Коронавирус (COVID-19)

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Прегледај го приврзокот 238143

Еве некоја логика зошто има толку многу жртви во Италија во споредба со Јужна Кореа, најголем број на на заболените во Кореа се од 20 до 60 години, во Италија обратно најмногу се 60+.
Можеби многу млади и ниско ризични не се воопшто регистрирани дека се болни од корона, заради тоа што системот им е преоптеретен па затоа има ваква отстапка. Ако е така објасливо е зошто и тие и шпанците отстапуваат во поглед на смртноста, а и зошто секојдневно се заразуваат се повеќе и повеќе луѓе.

Многу чудни ситуации во секој случаи Италија и Иран. Како баш така експоненцијално се прошири коронавирусот во овие две земји ако сеуште стоиме на теоријата дека истиот од Кина се проширил низ цел Свет? Нема никаква логика, ако е пренесен од луѓе од Кина да имаме вакви бројки во Италија, колку и да немало карантин и такви ствари, бројките не се сложуваат. Смрди на велико работава.

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
... ајде бидете трпеливи и погледајте го целото видео, ете со разбирлив превод, а поставено на 3 април 2015 год, пред цели пет години, како да е за денес!

Bill Gates(y)
pa ova go znaat i malite deca deka ke ne fati smrtonosen virus ama bil gejts zbori da zborev jas,i takvi prorocanstva poguglaj ima dvesta iljada ete taze 5g mrezata sega ja mesat so ova i virusot

Член од
26 декември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
279
Можеби многу млади и ниско ризични не се воопшто регистрирани дека се болни од корона, заради тоа што системот им е преоптеретен па затоа има ваква отстапка. Ако е така објасливо е зошто и тие и шпанците отстапуваат во поглед на смртноста, а и зошто секојдневно се заразуваат се повеќе и повеќе луѓе.

Многу чудни ситуации во секој случаи Италија и Иран. Како баш така експоненцијално се прошири коронавирусот во овие две земји ако сеуште стоиме на теоријата дека истиот од Кина се проширил низ цел Свет? Нема никаква логика, ако е пренесен од луѓе од Кина да имаме вакви бројки во Италија, колку и да немало карантин и такви ствари, бројките не се сложуваат. Смрди на велико работава.
Што не се сложува? 31 јануари е првиот регистиран со корона во Италија кој допатувал од Кина ? Се знае дека експоненцијално расте заразувањето.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.709
Поени од реакции
49.046
Денес низ центар многу полиција гледав, како сакаат нека ја тераат работава, ама мора да се влезе во албанскине села и да се напраи муабет со бабушите оти уште некој ден ако имаме епизода како синоќа со Чаир и Струга некои ситуации ќе не стасаат побрзо од очекувано.

Не знам дали има одлука за пазарчињата, ама како фрекфентни места треба и таму да се интервенира. Језа од сега ме фаќа кога ќе помислам што се може да донесат оние ракијашине што љокаат на Зелено кај месарите :D

Член од
26 декември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
279
Знае некој каде кои аптеки во Центар / Кисела Вода / Аеродром регионот имаат залиха на маски ? Сакам да земам неколку не верувам на ова западно мислење дека не помагаат.Источните држави со закон донесоа да се носи маски и баш они имаат најдобри резултати.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.653
Поени од реакции
11.783
Абе сендвичари смеат да работат? Една отворена имаше во Битола. Другите колку што видов беа затворени

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.047
Поени од реакции
11.155
Источните држави со закон донесоа да се носи маски и баш они имаат најдобри резултати.
Тие џапаат и тазе родени глувци така да не се некој репер

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Приватните медицински лица (стоматолози, општи лекари, специјалисти) се известени вечерва дека целите им се автоматски исполнети за тромесечието, ќе треба да примаат ограничен број на пациенти во денот и ќе треба размак од еден до друг пациент саат време за да се дезинфицира убаво.

Ви го пишувам ова да знаете ако имате закажано дека или ќе ви презакажат или пак ќе треба да почекате надвор додека се дезинфицира, наредба е од лекарска комора.

Сакам да грешам и се надевам дека грешам ама како што се затегаат меркиве ми делува дека прашање на време е кога ќе објават за дел од посетителите на симпозиумот или лекарите на кожно...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Абе сендвичари смеат да работат? Една отворена имаше во Битола. Другите колку што видов беа затворени
Колку разрбав, смеат, но не смеат внатре да служат, туку само за носење.

S.L

Желба по титула :D
Член од
1 јули 2013
Мислења
1.893
Поени од реакции
1.337
Filipce rece deka smeaat da rabotaat samo da dostavuvaat, online, da proes da si zmes,zavisi kako ke se organiziraat samite...

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.014
Поени од реакции
83.409
Италијаниве скијачките центри пред пет дена ги затворија.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
И овие мерки треба да се спроведуваат како што треба, а не да останува само на кажаното на прес и толку, во пракса што сакаат нека прават сите.
Полициски час си е чиста работа за било кое општество, ќе се потпирам тука на свеста на поединци. Земи спроведи најстроги мерки и готово.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.482
Поени од реакции
18.745
Денес низ центар многу полиција гледав, како сакаат нека ја тераат работава, ама мора да се влезе во албанскине села и да се напраи муабет со бабушите оти уште некој ден ако имаме епизода како синоќа со Чаир и Струга некои ситуации ќе не стасаат побрзо од очекувано.

Не знам дали има одлука за пазарчињата, ама како фрекфентни места треба и таму да се интервенира. Језа од сега ме фаќа кога ќе помислам што се може да донесат оние ракијашине што љокаат на Зелено кај месарите :D
Е оди разбери се со тие пијаниците шо локат ракија по цел ден дека има опасност од вирусот, секој ден" Абееее аманнн ништо немаа ... којј вирууус беее ... " ми иди една шипка да земам глата да му ја искршам
Автоматски споено мислење:

Приватните медицински лица (стоматолози, општи лекари, специјалисти) се известени вечерва дека целите им се автоматски исполнети за тромесечието, ќе треба да примаат ограничен број на пациенти во денот и ќе треба размак од еден до друг пациент саат време за да се дезинфицира убаво.

Ви го пишувам ова да знаете ако имате закажано дека или ќе ви презакажат или пак ќе треба да почекате надвор додека се дезинфицира, наредба е од лекарска комора.

Сакам да грешам и се надевам дека грешам ама како што се затегаат меркиве ми делува дека прашање на време е кога ќе објават за дел од посетителите на симпозиумот или лекарите на кожно...
И јас така мислам, со постепените мерки не спремаат полека полека, прашање на време е полициски час кога ќе се донеси, и се надевам пто побргу затоа што ми се смачи секој ден со несовесни луге да се расправам да седат дома, вклучувајќи го и татко ми, за жал

S.L

Желба по титула :D
Член од
1 јули 2013
Мислења
1.893
Поени од реакции
1.337
Е оди разбери се со тие пијаниците шо локат ракија по цел ден дека има опасност од вирусот, секој ден" Абееее аманнн ништо немаа ... којј вирууус беее ... " ми иди една шипка да земам глата да му ја искршам
Pa neli rakijata go unistuva virusot??? Oni se najbezbedni, ostaj ti taa rabota.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom