прекршува полицискиот час нека си биде соодветно казнет, не гледам тука проблем. Ние во принцип сме мирна нација, имаме колку толку совест и култура за разлика од племето донесено од Чеченија.
Македонците во принцип имаат култура да го шпионираат својот комшија, за разлика од племето донесено од Чеченија, каде ќе излезат сите заедно да го бранат својот комшија па макар и јадат колективна казна од државата.

Полицискиот час ќе помине, и корона вирусот ќе помине, комшиите кои јаделе казна од државата заради својот комшија утре пак ќе бидат комшии, само некои од нив минус 2000евра.

Можете да ги критикувате колку сакате индијанциве но никогаш македонциве нема да бидат сплотени како што се они.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Следен пат кога ќе кукате за македонци казнети заради прекршување на полициски час, размислете дека меѓу вас има многу од овој погоре, кој нема попаметна работа во животот освен да ги пријавува комшиите.
Ако го кршиш законот, зошто имаш против некој да те пријави дека прекршуваш полициски час? Твоето однесување го засега колективното здравје, тука не си само ти одговорен.

На НАСА проект да работам и да гледам дека некој се спрдава по улици ќе се јавам да го пријавам, не па во изолација да седам. Верувам истото би го направила секоја разумна личност со два грама самосвест.

Член од
6 август 2011
Мислења
682
Поени од реакции
1.065

Македонците во принцип имаат култура да го шпионираат својот комшија, за разлика од племето донесено од Чеченија, каде ќе излезат сите заедно да го бранат својот комшија па макар и јадат колективна казна од државата.

Полицискиот час ќе помине, и корона вирусот ќе помине, комшиите кои јаделе казна од државата заради својот комшија утре пак ќе бидат комшии, само некои од нив минус 2000евра.

Можете да ги критикувате колку сакате индијанциве но никогаш македонциве нема да бидат сплотени како што се они.
Можете до утре да јадете гомна, мене кур не ме боли за комшиите дали се мртви или живи дали се собираат или не се собираат се додека мене не ме засега тоа, а сега ме засега. Три пати се обиваат гаражи подруми и викендици овде за време на полициски час.
Да ќе го пријавам гомнарот дека прекршува полициски час плус требаше да биде во самоизолација уште 4 дена не да се збираат у чопори пошо кур му е двор му е него ништо не го фаќа ама утре у маркет треба заедно да влеземе па ако закачи он нешто док му е кур двор гз чаршија голема е веројатноста и мене да ми пренесе.
Ич не ми чуе цев кој ќе биде казнет а кој со помалку пари у џеб. Ете ви ги Чулев и спасов нив урлајте им зашто не се казнети тие што прекршуваат полициски час. Не може однесувањето на еден ропак да биде оправдување за однесувањето на друг ропак.
Автоматски споено мислење:

Па гледаш дека овде се тресат и у несвест паѓаат дека шипtaриte се збирале пред станица, ете нека се збираат и тие пред станица нека протестираат да не им пишуваат казни на прекршителите.
И нашиве ќе се збираат ич не се секирај, нека соберат некој кучкар да видиш како ќе се збираат или у најмала рака фб твитер и медиуми психички ќе малтретираат за тоа. Пошо инфлуенсери де
Гомната пења фатија на усти колку сите други биле себични па закани па чопоративно пуштање на фб по профили и статуси па јавни линчувања за секој еден што со малку размум ќе искоментираше на нивните барања. Затоа ич не ми чуе за тоа што ги ослободиле тие од сингелич, имале физиолошка и психичка потреба лицата да се собираат што е тука нејасно ?
Едноставно е психологија на масата а и обична човечка психологија, не моеш да ограничуваш движење на луѓе притоа оние мрднатине да успеваат да ти изнудат привелегии и да очекуваш да нема никакви последици тоа.

Последно уредено:

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.667
Поени од реакции
35.319
Тука зборуваме за НЕПОЧИТУВАЊЕ на тој и тој Закон друже. И ич уво не ми чуе дали е македонец или албанец, турчин, влав, ако сака и марсовец нека е. Законите важат или не важат за сите, во една демократска нормална држава Законот е над сите и никој не е над Законот.
Тука зборуваме за прекршување на полициски час кој Би требало да важи за сите.
Тука зборуваме дека Законот за Петре од Ново село важи, а за Африм од Арачиново да не важи.
Тука зборуваме како ни ги потекоа од зборување дека ЌЕ градиме едно општество за сите, а од друга страна ти се моча над глава кој ќе стигне.

А ти како совесен граѓанин, загрижен за своето и здравјето на твоите блиски нема да го пријавиш Стојче кој завчера се вратил од Италија и наместо да седи во изолација тој истиот Стојче си се шета кај ќе стигне и претставува потенцијална опасност за твоето здравје и здравјето на твоите блиски?

Ejebajgasad!!!

