Australia
Paket od 22,9 miljardi za (1,2% od GDP) spravuvanje so epidemijata. Po $750 za penzionerite, $500 za nevrabotenite, $25 000 za malite biznisi vo razni beneficii, $7 000 sekoj 3 meseci pomos za biznisite sto imaat mladi praktikanti itn....
според мене обратно. Во малите локални продавници сите сте многу поблиску еден до друг, во големите можеш да си се држиш на страна. Тука во Милано малите се преполни и не ни влагам внатре, големите се празниПрегледај го приврзокот 237598Прегледај го приврзокот 237599Прегледај го приврзокот 237600
Автоматски споено мислење:
во Италија нема апсолутно ништо...можда нешто сум утнала ако имаш линк може да ми пратиш?
https://www.irishtimes.com/business/economy/coronavirus-italy-suspends-mortgages-and-household-bills-1.4198582според мене обратно. Во малите локални продавници сите сте многу поблиску еден до друг, во големите можеш да си се држиш на страна. Тука во Милано малите се преполни и не ни влагам внатре, големите се празниПрегледај го приврзокот 237598Прегледај го приврзокот 237599Прегледај го приврзокот 237600
Автоматски споено мислење:
во Италија нема апсолутно ништо...можда нешто сум утнала ако имаш линк може да ми пратиш?
кој не е засегнат и затегнат не знам ќе се повторувам можда...Абе сеа ти Милано остај Милано - збориме за КАМ ,Тинкес и ко. кај нас тие се големите маркети Како е ситуација во Милано?Дали си некако(како) си затегната од мерките?
Што мерки има во Италија за приватниот сектор?Голем товар е ова на приватен сектор, треба да се воведат некој ослободувања како што има во Италија.
и дали има нешто за тие како мене, што се само вработени? единствена помож што ми стигна за сега е дека не во март туку во јуни треба да платам даноци и допринеси, само јас нема да имам работа ни до јуни ни во јуниШто мерки има во Италија за приватниот сектор?
И тука од денес работиме сите од дома. Ова уствари треба да го направи секоја компанија што има услови и можности за работа од дома. Поготово ИТ секторот.Инаку, this is how we do it in Kajgana Media.
тука истото се збори, плус викаат дека Кина ни помага затоа што инвестирала тукаАко е ова точно: https://www.washingtonexaminer.com/news/not-a-single-eu-country-responded-to-italian-plea-for-help-with-coronavirus
Ни една Европска земја не и излегла во пресрет на Италија. Само Кина им испратила помош.
ne gledam zosto da ne e tocno. za sekoja prethodna "pomos" / krediti i slicni raboti, im trebase eden ton sostanoci i presmetki,Ако е ова точно: https://www.washingtonexaminer.com/news/not-a-single-eu-country-responded-to-italian-plea-for-help-with-coronavirus
Ни една Европска земја не и излегла во пресрет на Италија. Само Кина им испратила помош.
Мене уште не ми дозволуваат да работам од дома. Децидни се дека нема место за паника. Иако бројката стигна на скоро 600 заболени.Самоиницијативно губат многу пари ама тоа е таа свест. Се затвараат теретаните во Шведска.
Владата уште спие за школите ама ќе биде викендот и тоа. Раздвиженоста денес е помалку од пола, барем во јавниот превоз. Слушаат препораки, барем оние што можат.
Со следни известувања од искулираната Шведска, деновиве.
Прегледај го приврзокот 237572