кои?комшииве биле бетар од нас, повеќе страв да те фаќа од нив него од нашите.
Контагиозно лице е лице кое е заразено и може да ја шири заразата.Зборов ти е партали. Контагиозните кофаат а вулнерабилните рецептираат.
Можи да се кажи дека со сите мерки дебело се касни. Италија и Шпанија жаришта во Европа, цели држави под блокада, тие дозволват авиони од Шпанија и автобуси од Италија да се претерват на големо во државата како ништо да не е. Границите промаја, тие се фаќат прво да затворат кафичи, кафани, теретани, а грците цели 2 недели си идат на шопинг и коцкање Битола, Гевгелија, Струмица како се да е нормално. Баш од тие шо слободно си влегваја во државата од Италија, Шпанија настана цел хаос. Некој не ебава салам во здрав мозок. Професионалност 0Епа ете се затвораат казината
Pisuvam za onie e sto VEKE se napaliva na Izjavata deka ete golem STAP Ohrridskiot Aerodrom e zatvoren ama preku Skopskiot moze slobodno da dojdat....drugite 49pati na tebe ti gi ostavam da ja razresis matematikava 49+1.Ако прашаш уште 50 пати во наредниот пола саат, веднаш ќе ја протераат од државата. И истовремено нема да примат никој од надвор да влезе.
Летовите се малце веќе , низ СК ќе има некаква контрола на пациенти.Pisuvam za onie e sto VEKE se napaliva na Izjavata deka ete golem STAP Ohrridskiot Aerodrom e zatvoren ama preku Skopskiot moze slobodno da dojdat....drugite 49pati na tebe ti gi ostavam da ja razresis matematikava 49+1.
Викаш до квантитеот е ?Ако прашаш уште 50 пати во наредниот пола саат, веднаш ќе ја протераат од државата. И истовремено нема да примат никој од надвор да влезе.
Плус добро е што Кина се опоравува ако притреба ќе нарачуваме од таму. Тешко од ЕУ ќе биде ако се преслика состојбата од Италија низ цела ЕУ.Во однос на тоа што се повторува дека имало само 8 респираторни машини, тоа не е точно. Секоја хируршка сала во држава има респираторна машина, бидејќи без таква машина не може да функционира ниту една хируршка сала. Во Инфективно се само 8 во цела држава се над 200. Ќе се набавеле уште 100, биле порачани 50 а ќе се порачаат уште 50.