Некако премногу нереална ми е таа вест, да не кажам научно-фантастична, ама ајде да не бидам паметњакович, дај боже да е така како што викаш. Меѓутоа една Кина уште нема ни В од вакцина а они почнаа да работат на тоа уште пред да се рашири вирусот било каде. А за тоа што треба клинички тестови да помине евентуалната вакцина пред да се пушти во оптег да не прајме муабет.епа сеа ти кажувам,што објавуваат официјални извори.Руските т.е Новосибирските научници се први што го дешифрирале вирусот до крај,и на основа на тоа е приготовен лек.
ок да се поправам не вакцинира а инјектира лек,затоа што според моја глупа логика се што е на игла априори е вакцина...Некако премногу нереална ми е таа вест, да не кажам научно-фантастична, ама ајде да не бидам паметњакович, дај боже да е така како што викаш. Меѓутоа една Кина уште нема ни В од вакцина а они почнаа да работат на тоа уште пред да се рашири вирусот било каде. А за тоа што треба клинички тестови да помине евентуалната вакцина пред да се пушти во оптег да не прајме муабет.
Плус сега викаш лек, а претходно рече дека народ масовно ќе се вакцинирал.. Две различни работи се тоа.
Брат ми е таму досега нема добиено никакво инфо, газдата им рече дека ќе им исплати се досега што имаат сработено, оти изгледа затвора фирмата на неопределено, и за било какви финансиски средства кај него да се обратат, кирија и слично.Незз дали е вистина, во Малта им наредиле на сите странци што работат во фирми затворени ради корона вирус да го напуштат островот.
Дај бе излезете од тој филм со Кина више еднаш.Една Кина ако немала вакцина до сега и другите немалеНекако премногу нереална ми е таа вест, да не кажам научно-фантастична, ама ајде да не бидам паметњакович, дај боже да е така како што викаш. Меѓутоа една Кина уште нема ни В од вакцина а они почнаа да работат на тоа уште пред да се рашири вирусот било каде. А за тоа што треба клинички тестови да помине евентуалната вакцина пред да се пушти во оптег да не прајме муабет.
Плус сега викаш лек, а претходно рече дека народ масовно ќе се вакцинирал.. Две различни работи се тоа.
Барем се почна со контрола, ваљда ќе се опаметат малце идиотите шо дојдоа од страна да не се шетат кај ќе стигнат, да застанат домаНе знам дали кај нас има такви белегзии затоа што имам комшија што е во домашен притвор (ујдурмите со УЈП пред година и нешто) и доаѓа полиција да го провери во рандом делови од денот дали е тука.
Ќе се опаметат сега од кога направија растур на пола држава, море кривично да ги гонат сите до еденБарем се почна со контрола, ваљда ќе се опаметат малце идиотите шо дојдоа од страна да не се шетат кај ќе стигнат, и да застанат дома
Докторке, викаш у тоа моторите остануе некое вирусче?
Не знам дали кај нас има такви белегзии затоа што имам комшија што е во домашен притвор (ујдурмите со УЈП пред година и нешто) и доаѓа полиција да го провери во рандом делови од денот дали е тука.