Коронавирус (COVID-19)

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Смрдеа по автобуси со години непрани, сега им текна прашок за бели, прашок за шарени, земи течен наместо прашкаст и ајт, кај е ситуацијава ваква каква што е уште пребираат.

Имаше слика од некој маркет ги собрале и ФАРБИТЕ ЗА КОСА, значи фарби за коса купуваат масовно за во локдаун :cuc:
Како Нова Година да чекаат а не Корона.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.611
Поени од реакции
18.859
Како Нова Година да чекаат а не Корона.
Ам,од кај знаеш на каква мака се, со себапот на короната на некои мажите дури сега им се свртија дома, па мора да се подсредат малце, да гледаме и од другата страна :D

Член од
24 јули 2018
Мислења
57
Поени од реакции
235
Isto I alergijava sega pravi problem.
Tri pati kivnav vo avtobus I mislev deka ke me isfrlat kako partal, pa edno pogledi upateni kon mene, ko da sum seriski ubiec.
Lugevo se pod golem stres:(
Денес чекав 40 минути во маркет на каса за да купам ајвар и леб. Имам хронична алергија веке 20 години и баш во маркетот преполн со старци короништа ми дојде благ алергиски напад на гушење, течење на нос и ќивање. Со сите сили се воздржував да не кивнам, бидејки ке ме линчуваа коронашите... Се препотував и не дишев додека да дојдам до каса. :)
Страшно е тоа што се дешавање по маркетите денеска.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Јас мислам и тие што одат секој ден до маркет за кутија цигари, или за еден леб и ајвар треба да се стават на ѕидот на срамот заедно со оние со 40кг брашно и 10 тоалетни.

И од тие од кина/италија што ги слушав, препораките се да си купиш храна за цела недела.
Малце е нефер да се ставаат слики од луѓе што си пазарат за 7 дена (фала богу ќе биде полна количката, само чипсот ми зафаќа 1/4 )

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.442
Поени од реакции
9.831
Треба некој да ги извести дека е потребна самоизолација?

Госпоџата ја следела ситуацијата додека си го шетала газот во Париз во ниедно време, ама од патниците во авионот никој не зборувал за вирусот и по тоа заклучила дека не знаат и не се упатени.

Мкслиш од месечината е летот, па не знаат што се случува на земјата. И да не се замараш на социјални мрежи секоја втора објава е со самоизолација и седете дома.

На аеродром, откако ќе поминеш контрола ти мерат температура и делат флаери.
Овој пат за изненадување се добро организирани, за разлика од поголеми аеродроми каде поминуваш само пасошка контрола и ни потпишуваш ништо, а ни вработени носат маски.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
od site gluposti i na temava i opsto, naj me nervira koga nekoj se zali za aerodromot vo skopje.
do sega za sekoja sitnica sum imal samo pozitivni iskustva, i bi rekol ima perfektna organizacija
za site detalji, i najmalku kasnenja.

Член од
24 јули 2018
Мислења
57
Поени од реакции
235
Јас мислам и тие што одат секој ден до маркет за кутија цигари, или за еден леб и ајвар треба да се стават на ѕидот на срамот заедно со оние со 40кг брашно и 10 тоалетни.

И од тие од кина/италија што ги слушав, препораките се да си купиш храна за цела недела.
Малце е нефер да се ставаат слики од луѓе што си пазарат за 7 дена (фала богу ќе биде полна количката, само чипсот ми зафаќа 1/4 )
Точно, се слагам со тебе 100%. Но во случајов, живеам сам и тегло ајвар и 2 леба ми се потребни точно за до петок :)

Член од
5 март 2018
Мислења
16.611
Поени од реакции
18.859
Денес чекав 40 минути во маркет на каса за да купам ајвар и леб. Имам хронична алергија веке 20 години и баш во маркетот преполн со старци короништа ми дојде благ алергиски напад на гушење, течење на нос и ќивање. Со сите сили се воздржував да не кивнам, бидејки ке ме линчуваа коронашите... Се препотував и не дишев додека да дојдам до каса. :)
Абе требаше да им се изнакашлаш таму в сурат, имаше да се разбегаат како од ѓавол:)
Автоматски споено мислење:

od site gluposti i na temava i opsto, naj me nervira koga nekoj se zali za aerodromot vo skopje.
do sega za sekoja sitnica sum imal samo pozitivni iskustva, i bi rekol ima perfektna organizacija
Не е темата за тоа ама веќе кога го спомнавте нашиот аеродром функционира одлично, каков хорор поминав јас во Малме на аеродром за време на празници, нормално ми избега летот оти настана гужва заради мозокот нивни шо не се замараат со ништо.
Не знам како е на нашиот моментално дури е пандемијата ама не сакам да знам во Малме шо би се случило за време на вондредна состојба,по 200 патници ќе има со пропуштен лет ко ќе фатат тие со протоколите нивни :)
Затоа седете си дома и рает мозочето

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199

Колку леба, короноекспертите од земји кои пропаднаа ради тоа, препорачуваат да се купат наеднаш за цела недела за 8-члено семејство?

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.695
Поени од реакции
11.907
1bps3.jpg

Па да не си се воздржувал немало да чекаш ред :sneaky:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Во Синерџи е , во Биен.. Ова ако не се баграна од Slice...

Препознавате ли некој? @the_kop @Dani

99,99% се некои од Слајс, само тие вработуваат вакви чудни фаци од цела зграда.
Не не, врска немам кои се дечкиве. :)

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.296
Поени од реакции
5.395
Добро морам да прашам и озбилно прашувам без да осудувам.
Немате ли локални продавници? Ја кај мене кога бев ни гужва ни ништо и од се што ти треба имаше...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993

Ја нагргав пиво прееска да ти кажам. Купував и други работи, ама пиво ако ми снема, ништо не гарантирам.
Срамота-несрамота, тоа е.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Колку леба, короноекспертите од земји кои пропаднаа ради тоа, препорачуваат да се купат наеднаш за цела недела за 8-члено семејство?
20 грама на кило, колку сте тешки во фамилија?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Тоа на госпоџата е со намера и истата ја качуваш во авион и назад, ама не во Париз, туку во Иран таму нека прошета.

Kajgana Shop

На врв Bottom