C
CoolIris
Гостин
И во Грција некако наеднаш се зголеми бројот. Од сите страни сме опкружени со поголемо бројки.
Тешка ќе биде битката...
Тешка ќе биде битката...
На крај од глад ќе умримеИмам фамилија во Чешка /
Брно немало ништо по маркетите 1кг брашно неможеле денес да најдат.
Па онлине пазареле за намирници и две недели требало да чекаат за да ги подигнат
Прегледај го приврзокот 237917
Vo pravo vreme izgleda stanav vegan . Od pred 2 meseci sum isklucivo na sieova hrana, bez meso, mleko, mlexhni proizvodi, industriski shekjer vo bilo koja forma, kafe, rafinirana sol i belo brashno . Toa shto jas i zena mi go jademe, lugjeto nemozat da go kupuvaat vo ogromni kolichini bidejki skapuva oti e svezo, kako brokuli, svezi shampinjoni, spanakj itn. Edino bi mi bilo problem ako se desi nesho so uvozot na bademi, urmi, indiskk orevi, toa bi me zagrizilo .На крај од глад ќе умриме
Тие се мерки за да не се направи комплетен карантин и да не не затворат дома, па да пееме како Итаљанине. Народов треба малце осет да има и да види што се дешава у други држави. Италија за неполни недела дена, има над 1000 мртви и над 10,000 заболени. Значи нашиве пробуваат со средни мерки да донесат каква-таква нормала и стабилизација, ама со прост народ неможеш на крај да излезеш (ова е у принцип на цел балкан, исти сме). Распуст им дадоа поради принципи, а тоа се искористува. Забрана имаш за патување, тој копукот ќе носел патници, тура ќе правел.Decki samo edno nesto ne sfakjam?? Od 12 do 3 sekoj kafic e poln plus do 6 rabotat a site ste se fatile za ovie sto si praele zurka na vodno ? Polesen nacin da kontroliras covek od toa dodeka e uplasen ne postoi.Situacijata ne e tolku seriozna kolku sto ja pravite.Teskoto e za zemja kako Kina koja i trebalo vreme dur se svesti i sfati sto se desava.Za nas i drugite mnogu bese lesno pokraj toa sto go napravi doktorkata...Pravis lockdown celosen 2 nedeli i toa e toa.Sega sme so edna noga navamu so druga natamu ne razbiram.
Мислам дека можеш.Не знам дали беше одговорено, да прашам пак, дали после првиот пат си имун, или повторно можеш да се разболиш?
Прочитав негде неможам да најдам71 162 луѓе се опоравиле од корона вирусот. Некој да не дошол до информации со што ги лекуваат и како?
Јас колку што знам нема вакцина, антибиотици не делуваа.
Pa neka bidat u karantin, 2 nedeli u stanicaШто побрзо се воведе полициски час тоа подобро, со багра издркотини нема оправање со убаво