- Член од
- 16 април 2014
- Мислења
- 7.271
- Поени од реакции
- 11.538
ете што било финтата ан вирусот, путин да влезе во италија мислете си вие дека кина го направи хехе едуцирајтесе прво послеМ пишувајте на темава.
Да мислиме рационално, да веруваме во господ, да се помолиме.Предобра емисија има направено Ефтов за коронава, ви препорачувам да ја погледнете оти нема да зажалите.
Партал ги направи нашите олигарси, а и со право, еден до сега нема ни денар донирано, срамота. Па жртвувајте се 2-3 месеци пичка ви матер себична, нема да пропаднете и да ви отидат милионите. Ова со платите на администрацијата е океј, кратат од сектор кој што нема да пропадне и нема да има отпуштања, ама и во право е Ефтов, зошто пак од граѓаните да се зема и да се прават рестрикции? Што не дадат богатите нешто? Милиони стекнати со криминал и валкани работи, за сега да се неми посматрачи во ек на светска пандемија.
Многу јака емисија, погледнете ја.
Инаку денес имаше повеќе работа од цела прошла недела заедно, џабе се и мерки и вируси и се, народот не е дисциплиниран, јебига. Па и снег вееше денес, ни тоа не ги спречи, абе хаос мајке ми.
Шо е госпот не е никој!
Благодарам на појаснувањетоGo namaluva vospalitelniot proces(zgolemuva PH vrednost na lizozomite na kletkite koi "lovat" antigeni i so toa namaluvaat "vojna" t.e namaluvaat imunski odgovor preku namalena fagocitoza, hemotaksa i.t.n) .Znači ne deluva direkno na virusot nego namaluva posledicite od aktivacijata na našiot imunski sistem, vpročem virusot ne te ubiva tuku tvojot sistem koj ke odreagira preburno.
Kaj covek koj do pred 1 min izgleda ok vo smisla vo stoecka polozba, pri svest, bez motoricki ili kognitivni izpadi nenadejna smrt najcesto e predizvikana od druga pricina( infektivnite zaboluvanja so katastrofalen metabolen disbalans go zemaat danokot gradualno i so ocekuvan redosled vo smisla infekt-SIRS-sepsa-MOF-smrt). Pricini za nenadejna smrt mozat da bidat mnogu pr: srcev infarkt,srceva aritmija so hemodinamska zagrozenost, belodrobna embolija, pnevmotoraks, hipovolemija(nenadejna disekcija ili ruptura na aorta) i.t.n. Ova samo obdukcija moze da pokaze. Po moe cista slucajnost sto bila istovremeno zarazena.
... не е по битолски, по струмички! (само ми се наденуваш на статива)Што значи овој збор? Дали имаш намера хара-кири да праиш или на битолски е нешто?
во комшилукот некој портали праат проценка колку лимени сандаци ќе им треба...Да се надеваме дека ќе ја пуштат таа вакцина и да се надеваме нема нешто да се влоши повеќе со вирусов.
Таман отворив да го ставам, фаворит ми се тој од 00:25 и на второ место тој што вика дека место лак ќе имаат корона во коситеНа италијанските градоначалници им ск*рчи од непослушни граѓани.
Ќе ви пратам полиција... со огнофрлачи
Не ја спорам содржината на тоа што го кажа, ама малце симптоматично што се истури на Алкалоид, баш во сезоната откако Алкалоид реши да не го спонзорира.Не го пратам и не го фалам Ефтов често, но една од најдобрите негови емисии, и тоа без гостин, посебно делот за нашите олигарси, кои несомнено ќе ја искористат ситуацијата за правење профити, државата да им субвенционира плати, они да товараат профити.
Во право е Ефтов, кога можеле милиони и милиони да и даваат на онаа наказа за рекет, можат 2-3 месеци со загуба да работат без да просјачат од државата и да цицаат од обичниот работник.
1:10 - 1:22На италијанските градоначалници им ск*рчи од непослушни граѓани.
Ќе ви пратам полиција... со огнофрлачи
Ајјјј, што глупи мерки се овие???Забрани за движење за младите до 18 години од 21 до 12 часот и за постарите од 67 години од 11 до 05
Владата реши да се забрани движењето на младите до 18 години од 21 до 12 часот, а на постарите од 67 години од 11 до 05 часот следниот ден, сопшти вечерва премиерот Оливер Спасовски.m.mkd.mk