Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.499
Te сфаќам скроз и добра поента имаш. Баш ќе прашам по дома ама по мое мислење (значи нагаѓам) брисот не е земен како што треба кај жената штом тестовите биле негативни, тие се свесни ваљда ако некој неписмен го земал брисот, се погодило баш тој пост мортем тестот да е позитивен и затоа ја бројат жената во ставка починати а заразени со корона. Барем по некоја логика, само анте мортем детектиран заразен со коронавирус треба да се вбројува во статистика.Не верувам и јас дека сакале да сокријат нешто, со тоа што пишале срцев удар или како што членот пиша, срцево затајување.
Мене како некој кој не се разбира во медицина, по описот на фамилијава, ми делува ко срцев удар, од тоа што сум имал прилика да видам по нет.
Поентата ми е дека за да искочат на прес и кажат дека жената починала од Корона, треба да се 100% сигурни во тоа. Се друго е стварање паника, по мене. За денешниот смртен случај, верувам дека е поради вирусот. И кај него имало нагло волошување на состојбата, но тоа не е во секунда, туку во неколку саати. Кај женава смртта настапила во таа минута кога и се слошило, а предходно се било добро зошто најнормално комуницрала со фамилијата. Тоа е тоа што мене ме буни.
Ај некој постручен нека објасни и мене ме копка