Фукара
Член од
4 септември 2017
Мислења
677
Поени од реакции
1.117
Не знам за вас останатите, ама јас никогаш не би пријавил ако некој го прекршува полицискиот час. Колку и да ме сметате за несовесен граѓанин, не би го направил тоа. Зошто? Затоа што тоа е работа на полицијата, таа треба да си ја брка работата и за тоа земаат плата. Малку ли ги има полицајците, па да не можат да го покријат својот реон. Нема да изигравам полицаец, патем не сум што би рекле србите друкара. А па кога ќе видам колкава е казната, воопшто не ми паѓа на памет да пријавувам. Затоа што знам колку е тешко да го заработиш секој денар во оваа вукојебина.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Па шо не идат нашиве пред станица ?
Овде јас кај што живеам клапава на градоначалников никој ништо не и може, каков полициски час какви бакрачи, збирања движење навечер од комшии у комшии, седење по парк и во игралишта. Полицијава само поминува со дефендерот уклучено рото и никој не ги ебе ни два посто. Се јавив во саботата да пријавам прекршување на полициски час ми дадоа број од станицава овде, им се јавив одговорот беше ќе провериме.
Ако го кршиш законот, зошто имаш против некој да те пријави дека прекршуваш полициски час? Твоето однесување го засега колективното здравје, тука не си само ти одговорен.

На НАСА проект да работам и да гледам дека некој се спрдава по улици ќе се јавам да го пријавам, не па во изолација да седам. Верувам истото би го направила секоја разумна личност со два грама самосвест.
После она шо го видов во Сингелич,нема шанси некого од комшиите да го пријавувам.Крај краева јака муда ако некој излегол надвор од зградата.Овие сигурно беа над 100 души и сигурен сум дека никој од нив нема ниту 1 евро да плати!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
После она шо го видов во Сингелич,нема шанси некого од комшиите да го пријавувам.Крај краева јака муда ако некој излегол надвор од зградата.Овие сигурно беа над 100 души и сигурен сум дека никој од нив нема ниту 1 евро да плати!
Нормално, збориме за нормално општество.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.507
Поени од реакции
114.595

Види, тоа за нашиот менталитет мене ми е сосема јасно, не за џабе сме биле 500 години под ропство и цел живот се ебаваме со некоја виша сила. Муабетов е за моменталната ситуација, каде и мојата и твојата и сите наши фамилии се загрозени и под опасност од вирусот. Без разлика дали си Македонец, Албанец, племе, орка, номад, сите би требало да не засега истото, а тоа е како да го избегнеме и успориме вирусот. И сега ако јас како единка се придржувам кон сите мерки, а тебе те боли курот кажи ми треба ли да бидеш казнет? Или треба да искочат 300 души да се бунат за тоа што си направил прекршок и градоначалникот да доаѓа незаконски да те вади од станица? Во ред, ти ако си фраер и маж искочи за време на полициски час, ама нека не квичат други за тебе и да те вадат градоначалници од станица.

Друга работа, јас не гледам никаков проблем во ек на пандемија да пријавам некој за прекршување на законите/мерките, макар ми бил и прв комшија. Оти тој ако е несовесен а е свесен дека го има вирусот или имал контакт со некој заболен па треба да седи карантин треба да си биде казнет од надлежните. Зашо утре ќе искочи во маркет, банка и слично и може да зарази милион други, што не е баш фер. 32442432432 пати имам кажано и за ова и општо во животот, тебе ако не ти се живее прај што сакаш, ама не повлекувај со тебе други жртви, не е човечки и не е фер.

Околу тоа што го пишав погоре за племе и такви работи, ти ако мислиш дека во 2020 година оправдано е да искачаат луѓе чопоративно во ек на пандемија и да се бунат за правилно извршена работа на полицијата тогаш имаш некој проблем друже, или си заостанат едно 200 години уназад или имаш некаков психички проблем, трето нема. А малце чудно е што баш овие работи се дешаваат во местата со доминантно албанско население. Или сепак не е чудно, м?

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.213

со сиот ум си го исшкрапал ова, ?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Абе сеа гледам, градоначалникот го пцуе у фаца еден локалец, нешо мајка у пичка од А до Ш.

Хахахахааха шо фаца е тој човек, нека пише некој од Ченто, мислам да дозволиш да те пцуе некој у фаца а да си градоначалник е жално.
Dečki za žal toa e Makedonskata realnost, pa toj gradonačalnik Borče Georgievski stana gradonačalnik na opština GB tokmu so pomoš na tie Albanski glasovi od toj reon Hasanbeg kade što i se slučija ovie tenzii, normalno deka mora sega da odi da vadi žiteli od toa maalo od aps kako i da gi smiruva tenziite i tolpata narod nasobrana po ulicite bidejki ne zavisat oni od nego tuku naprotiv on e zavisen od niv, glasači mu se i utre pak koga ke ima izbori tokmu na toj narod što protestiraše po ulicite, negovata partija tokmu na niv ke se nadeva na pomoš odnosno glasovi, vrti suči se e politika vo Makedonija i interes, interes i borba za vlast i fotelja sekako !

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.187
Поени од реакции
84.060
Kaко тоа да амнестира све: и некултура, и религиски фанатизам, и непочитување на законите, и ерозија на морал и етика, и све друго што имаат?

Не фала, бидете си сплотени, ако цената за тоа е да ги имам и другите карактеристики, слободно нека крши глава сплотеноста.
Од тој аспект, можам да ви завидувам само на таа карактеристика, но никако не ви завидувам на целата слика.

Вака хронолошки гледано и кога ќе се земе во обзир религиската ориентација на Албанците кои живеат во Синѓелич, ова личи како предупредување од страна на Реисот. Да си знае државата дека не се заебава и да му ги даде парите кои ги бара.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.297
Поени од реакции
16.444
да не отвараме нови теми, еве бидејќи тука се дискутира за (не)почитување на полициски час од наши граѓани, можеби е интересно да видиме како е решено во соседните држави, н.пр. Косово и Албанија, посебно дали таму има отпори и инциденти ??

Kajgana Shop

На врв Bottom