Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Само од Табановце до сега влегле над 4000 луѓе од Италија. 2-3 автобуси само за Дебар биле последните дена. Секој понатамошен коментар е излишен :cenzura:
Јас неможам да сфатам луѓево - абе Македонија не чини ваква таква си идам Италија, Германија и сега сите сакаат да се вратат.

Јас неможам да сфатам луѓево - абе Македонија не чини ваква таква си идам Италија, Германија и сега сите сакаат да се вратат.
То е нивна работа дали сакале да се вратат или не. На нашите интелектуалци беше како ПРВО да се заштитат од надвор, и да спречат влез на луѓе барем од критичните подрачја.
Или како шо имаше напишано поназад @Ilumious, остај ги во шатори на граница нека дремат 2 недели, па нека повелат. За жал сега касно е.

Охрид веројатно е затворен затоа што Визар не лета веќе, а во Охрид само Визар е во овој период. Од април почнуваат и другите авиокомпании со летови до Охрид. Овој април ќе видиме како ќе е

То е нивна работа дали сакале да се вратат или не. На нашите интелектуалци беше како ПРВО да се заштитат од надвор, и да спречат влез на луѓе барем од критичните подрачја.
Или како шо имаше напишано поназад @Ilumious, остај ги во шатори на граница нека дремат 2 недели, па нека повелат. За жал сега касно е.
Па во ваква ситуација не е нивна работа, и моја и твоја е, зошто да ме заразат?
Ваков наплив како за време на одмори е исклучиво заради вирусов.

Само од Табановце до сега влегле над 4000 луѓе од Италија. 2-3 автобуси само за Дебар биле последните дена. Секој понатамошен коментар е излишен :cenzura:
Чек малце, нели од Италија веќе недела дена никој не смее ни да влезе ни излезе?

Па лечење таму би ги чинело повеќе од се што заработиле во последна деценија. Нормално дека ќе се враќаат, и не дека има начин да го спречиме тоа.

Венко Филипче кажа дека имало 18 заразени кај нас. Сега гледам на јутуб (https://www.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw) кај што одат новости за бројот на заразените од коронавирусот, пишува +1, значи 19ти. Проверувам и на сајтови, ама нема ништо ново.

Ме интересира дали според новите мерки, нема да работат и фризерските салони?

Ќе работат нормално. Вирус е, не инвазија на вошки.

Добро бе арни ли сте со прашањата? :facepalm: Од толку потребни установи и бизниси за основни намирници шо ќе се затвараат, тебе те интересира дали ќе има кај да средиш шишките. :(

Уште 4 нови случаеви, които само за днес прави нови 10. До момента вкупно Бг со 41.
Генерал Мутавчиjски (началник на штабот) беше видимо бесен от непочитуването на мерките и неразбирането колко е сериозно положението. Сам се закани, дека ке воведе уште построги мерки.
Ке си дозволам да ставам линк от генералот тази вечер. Погледнете го , тоа нема да отмине и Македониja. Прашане е да сочуваме тези , што са ни гледали како мали деца - нашите баби, дедовци ,маjки и татковци. Ке гинат лубими луге. Мора да сме спремни и без политички партии и политички пароли. Тоа нема да помогне.

Последно уредено:
Венко Филипче кажа дека имало 18 заразени кај нас. Сега гледам на јутуб (https://www.youtube.com/watch?v=qgylp3Td1Bw) кај што одат новости за бројот на заразените од коронавирусот, пишува +1, значи 19ти. Проверувам и на сајтови, ама нема ништо ново.
Ја рачунаат и излечената. 18 (+1)

Полагањава градска полигон ќе се одвиваат во периодот од новата недела ? Нигде неможам инфо да најдам

Некој имаше прашано зошто баш аеродромот во Охрид а не Скопје, од моја гледна точка е затоа што жариштето кај нас е во Дебар, Дебар е многу поблиску до Охрид и најверојатно многу патници кои доаѓаат од Италија слетуваат таму, си имат извештаи тие, исто така и многу Албанци кои биле Италија од Струга слетуваат таму па најверојатно засега затоа го затвараат само тој, се додека не ескалирала работата.
Грешка си. Баш од тие делови каде што се нашите (Охрид, Струга, Дебар) од Италија, тие летови слетуваат во Скопје.

Сите што зборите дека не треба да ги примите тие што доаѓаат.. Колку и да не се нормални тие што патуваат и се враќаат назад, не смееш да не ги примиш. Држвјани ти се на твоја држава, должен си да ги пуштиш. Е сеа тие од Дебар што немаат грам осет, што се шуњаат и не следат препораки..што да им праиш?

Ја би ги затворил сместа, без око да ми трепне па нека се жалат (ова зборам за карантин). Со полиција/војска пред влезови да не смеат врата да отворат 2 недели. Ама јбг..

Да се паметни, да се изолираат, одма, сега, целосно.
Автоматски споено мислење:

кои?
Само Албанија и Грција се полоши.
pa mislam i srbija i bugarija se polosi,

Сите што зборите дека не треба да ги примите тие што доаѓаат.. Колку и да не се нормални тие што патуваат и се враќаат назад, не смееш да не ги примиш. Држвјани ти се на твоја држава, должен си да ги пуштиш. Е сеа тие од Дебар што немаат грам осет, што се шуњаат и не следат препораки..што да им праиш?

Ја би ги затворил сместа, без око да ми трепне па нека се жалат (ова зборам за карантин). Со полиција/војска пред влезови да не смеат врата да отворат 2 недели. Ама јбг..
Па нека ги примаат кога веќе доаѓаат ама во карантин прво после дома.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom