- Член од
- 15 јуни 2013
- Мислења
- 1.782
- Поени од реакции
- 2.763
Од кога ќе можи да се аплицира за пакетов мерки за приватнициве?
Опа бато! Значи знаеле они шо ќе се дешава! Може дури и они го спремале тоа.Кога ќе го најдеш одговорот на тоа зашто повеќе од 30 CEO на светски фирми, кои супер им идело, си дале отказ ноември-фебруари и продале акции и удели што имале, кога ќе го најдеш одговорот зашто политичари од врвот во јануари 2020 продале се што имаат од акции и обврзници, тогаш ќе го имаш и одговорот на твоето прашање.
На работа сум, ќе ти пишам после од дома, јес да имам обврски и за хонорарна работа.![]()
Алмоооо ма немој вака мољам ти се. Нема потреба никој да те прави будала, самиот си се правиш од будала побудала.
Човек да ти ги чита постовите, како пљукаш по политичарите, а воедно ги следиш нивните препораки, бараш уште поголема моќ да имаа, а работиш во приватен сектор ќе си рече овој несаглам е нешто.
А кој е им дозволил на олигарсите да го прават тоа, кој шурува со нив, а тебе ми ти наплаќа данок, придонеси, разни давачаки и регулации да не можеш да им конкурираш на олигарсите ....
Паметен човек би ги оставил приватните болници и би се запрашал ЗАШТО овие јавните болници не функционираат, КАДЕ има се парите, КАДЕ им е опремата, КАДЕ се трошат парите што ни ги зема државата ... КАДЕ се парите од името, од даноците, КАДЕ се парите на пензиските фондови итн итн.
Јасно ми е зашто не прашуваш, ја знаеш силата на системот и се плашиш да не дојде темнината да те земе, оправдано сепак, дедо ти како соучесник во тој систем, детално ти ја објаснал моќта.
Капитализам = робовладетелски системи после елитата се чудела како порано не им текнало со маркетинг,наместо на сила да спроведуваат робовладетелски систем.
Стварно си бил глуп.
Допрва ќе плаче народ, ама јбг кога со децении ги остава политичарите да прават што сакаат, не ни заслужува друго.
Капитализам = модерна форма на робовладетелски систем, а работи за приватна фирма т.е. робовладетел кој го плаќа дебело.
Оти бе покварени ... имале, па си продале.Опа бато! Значи знаеле они шо ќе се дешава! Може дури и они го спремале тоа.
Види ги покварени бре....
Буљо зашто идеш кај тој робовладетелот да работиш, зашто му ги полниш џебовите ....На работа сум, ќе ти пишам после од дома, јес да имам обврски и за хонорарна работа.
Ако хонорарот не ти е пријавен, нормално не ти значи ништоЛуѓе као мене шо работат, многу им праи разлика....на паразити, ни феудализам, ни црнотијава сегашна не им значи ништо.
This aged well.јасно е како бел ден дека нема никаква опасност за повеќе од 1% од населението.
Oh you little rascalThis aged well.
Газдата не одбрал сам да ја затвори фирмата, туку државата ни ги одзеде сите привилегии (не права, право не може да биде одземено).богами ни на газди е со фирмиве
Ова сепак е од фирма до фирма различно, на 01.07.2020 се стекнуваш со право на цел одмор, така да не гледам пречка вториот дел од одморот да се земе во јули/август/септември.имајќи во предвид дека втората половина неможе да се земе летоска
не ги напаѓам сопствениците дека се криви, тие само користат тоа што е правно изводливо али сепак на крајот го јадат работниците а владава ја утна на големо со оваа мерка, барем да оставеше некои опцииГаздата не одбрал сам да ја затвори фирмата, туку државата ни ги одзеде сите привилегии (не права, право не може да биде одземено).
Доколку стварно на државата и беше до здравјето, тогаш ќе дадеа препораки сите на работа со маски и ракавици/нараквици, мерење на температура и сл.
Газдите ако не обезбедеа вакви работи, тогаш слободно по нив стапот.
Арно ама, нели државата за ништо не е одговорна ни виновна, за се се приватниците= робовладетели.
Ај ќе пројде, битно тие 70+ да ги спасиме.
точно од фирма до фирма ама познаваајќи ги нашиве тешко у сусрет дека ке ти излезатОва сепак е од фирма до фирма различно, на 01.07.2020 се стекнуваш со право на цел одмор, така да не гледам пречка вториот дел од одморот да се земе во јули/август/септември.
По закон се задолжителни да се земат 10 дена по ред минимум (она што го викаат прв дел кој сега го земаат ПРИСИЛНО до крај на мај), ама ако сакаш ти можеш сите денови да ги испукаш, нормално фирмата ако дозволува.
Мизерија, да.
што мерки преземале не ми го отвара линкот?Се огласија од НЛБ
![]()