Сакаш да кажеш дека некој 40 годишен астматичар што уште толку години може да истера со неа му е време да умре само затоа што тебе ти се кладилнциве затворени?Тие што се за умирање ќе умрат, и одиме понатаму.
Сакаш да кажеш дека некој 40 годишен астматичар што уште толку години може да истера со неа му е време да умре само затоа што тебе ти се кладилнциве затворени?Тие што се за умирање ќе умрат, и одиме понатаму.
Па од каде толку убеден дека бил 14 во самоизолација?Абе те прашав од кај знајш? Кој ти кажа?
Јас колку шо разбрав откако имал контакт со заболено лице бил 14 дена во самоизолација. Не викам дека е 100% така.
Или па можинти од Штип (или од кај и да си) имаш поќе информации?
То те прашав јас, не дали ќе не заразат тие од Епинал
Во странство
Мислам, каква врска има прашањево со карантинот во Битола?
... и јас мислам дека има врска, ти ете не си ни битолчанка ниту си во МКД, исто и другиов што е во Германија, а вие сакате да се наметнете со ваше мислење врз членови кои се битолчани и се загрижени за себе и за својот град!DASI SEDITE TAMU KORONISHTA DOSTAE
мене ми се оствари сценариото дека роднините ќе се групираат пред епинал, а дај боже да нема ниту еден со симптоми и последици..........затоа нагласувам дека локацијата за карантин е несоодветна, не издржа ниту 24 часа карантинотНемаш потреба од идиотско понашање.
Прво таја е на минимум 5 м од роднините НА ЏАМ. Минимално препорачано растојание е 1.5-2м растојание ако сте во гужвс пример, освен ако не ја плукни не гледам ништо лошо тука. Карантин е забрана за излегување од собата а не гледање. Не му се роднините в соба влезени. Драматизирате тотално без врска.
Ете го првиот случај тотално не поврзан со овие. Првиот случај ми е роднина и е идиот класичен.
Па прочитај, пишав дека можи и да не е така,како и твоето дека имал контакти со пациентки. Еве објавил на фб, јавен е статусот. Е сега дали лажи или не, јас не знам.Па од каде толку убеден дека бил 14 во самоизолација?
Исто како фамилијата од Англија 14 дена што била во самоизолација, така и овој од Плодност. Затоа ќе си стават клуч на болницата.
Брат нечија мајка е таму, нечие чедо. Нормално ќе се групираат па макар биле и Прибилци. Не треба да де пуштаат тие од карантин надвор тоа е најважно да немаат контакт со др луѓе.мене ми се оствари сценариото дека роднините ќе се групираат пред епинал, а дај боже да нема ниту еден со симптоми и последици..........затоа нагласувам дека локацијата за карантин е несоодветна, не издржа ниту 24 часа карантинот
Болница е приватна. Една од поуспешните и тоа подалеку од Битола. Христијан е син на газдата и доктор во истата. Постирав поназад.Имате у Битола нешто што се вика Плодност?
Ај бе преку таквото више споредба карантин со Центар за зависности, дај засрами се, медицинско лице си.... и јас мислам дека има врска, ти ете не си ни битолчанка ниту си во МКД, исто и другиов што е во Германија, а вие сакате да се наметнете со ваше мислење врз членови кои се битолчани и се загрижени за себе и за својот град!
... ете јас би прашала, дали тие сите што се во карантин во хотелот Епинал воопшто се битолчани? а самите битолчани немаат службено се уште регистриран инфициран позитивен со коронавирус, а ваму им се носи од страна ? зарем нема простор за револт? во ред наши граѓани се и тие, ама од каде се овие што се карантин немаат таму хотел да се сместат во својот град?
ајде вака, да спомнам протестите за дислоцирање на Центарот за зависности во општина Кисела вода, Гази Баба зопшто тие протести? зарем тие не се наши сограѓани, деца, зарем тие се радиоактивни? ние секогаш даваме мислење за наму некој, ама ако дојде во наш двор веднаш тогаш оправдано е да се реагира!
и да не велам дека нема битолчани што се сложува со вакво некотролирање враќање од ризични држави и ваков карантин во хотел Епинал, затоа што се лично засегнати, или имаат родители или истите се дојдени на таков начин!
најчесто коментарите со негативна содржина за КАРАНТИНОТ ЦЕНТАР се членови кои изгледа допрва треба да се вратат во државата, па како треба да бидат третирани, а за тие 300-500 души треба да гори државата и дека треба да бидат пречекани како принцови-принцези, овде тие што останале се родени за да трпат те од овие аздисаните што се останати, те од тие што треба допрва да се вратат..........барем како што се однесуваат со мислењата оставени овде се носи тој заклучок... и јас мислам дека има врска, ти ете не си ни битолчанка ниту си во МКД, исто и другиов што е во Германија, а вие сакате да се наметнете со ваше мислење врз членови кои се битолчани и се загрижени за себе и за својот град!
... ете јас би прашала, дали тие сите што се во карантин во хотелот Епинал воопшто се битолчани? а самите битолчани немаат службено се уште регистриран инфициран позитивен со коронавирус, а ваму им се носи од страна ? зарем нема простор за револт? во ред наши граѓани се и тие, ама од каде се овие што се карантин немаат таму хотел да се сместат во својот град?
ајде вака, да спомнам протестите за дислоцирање на Центарот за зависности во општина Кисела вода, Гази Баба зопшто тие протести? зарем тие не се наши сограѓани, деца, зарем тие се радиоактивни? ние секогаш даваме мислење за наму некој, ама ако дојде во наш двор веднаш тогаш оправдано е да се реагира!
и да не велам дека нема битолчани што се сложува со вакво некотролирање враќање од ризични држави и ваков карантин во хотел Епинал, затоа што се лично засегнати, или имаат родители или истите се дојдени на таков начин!