- Член од
- 6 септември 2007
- Мислења
- 8.186
- Поени од реакции
- 8.263
дај линкЈакарта денеска ко у кина пред 2 месеци, страшни видеа.
дај линкЈакарта денеска ко у кина пред 2 месеци, страшни видеа.
не ми е јасно, па нели Индонезија имаат само 2 случки на милион жители ?? а во сама Џакарта е можеби многу полошо ??Јакарта денеска ко у кина пред 2 месеци, страшни видеа.
Бангладеш 33, 0,2/М ????Индија, Индонезија, Пакистан чисто сумљам дека тестираат, троцифрени бројки се нереални за толку големи држави.
Све убаво звориш ама дека немаме ресорси грешишЕте така, плаќаш данок у туѓа држава. Стануеш сабајле, го маваш малку на Путин, малку на ердо, малку на избеглицана у Маџарска, седнуеш на форум и све знаеш, од геополитика до инфектологија.
Ти им збориш дека никакви ресурси нема државава, а тие ти паламудат како требало и како било у Германија, како у Кина.
Пред некое време у дебарско умираа од мозочен удар пошо тој немал нафта у комбето да ги донесат во Ургентен, а сега ќе праам компарации меѓу Скопје и Ченгду....пушти мозокот на пашња....луда работа.
Регионот Индија, Пакистан, Бангладеш се скоро 2 миљарди луѓе кои живеат практично у среден век. Ниедна статистика не важи таму.Индија, Индонезија, Пакистан чисто сумљам дека тестираат, троцифрени бројки се нереални за толку големи држави.
Не се публик видеата денес се снимани искрено не би сакал да ги пуштам вака на форум отворено плус треба да ги симнам па закачам ако ги направи пријателот публик ке ти ги пуштам ппне ми е јасно, па нели Индонезија имаат само 2 случки на милион жители ?? а во сама Џакарта е можеби многу полошо ??
Автоматски споено мислење:
Бангладеш 33, 0,2/М ????
Во пензија се оди со 62 години за жени и 64 за мажи, не можат да направат 60+, имаат работни обврски. Мислам дека е таман 67+.Тоа е добро, стига да имаш капацитет да го правиш по PCR метода, а тоj бара време. Други тестови са около 80% точни и тоа лесно може да те излаже и да си одиш и да разазуваш.
Автоматски споено мислење:
Делат се потоците на стари и млади за да не се заразуват едни други. Тоа е добар потег, но мислам ,дека мора лугето да се делат пред и после 60 години.
Што да очекуваш од луѓе кои веруваат дека глувците се свети суштества... Имаат еден храм таму преполн со глувци и одат да се молат, гледав емисија пред неколку години, боси газеа таму, ми се згади. Којзнае колку типови на болести имаат таму, ќе му ја мислат за корона.Регионот Индија, Пакистан, Бангладеш се скоро 2 миљарди луѓе кои живеат практично у среден век. Ниедна статистика не важи таму.
Ни корона не им помага....нешто појако им треба.
Ве молам за совет. Гледам заштитни маски да нарачам сакам од али експрес, дали има некој искуство во тоа?
Какви да барам, ми рекоа со ffp3 стандарди, но на али експрес има илјадници и не можам да се снајдам.
Кој нарачувал и како е искуството?
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
ма гз мамин небањат да им ебам јас,од нив мислам закачив птичји грип и сипаници на брод...Индија, Индонезија, Пакистан чисто сумљам дека тестираат, троцифрени бројки се нереални за толку големи држави.