- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 10.431
- Поени од реакции
- 11.349
групата на Водно вчера била од 500коли па сега видете за колкуа народ се работи
Sent from my iPhone using Tapatalk
Случајно сум во таа бранша, па од тоа што знам, Италијаниве лечат со антивирусни лекови плус антибиотици. Колку се ефикасни се гледа од смртноста. САРС своевремено се лечеше со кортикостероиди антивирусни лекови и интерферон бета. Пробано е и со плазма те. антитела од лица кои го прележале вирусот. Ама ништо од тоа не е докажано дека работи.71 162 луѓе се опоравиле од корона вирусот. Некој да не дошол до информации со што ги лекуваат и како?
Јас колку што знам нема вакцина, антибиотици не делуваа.
Колку што знам, имаше случај на повторно заболен во Јапонија, наводно од мутирана верзија на вирусот. Не сум експерт и не знам колку е веродостојно.Не знам дали беше одговорено, да прашам пак, дали после првиот пат си имун, или повторно можеш да се разболиш?
Prethodniot test sho mu go napravile bil falichen, i zatao vo japonija bil testiran pozitiven.Колку што знам, имаше случај на повторно заболен во Јапонија, наводно од мутирана верзија на вирусот. Не сум експерт и не знам колку е веродостојно.
Вчера имаше еден пост на фејсбук за уништени маркации на една од планинарските патеки. Буквално одрана кората од дрвата по цела должина на патеката. Некој ќе си помисли дека нема врска ова....не го напраиле тоа никакви ши птари од Грчец, Арачиново, туку копиљаци од Скопје шо летаат со точаци по стазите, пробивани и чистени од планинари, дел од нив се уште од времето кога бил Св. Пантелејмон граден во Нерези, живееле монаси. Имаат неколку инциденти напраено со тешки повреди.групата на Водно вчера била од 500коли па сега видете за колкуа народ се работи
71 162 луѓе се опоравиле од корона вирусот. Некој да не дошол до информации со што ги лекуваат и како?
Јас колку што знам нема вакцина, антибиотици не делуваа.
Да не им се засвиѓа на властиве само. Па да си продужат на неопределеноЈас сум за воена состојба и еден војник и полицаец на секоја улица. Излегување од дома еднаш неделно за храна и лекови. Во центар одење само ако си сериозно болен. Сега е време за цврста рака. Истотака и цензура на медиуми. Секој кој прекршува и прави криминал најстрого казнет.
Ова требаше побрзо да се случу уште кога се открија дека двајцата се заболени бидејќи тие биле секаде низ ДебарДебар