Коронавирус (COVID-19)

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Член од
26 декември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
279
Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Сличен случај во Јужна Кореја, пациент 31, заразила над 1000 (и со букви - илјада) луѓе.
Делот со Patient 31 на линкот:

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.261
Вчера, во Стокомак, смена на каса, шефицата ги пребројува парите од дневниот пазар. Три пати го намочи палчиштето од јазикот, дур броеше. Си рачунам, таа тоа го прави со секоја касиерка, секојдневно. Мора да отрпнала...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
https://www.reddit.com/r/europe/comments/fh4sbg/costly_sex_how_a_romanian_man_cheating_on_his/

После ова горе мислам дека нема потреба веќе да ја напаѓаме директорката пошто очигледно дека дното нема дно насекаде а не само кај нас :)
Леле таман да го копирам го избришаа.
Уф добро е ми останал табот
So this is what happened recently in Romania.
We have the MAI (that's the Ministry of Internal Affairs in Romania) and we have one retired individual. This retired individual goes to the hospital saying his heart is hurting, the doctors investigate him, but his symptoms don't make much sense. They ask him if he travelled outside the country, he says he didn't.
A bit later he gets severe pneumonia, doctors decide to test him for Co-Vid, it is confirmed the dude is infected. After being questioned again he says he was in Israel, he didn't tell because he didn't want his family to get quarantined for no reason.
Fast forward a bit, his entire family is infected, his wife, his son, his daughter in law, who is pregnant and her 3 year-old girl all infected. The doctor who investigated him for heart problems ? Infected. An entire hospital in quarantine. But on 1st and 8th March we have Martisor and Woman's day, so he and his son gave Martisor or flowers to their female acquaintances and colleagues (usually many women respond with a kiss on the cheek to those they know). Today (11.03.2020) the number of cases in Romania almost doubled, the vast majority being people who had contact with him or his son.
Why did he lie tho ? Don't worry, a woman from the office of population evidence was found, she was with him in Israel and is infected too. It was his lover .... and that's why he didn't want to say he was outside the country, to hide his escapade.
So here you have it, one fuck which resulted in lying to the authorities and starting a pandemic in Bucharest, a criminal file which he received in shockingly fast time (considering where he worked and that his son works for the Romanian Secret Services (SRI), probably some rather high-up people who are now quarantined are quite pissed), an entire hospital quarantined, and doubling the cases of Co-Vid in Romania, countless people who wish he doesn't die from the virus to serve in prison, an endangered family (with 1 very young and 1 unborn child), and a possible divorce.
Does this pass for "the costliest fuck of the year" ? :)
Ps: Today the cases of Co-Vid 19 in Romania almost doubled, wait for us Italy!

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Ова го прочита?
Пикот кај нас е следната недела
У локоланото гранапче на касиерката и подарив ракавици а ја со маска, и и објаснувам носам маска за да не те заразам и ти мене, ти фаќаш пари од 100луѓе у денов од кај знам со кој си имала контакт и дали си заразена, ракавициве се за тебе а ти како сакаш(не ги стави)...у сите маркети исто, нит ракавици нит маски носат...дај да ги маркираме која каде носи заштита таму да се купува па нек се научат. Не им купил газдата маски/ракавици....ко да газдата ке ги излечи ако фатат.....ова го нема нигде. Кај лебот ич да не се мислите, само двојно запакуван, тие другите еден куп раце пред вас ги испофаќале.
Не него слушав еден на bbc.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.570
Поени од реакции
16.764
еве го пак надвор загадено... а освен тоа иде и период на алергени... Кој знае какво ќе биде влијанието на овие фактори на заразените од коронавирус ??
Посебно ќе е проблемот во симптоматско дијагностицирање на коронавирусот....

https://www.libertas.mk/dokolku-doaѓate-od-nekoјa-od-ovie-20-drzhavi-zadolzhitelno-sedete-doma-vo-14-dnevna-samoizolacziјa/?fbclid=IwAR2cEi-DFJdNB3auRPdzPzqobC1Eam2iXSObQQqPbT7pQgOOpGFaOo3ptcI
еве излезе листа на 20 држави , секој којдоваѓа од таму да биде во Самоизолација ???
линкот од министерство не работи но пдф се отвара
http://zdravstvo.gov.mk/wp-content/uploads/2020/03/NivoNaRizik09.pdf.pdf

ама пдф то НЕМА врска со најновите состојби

Последно уредено:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Инаку, во изминативе 2-3 дена речиси е дуплиран вкупниот број на испратени мислења на форумов. Чисто како интересен факт, поврзан со ситуацијава.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.570
Поени од реакции
16.764
Демек умрел што умрел ама не било од Корона туку од Бомбона ?
Ти тоа на митинг....битна е превентива а партиски на друго место
друго мислев, и од загадувањето и алергиската астма може да го има симптомот скратен здив... а тестови нема одвише...

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
И браќава од север, пред некој ден имаа само 1 сега 18.

Битно тој докторот ги советуваше жените ич да не се секираат да си одат за 8март во Италија, оти било ефтино.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
друго мислев, и од захадувањето и алергиската астма може да го има симптомот скратен здив... а тестови нема одвише...
И ја друго мислев дека мислеше, денес читав напис за во америка како некој доктор не ги послушал уредбите на Трамп(се збори за пред месец или повеќе дена) и самоиницијативно земал сите да ги тестира на Корона, и на 20годишен пациент искочил тестот позитивен, го изолирал со што спасил многу повеќе луѓе да бидат заразени ако не го направел тестот и не го изолирал.
Незнаеш кој е заразен кој не е, затоа апелот е за превенција....по маркети и сегде, носење маски или ракавици секако е подобро од ништо.
Може имаше и погрешно објаснување дека само заразените треба да носат заштита и тоа мора да го исправат, ама и ги сваќам и можам да се прилагодам, прбрзо се шири вирусов па и информациите се менуваат многу брзо.....пример со автобусиве денес

Последно уредено:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Prestanete da veruvate na glupostive.
Site simptomi i dijagnozi vo fiktivnovo romance ne se voopsto slicni so realnosta.
Virusot prezivuva na povrsini i virusot e infektiven ako si vo kontakt so mrtovec od koronavirus.
Како тоа од мртовец? Како мртовецот ќе го пренеси вирусот? Веројатно кај заболените не е инфицирана кожата по целото тело па контакт со неа да ти го пренеси вирусот.
... многу несериозност низ цела ЕУ граници отворени, луѓе циркулираат само со препораки што не е доволно со веќе објавена „пандемија“ од СЗО јас мислам кај да е мора војската да се извади на терен...
И да пукат по сите како Ким.
Заев: Можеби корона вирусот ќе не стави во поинаков вид на кампања, но не гледам причина изборите да се одложат

:tapp:
Од овие си патиме :)

Нема заебавање со жутиве.
Вежба е ова за тие што ќе одбијат да им се мери температура. Уште од почетокот на епидемијата е.
Другиве роднини у Италија сега зборев со нив во Удине живеат 40 години викаат се е затворено,само аптеки и продавници работат.Од последните 2 лица што умреле како последица од вирусов биле старици,едната 103 години другата 93.Еднаш у два дена одел тетин ми набрзина до продавница и толку.Истото не чека и нас ми се чини нареднава недела
Па и најдобра опција е тоа. Колку побрзо се решат на таков чекор толку подобро. Поарно е се да биди затворено 10тина дена отколку да има многу заболени.
Ја работам во прометна трафика и нејќам да паничам ама последните три дена ептен непријатно се осеќам додека сум на работа. Претходна недела една жена се искашла во парите и после лижна со прст да ги изброи.:place: Сега да ми го направи тоа некој, ЈА ќе го плукнам во фаца и ќе го отерам у пм. :place:
Имаше некој пишано, од глупоќа ќе си умриме, не од вирусот :)

Инаку очигледно е дека залудно се преземаат мерки за спречување на заразата. Џабе толку карантини и забрани кога ете во Англија му дозволија гостување на навивачи од Мадрид. Во Франција пред стадион собрани 2-3 000 навивачи на ПСЖ. По автобусите и метроата оние ретардираните ги мачкат шипките за држење со плукајнца. Доктори и професори сметат дека е понижувачки ако се пријавиш за да се прегледаш. И така. :)

Annik Honoré

In Floyd I trust!
Член од
29 септември 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.484
Имало и подебилни од нас бре. Ова Америве стварно биле шути. Сеа читам на портал, заболена со симптоми на CoVid-19 се јавила за тестирање, и рекле коа ќе кашлала неконтролирано да се јави повторно

Attachments

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Имало и подебилни од нас бре. Ова Америве стварно биле шути. Сеа читам на портал, заболена со симптоми на CoVid-19 се јавила за тестирање, и рекле коа ќе кашлала неконтролирано да се јави повторно
Kolu sto razbiram trebala da ima 3 simptoma za da bide testirana...da kasla tolku cesto za da nemoze da zbori, teskotii vo disenje, i da ima visoka temperatura.
Nego da se vratime na nasevo....imase prasnja pred nekoj strana i mene mi e nejasno toa, dali test za Korona e na teret na zdravsto ili treba da se plati privatno
I kako se doagja do toj test? Jasno mi e deka ima telefoni....no neli vo vakva situacija site treba da sme istestirani

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom