Коронавирус (COVID-19)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Јас како Битолчанец преселен во странство немам право на мислење иско СЕ ми е таму?

Дајте бе не дупете жити се.
Со цел ум се споредува тука центар за зависности со карантин од 14 дена а постои веројатност никој да не е заразен. Навреда е да дискутираш ваква споредба.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
...тука си потполно во право споредбено со радиоактивност т.е. контаминација од биолошки агенс, радиоактивноста се детектира со радиоактивни апарати, ама ова контаминација од биолошки агенс како што е коронавирус Ковид19 нема детекција, лесно би било да карантинот би значело САМО „седење во изолиран простор“, но како ќе се храни тие што се во карантин? како ќе добијат потребна здравствена услуга?
дали храната им се даде целосно (конзерви, и нерасипливи продукти) за две недели и се закова вратата да не мрдаат каде се во карантин? или секој ден им се носи оброк, влегуваат излегуваат вака незаштитени?
тоа ли е карантин? тоа ли е изолација? колку може да живее коронавирус врз тие пластични садови со што се пренесува оброкот 2, 3 дена, немој да ми кажете дека ги фрлат садовите и носат други? луѓето кој се несоодветни заштитени за ваква вирусна контаминација ќе бидат тие што ќе го пренесат вирусот од внатре коннадвор! дали тие садови ги враќаат назад за други оброци? дали тие што ги носат оброците се со скафандери целосни покриени како астронаути од глава до пети?

Прегледај го приврзокот 241155 Прегледај го приврзокот 241156

...вака ли се носи храна во место под карантин, со отворени кломпи доле и овие хартиени мантили, со незаштитени очи и заштитни маски Н95 ?

Прегледај го приврзокот 241159

видите го лебот на пултот, видите ги двајцата полицајци без соодветна заштита ниту маскаН95 (обична хирушка маска поради психолошки ефект?) беза капа и наочари внатре во хотелот каде има луѓе во карантин? тогаш што е смислата на тие други покриени од горе до доле? ова све се потенцијални преносители на вирусот од внатре кон надвор :facepalm:
Еве види како се заштитени сестри и доктори во директен контакт со потврдени случаи од Корона.
Само достава на храна е, сигурно нема да се гушкаат и бацуваат, ваљда им оставаат храна пред врата и си одат, не е дека така лесно се пренесува вирусот.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.765
Поени од реакции
12.232
... и јас мислам дека има врска, ти ете не си ни битолчанка ниту си во МКД, исто и другиов што е во Германија, а вие сакате да се наметнете со ваше мислење врз членови кои се битолчани и се загрижени за себе и за својот град!
... ете јас би прашала, дали тие сите што се во карантин во хотелот Епинал воопшто се битолчани? а самите битолчани немаат службено се уште регистриран инфициран позитивен со коронавирус, а ваму им се носи од страна ? зарем нема простор за револт? во ред наши граѓани се и тие, ама од каде се овие што се карантин немаат таму хотел да се сместат во својот град?
ајде вака, да спомнам протестите за дислоцирање на Центарот за зависности во општина Кисела вода, Гази Баба зопшто тие протести? зарем тие не се наши сограѓани, деца, зарем тие се радиоактивни? ние секогаш даваме мислење за наму некој, ама ако дојде во наш двор веднаш тогаш оправдано е да се реагира!
и да не велам дека нема битолчани што се сложува со вакво некотролирање враќање од ризични држави и ваков карантин во хотел Епинал, затоа што се лично засегнати, или имаат родители или истите се дојдени на таков начин!
Дали ние од Скопје прашуваме кој објект е одреден за карантин?
Еве каде све има хотели за изолација
обезбедени 10 хотели, засега во 2 во Скопје има карантиносани лица, Ибис и Стоунбриџ. Фламенго, Михајло, Десарет...
Читам и ЕСМ ги отстапила хотелите Шапка, Молика и Славија.
ги прашал некој жителите дали смее хотелот да се користи за карантин? Дали сите се скопјани? Секој ден проаѓаме (јас барем) покрај Ибис, баш треба да сме посигурни со контролирани објекти за карантин. Не знам што толку критики. Те Криволак не чинеле бараките, те зашто по хотели...ами каде да ги стават луѓето, ако веќе мора да ги донесат? Не знам дали мора, зборам ако мора.

Како ти би се справила со ситуацијава, каде би определила карантински објекти?

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.307
Поени од реакции
7.034
Имате у Битола нешто што се вика Плодност?
болницата има направено многу родители среќни и има подарено многу животи досега, нормално за соодветен надоместок..............најверојатно има закачено вирус од некој пациент, ама народот наш очајно бара лице за линчување.............

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.500
Поени од реакции
37.337
Ај бе преку таквото више споредба карантин со Центар за зависности, дај засрами се, медицинско лице си.

Сме им наметнувале мислења на битолчани од странство, сешто. Никој ништо не наметнува само зошто се битолчани, гледаш дека и на форумов се разумни повеќето, туку ги ословуваме како себични и саможивни.
зашто стално ми спомнуваш тоа „застрами се дека сум медицинско лице“? не смеам да кажам мислење, тебе све ти е дозволено иако не си медицинско лице да коментираш и све тоа нормално и е точно? затоа што си админка? си отишла во странство ама карактерот не си го сменила што со тоа вреѓање само, јас сум била медицинско лице еве се срамам...а ти што лице си?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
зашто стално ми спомнуваш тоа „застрами се дека сум медицинско лице“? не смеам да кажам мислење, тебе све ти е дозволено иако не си медицинско лице да коментираш и све тоа нормално е точно? затоа што си админка? си отишла во странство ама карактерот не си го сменила што со тоа вреѓање само, јас сум била медицинско лице еве се срамам...а ти што лице си?
Јас ти кажувам дека не те личи за професијата па ти како сакаш. Јас се бавам со молерајска професија (без сарказам, така си е, не се лутам), твојата за разлика од другите на форумов е благородна, но твое е.

Христијан колку родители, фамилии од странство ги усреќиле и сеа се на линч. Тоа е ...
Ама џабе е се, ете погоре нели читаш, империјалистички капитализам било :pos: голем дел човек треба да ги лиши и од технологија и од медицина па нека живеат како Амиши.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.765
Поени од реакции
12.232
Споредба на Центар за зависници каде се фиксаат пред зграда и се шиткаат метадони со објект за карантин каде полиција обезбедува :facepalm:

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.349
Инаку во карантинот во Демир Капија собите им биле предвидени за по 2ца па така некоја жена која патувала сама била приморена да биде во соба со друго лице(во случајот маж). Одбивала да влезе во собата, цел ден го поминала во ходникот за на крај, принудена, да мора да влезе да преспие.

Ај што е глупаво што била ставена со маж во соба да спие што прв пат го гледа во животот не ми е јасно која е финтата со вакви "карантини"?

Друга ствар, се збирале карантиџиите во иста просторија на ракија со салата.

Ако првиот ден од карантинот има 1-2ца заразени, на последниот ден со вакви карантини веројатно бројката би била 10, 20 или 50+.

Инаку градоначалникот на Демир Капија им се ставил на располагање па што им затреба (лекови, вода, храна итн.) им набавувал.
ко прво од каде ракија?
иначе луѓево у карантин треба да се малку одговорни па не се деца па да треба и пред врата да ги чуваш за да не се собираат
крај на краиштата ако се заразат ке бидат изолирани и нема да има можност да заболат повеќе луѓе а како бонус ке си добијат плус денови у грдиот карантин

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Јас ти кажувам дека не те личи за професијата па ти како сакаш. Јас се бавам со молерајска професија (без сарказам, така си е, не се лутам), твојата за разлика од другите на форумов е благородна, но твое е.
Немаш ни срам ни перде, еве јас без да ги прочитам мислењата на бијонс се слагам со неа пошто знам дека е докторка со огромни познавања во астрологија, теологија, телекинеза, астрофизика и исто така нон-стоп има јаки женски и момци на аватар за разлика од тебе.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
мене ми се оствари сценариото дека роднините ќе се групираат пред епинал, а дај боже да нема ниту еден со симптоми и последици..........затоа нагласувам дека локацијата за карантин е несоодветна, не издржа ниту 24 часа карантинот
Замисли истиве роднини, во карантин надвор од град, може и скара ќе си напраат зашто никој не ги гледа, па после ќе дојде тој истиот што седел со син му во карантин да му стаиш кафе, и така и ти ќе се заразиш. Тоа што го може човечката себичност и идиотизам да го направи, не може ни една мерка. Џабе се правиш паметен и као еве бев во право. Седи дома и не избегнувај контакт.
А овие под прозор, битолчани требале со палки да им се соберат и да ги подберат, не само на фб да се јачаат и да сликаат.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
само двајца образложуваме дали требало или не требало карантин во центар во Битола каде досега се НУЛА заразени граѓани од ковид 19 ама пусти комплекс да не пукните шубо си го покажавте ...........селото в град може да влезе ама од град нема да излезе , сељандурија без аргументи :D
Добро еве ти граѓанину од градот на конзулите,кои се твоите аргументи? Битола имало НУЛА заболени и не требало таму да има карантин со наши од Малта,иако газдава на Епинал си го понудил хотелот и ги исполнувал условите за карантин.Кои се твоите аргументи или докази дека карантинот нема да се почитува и дека овие луѓе се закана дека ќе го пренесат вирусот(ако воопшто некој и го има),кога е јасно кажано дека е државен карантин и ќе бидат цолосно под полициски надзор.
Да не требаше референдум да ви распишат,па да искочите и да се изјасните против Короништава кои ќе ви го заразат градот. По твојава логика требаше сите само во Скопје(иако тука веќе има сместени во два хотели) или во Дебар како градови со највеќе заболени да ги стават.Таман Дебар е во целосен карантин,па таму изглеа требаше по фамилии да ги згрижуваат,како размена на студенти .

По мене ова со државни карантини требаше многу порано,кога почна пандемијава и кога еден куп наши државјани се вратија од земји со висок ризик или од скијање во Банско и Копаоник(од каде и се заразија пола и поише од заразениве во Скопје).Подобро да ги ставеа по хотели,касарни,одмаралишта низ целава земја 14 дена,отколку во домашна самоизолација кои видовме дека не ја почитуваат сите.

@bijons Па пола од овие гарант се од Битола и од Битолскиов крај и многу подобра опција е ваков карантин отколку да ги пуштат во домашна изолација каде гарант некој ќе ја прекрши и ќе ти стави во ризик еден куп сограѓани. Да не зборам што ако некој го има вирусов гарант ги заразува и домашните со кои живее,реално никој од неговите дома нема да имаат вакви маски и заштитна опрема. А тие со кој живее нормално идат на работа ,во маркети,банки и може да го пренесат пак вирусот.Како и да ја вртиш по безбедни сте вие,ако вашиве сограѓани се во ваков карантин отколку пуштени дома во "самоизолација".

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.047
Поени од реакции
11.153
Фејк њуз,девојчето е починато од корона....
Прегледај го приврзокот 241166
Потврдено е дека не била воопшто тестирана

Први што јавиле дека умрела од корона се нејзиното семејство, сега тие не даваат интервју

Во дневниот билтен таа не фигурира бидејќи не била ни тестирана

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.879
Поени од реакции
4.409
Потврдено е дека не била воопшто тестирана

Први што јавиле дека умрела од корона се нејзиното семејство, сега тие не даваат интервју

Во дневниот билтен таа не фигурира бидејќи не била ни тестирана
Brat izlea nesto ne si razbral,devojcevo od Francija e,ne e Chloe Middleton :D
Ova devojce ima 21 godini,toa sto pocinalo bez nikakvi bolesti od korona vo Francija e 16 godisno.....
https://www.france24.com/en/20200327-16-year-old-girl-becomes-france-s-youngest-coronavirus-victim

Kajgana Shop

На врв Bottom