Коронавирус (COVID-19)

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Заев: Можеби корона вирусот ќе не стави во поинаков вид на кампања, но не гледам причина изборите да се одложат

:lolzz:
Овој при здрав разум е или ...

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.230
Поени од реакции
13.148
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Italy
Confirmed: 12,462
Deaths: 827
Recovered: 724
Active: 10,911

Уште малце и една четвртина од починатите во светот ќе се од Италија - страшно.
6,6% умрени

Ништо страшно коронава скоро исто како обичен грип.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.543
Поени од реакции
29.114
Ние сме ти народ haha kakva korona be, samo pivo od korona priznavam, меѓувремено јадеме гомна јавно зошто не се превземаат соодветни мерки, плукаме како за кур не не бива, али сме многу смешни и вицкасти на твитер. Тепачка е кој прв ќе преведе статус и да ќари некое лајкче.
Од друга страна сами ништо не превземаме и уште идеме со муабетот koronava nisto ne ni moze glej od obicna nastinka kolku ginat.
Стока народ.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
6,6% умрени

Ништо страшно коронава скоро исто како обичен грип.
Него ме чуди Меркел, 60% од Германија се 48 милиони х 6.6% = 3.168.000.
Мн охрабрувачко соопштение даде.
Во ваков стил

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Гледајте го, интересни поенти има.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Глупациве од СДС и ЖНЕ со кој памет ќе тераат кампањи кога е јасно дека за недела-две тука ќе биде лудница, а за месец време кога ќе се изборите кој знае колкав процент од населението ќе се лекува. Викам не дај Боже така да биде, ама по секоја можна логика се дава да се заклучи дека се повеќе и повеќе ќе сме на удар од вирусов. Не дека е голема смртноста, ама со нашево здравство ќе биде за некој процент поголема отколку во побогатите држави. Поентата е повеќе од јасно е дека секоја нормална држава треба да одлага избори дури да се види на кај ќе тера ситуацијава.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Во ваков стил

Во Германија нема толкава смртност.

Кај Италијанциве е излезено од контрола, немаат доволно капацитети да ги лекуваат луѓево.

Само јас му се чудам на глупациве наши, кои ги слушаат српските глупаци, затоа што ние и Србија имаме уште помалце капацитети од Италија.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.570
Поени од реакции
16.764
А ракавици гумени само еден има ( тој да не е негативниот) ???

M

Macedon1um

Гостин
Во Германија нема толкава смртност.

Кај Италијанциве е излезено од контрола, немаат доволно капацитети да ги лекуваат луѓево.

Само јас му се чудам на глупациве наши, кои ги слушаат српските глупаци, затоа што ние и Србија имаме уште помалце капацитети од Италија.
Нема конкретна статистика ама на интернет се пишува дека голем дел од смртните случаи биле 80+ години, за споредба во Вухан 80% над 60+ години пишува

Кај Италија настрана задоцнетата реакција од надлежните како дополнителни проблеми ги потенцираат културата на поздрав со бакнување, солидниот процент на пушачи со тоа и по ранливи бели дробови, втора држава по бројот на стари луѓе и секако не толку добрите хигиенски навики што ги имаат како народ.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Другиве роднини у Италија сега зборев со нив во Удине живеат 40 години викаат се е затворено,само аптеки и продавници работат.Од последните 2 лица што умреле како последица од вирусов биле старици,едната 103 години другата 93.Еднаш у два дена одел тетин ми набрзина до продавница и толку.Истото не чека и нас ми се чини нареднава недела

Член од
30 август 2012
Мислења
3.616
Поени од реакции
6.355
А ракавици гумени само еден има ( тој да не е негативниот) ???
Која проста раја живее во државата ,посебно во помалите места и некој приградски населби во помалите градови,тоа е чудо едно. За да изградат кабадаји со селски фори по нема да измислат , па тоа до некој муабети и бабини деветини лекови,ништо чудно да ја заебеме и Италија.Уште не се сваќа сериозно , но за неколку дена кога ќе одиме преку 100 заболени тогаш ќе се свестат.
Инаку наредно под хитно треба да се затворат фитнес центрите,кладилници,казина, па и на крај и кафичи и ресторани ќе бидат.

Инаку од овај вирус само некој лек (дали апчиња или некоја вакцина) ќе биди спасот.
Што помалку имаме инфицирани дури се најди лекот тоа ќе биди подобро.Тоа дека не се шири на потопло уште не вервам (денес само во Катар има 200 новозаболени)
Инаку се појќе вервам дека е вештачки направен , а за кој таргет уште неможам да поврзам. т.е. Дали Кина само го напрај за да го рашири низ светот, или некој му го наместил на Кина, па неконтролирано се рашири низ светот или е таргет постара популација (ова ми е најверојатно) ќе претпоставуваме .
А лек мора негде да има (тој шо го направил вирусот) а кога ќе се пушти во проток зависи ,кога ќе си исполни целта.
Не ми изгледа дека е најбитна цел само продажбата на лекови(покрај мулти-милионскиот профит што ќе се напрај),него лек ќе се пушти кога ќе се достигни целта на вирусот.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Како пресмета, секоја чест. :D
Инаку 60-70% од Германија се околу 50М жители, толку прогмозира Меркел дека ќе се разболат. Дали мисли за во наредните не знам 10 години или ги плаши луѓето за да не се зезаат со вирусов кој ќе му знае.

Kajgana Shop

На врв Bottom