Македонски филмови

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум ги гледал точно, ама од албанска/бугарска пропаганда едино комунистичката може да е полоша :icon_lol:
Ама ако ти велиш дека е филмот лош заради пропагандата, тоа е друга работа. Јас се апстрахирам од пропаганди во уметнички дела, вклучително и во филмови. Така, и да имаше тука пропаганда, јас не ја видов.

А како филм беше гледлив, и сосема ОК. BTW, скоро цел crew на филмот се Македонци, филмот е македонско-швајцарска копродукција, со доминантен македонски удел. Албанија нема учествувано ни со едно денарче, а од Швајцарија, кој и да дал пари, не дал доволно за да може да има ни кино премиера таму. Башка филмот имаше универзална порака, и Македонци, и Срби да беа во главните улоги, буквално ништо немаше да смени. Тоа е барем мое мислење, не знам...

Ама не, мене далеку од тоа дека ми се гледани. Јас пишав само кои ги имам. Значи ги имам на хард диск сите 86 македонски филмови некогаш снимени, освен овие 20 кои останаа од листата погоре.

А за тоа колку сум гледал: 49 вкупно, или 45% од сите наши филмови. Еве ја листата: https://letterboxd.com/zlatikevichius/list/macedonian-feature-films/
Тука ве водам сите. 80-90 изгледани. :D

Edit:
90 изгледани од 105 или 106 досега снимени. Имам уште 6 филма што ги имам на некој диск, а не ми се изгледани.

Последно уредено:
Ама ако ти велиш дека е филмот лош заради пропагандата, тоа е друга работа. Јас се апстрахирам од пропаганди во уметнички дела, вклучително и во филмови. Така, и да имаше тука пропаганда, јас не ја видов.

А како филм беше гледлив, и сосема ОК. BTW, скоро цел crew на филмот се Македонци, филмот е македонско-швајцарска копродукција, со доминантен македонски удел. Албанија нема учествувано ни со едно денарче, а од Швајцарија, кој и да дал пари, не дал доволно за да може да има ни кино премиера таму. Башка филмот имаше универзална порака, и Македонци, и Срби да беа во главните улоги, буквално ништо немаше да смени. Тоа е барем мое мислење, не знам...
Епа и двете работи беа. И пропагандно мирисаше, а и сценарио и сето тоа беше нула. Единствено кадрите, да, со тоа дрвјата и природата беа убави за око.

Здраво. Барам да ги купам сите македонски филмови во дигитален формат проследени со фајлови за субтајтл на Македонски. Филмовите е битно да се на Македонски јазик и да имаат субтајтл индексиран спрема филмот. Не ми е битно дали се пиратерија или од тие ДВДњата што се продаваа легално. Ми требаат што повеќе филмови. Дали некој може да ми помогне и да ме упати кај можам да ги најдам ? Најбитно од се ми е да имаат субтајтл точно индексиран на филомот на Македонски. Без тоа не ми требаат. Ве молам за помош. Ми требаат за трењирање на модел со машинско учење.

Здраво. Барам да ги купам сите македонски филмови во дигитален формат проследени со фајлови за субтајтл на Македонски. Филмовите е битно да се на Македонски јазик и да имаат субтајтл индексиран спрема филмот. Не ми е битно дали се пиратерија или од тие ДВДњата што се продаваа легално. Ми требаат што повеќе филмови. Дали некој може да ми помогне и да ме упати кај можам да ги најдам ? Најбитно од се ми е да имаат субтајтл точно индексиран на филомот на Македонски. Без тоа не ми требаат. Ве молам за помош. Ми требаат за трењирање на модел со машинско учење.
Само во Кинотека. Ги немаат сите, ама имаат едно 20-тина. 500 денари е еден.

кај е тоа книотека ? Онлјан или за некоја конкретна продавница мислиш ?
Кинотека на Република Македонија не е продавница, институција е. Позади Лептокарија се наоѓа. www.kinoteka.mk

Сигурно ова и е името?? Не можам да ја најдам под ова име.
ОК де, Кинотека на Северна Македонија. Боцкало! Ќе ти пуштам нешто Алтернативно, да знаеш! 10 дена!

P.S. Да не бараш и ти продавница? Или Влада на Северна Македонија под „бутици“?

Има ли големи разлики меѓу „машката“ и „женската“ верзија на „Врба“? Ова синоќа на МТВ веројатно беше женската...

Има ли големи разлики меѓу „машката“ и „женската“ верзија на „Врба“? Ова синоќа на МТВ веројатно беше женската...
o_O Не знаев дека има 2 верзии филмот.

o_O Не знаев дека има 2 верзии филмот.

Синоќа додека го гледав ми текна дека така се збореше кога го пуштија по кината. Баш сега изгуглав, гледам стварно имало две верзии. Оваа официјалната била „женска“ верзија, а имало и друга што одела само во кино Милениум и била „машка“ верзија. Баш ме интересира во кои делови има разлика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom