Коронавирус (COVID-19)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Што се случи со летот од Брисел, се знае број на патници, каде, како, колку ? Некако го најавија бомбастично, полн авион лица со корона ...
Не рекоа дека е полн, туку дека одредени лица прикажувале симптоми.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Најверојатно ако немаш симптоми тешко е да го пренесеш пошо не кашлаш, не исфрлаш слуз, и треба ептен контакт за да се заразиш.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.495
Поени од реакции
18.755
Treba stvarno da si lud da zataskas nesto takvo. Vo situacija koga ete pak mozes kolku tolku da kontroliras i da go spasis makedonskiot oh wait... we are talking about SDS
Оти синкир прв пат ќе биди да се заташка нешто, и во време на Вмро и сега се случуваат такви срања, се надевам дека грешам пак ќе речам.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Што се случи со летот од Брисел, се знае број на патници, каде, како, колку ? Некако го најавија бомбастично, полн авион лица со корона ...
На аеродром се. Имаат потпишано изјави и им дале маски. На неколку луѓе веќе им направиле и тестови. Сеуште не се знае што ќе се случува со нив, дали ќе ги пуштат, дали ќе ги пратат и нив во Криволак, којзнае...

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.702
Поени од реакции
21.210
Добро а како влегуваат во авион во сред криза со симптоми не ми е јасно, еден да е ќе го тргнат ама тоа неколку не ми делува дека се 2-ца ?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.438
Поени од реакции
24.632

I dobro kolku e ova za veruvanje? Zar od brisel ke dozvolat da se kaci nekoj so simptomi? Zar avio kompanijata ke prifati takov rizik da kaci nekoj takov na avion? Neznam kako e vo evropa momentalno ama vo azija/avstralija NEMA teoretska sansa bording pas da dobie ne pak do gejt da stigne ili da se kaci.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Добро а како влегуваат во авион во сред криза со симптоми не ми е јасно, еден да е ќе го тргнат ама тоа неколку не ми делува дека се 2-ца ?
Нека ги заразат пилотине и не дај боже симптоми да ги мавнат во лет па ќе видат после што глупости прават.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ако биле службено и се туристи јбг, мора некако да се вратат. Се надевам дека носеле маска и ракавици за време на летот.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
I dobro kolku e ova za veruvanje? Zar od brisel ke dozvolat da se kaci nekoj so simptomi? Zar avio kompanijata ke prifati takov rizik da kaci nekoj takov na avion? Neznam kako e vo evropa momentalno ama vo azija/avstralija NEMA teoretska sansa bording pas da dobie ne pak do gejt da stigne ili da se kaci.
Не знам, ќе видиме во текот на утрешниот ден повеќе. Ете и Пеџа објасни колку знае, има познаник на летот.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Само едно не ми е јасно, нели од почеток на кризава муабетот беше дека ако имаш температура не можеш да се качиш во авионот, т.е да ги пројдеш термалните камери?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.438
Поени од реакции
24.632
На аеродром се. Имаат потпишано изјави и им дале маски. На неколку луѓе веќе им направиле и тестови. Сеуште не се знае што ќе се случува со нив, дали ќе ги пуштат, дали ќе ги пратат и нив во Криволак, којзнае...
sleatele vo SK? ova e cirkuz be

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Изглеа не им е битно кој си иде, туку кој ќе им влезе во државата. Подобро да ги испратат болните него тие да им се мислат кога веќе не се државјани на Белгија.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.438
Поени од реакции
24.632
Не знам, ќе видиме во текот на утрешниот ден повеќе. Ете и Пеџа објасни колку знае, има познаник на летот.
da vidov... luda rabota, mislev deka use ne ni poletal avionot. ako gi propustile takvi od brisel treba da gi tuzat i niv tamu.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.574
Поени од реакции
5.160
Пуно, ти како деклариран атеист и слободоумен граџанин, многу некако загрижен за муслиманите. А некој спомне дека муслимани се однесувале неодговорно со вирусов, одма се надрвуваш како мало куре да ги браниш.
Јас како атеист сум против исламот, не против муслиманите, моето семејство се муслимани.
И никаде не ги бранив тие примери, загрозен сум и јас од таквите.
Но сите треба да реагираат по таа иритирачка глупава иронија на одредени членови, не само јас, но никој не реагира и се полни темава без никаква смисла со негова некаква пропаганда, секој втор пост му се такви.
За докторкава никој не кажа еве христијанкава со глупава религија што направила, туку беше нападната од сите нас само таа.
Дали мора и во темава да се делиме еве вашите што прават, еве нашите што прават? Нашите помалку ќе фатат вируси, вашите повеќе? Има ли смисла?
Им се извинувам да другите членови, ова е мој последен офтопик.

Kajgana Shop

На врв Bottom