Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување

За сите скептици и хипстери. Jama Network, е супер доверлив журнал, па сега видете дали ќе се потсмевате и во иднина. Студии од висок квалитет, обрнете вниманине и на 19:55, ако дозатa била повисока можно е ефектот да е уште посилен.

Алтернатива на интравенозна администрација, е липосомски витамин C.

Последно уредено:

После фудбалерот на Јувентус Ругани и кошаркарот на Јута, Руди Гобер.

Трамп ги забранил сите летови со Европа, освен Британија.

Том Хенкс и жена му позитивни.

Нба суспендирана, на потег се Уефа и Фифа.

Само можеме да се надеваме дека нема премногу да се прошири вирусов кај нас и да чекаме.Апсолутно ништо друго не можеме да направиме.Многу силни држави неможат да врзат крај со крај,држави каде живеат луѓе со висока свест.
Автоматски споено мислење:

Знае ли некој што е најдобро за јакнење на имунитетот?

Според некое скромно истражување
Мултивитамински таблети (ако можеш сега во аптека уопште да ги најдеш).
Секој ден по 1 таблета се пие.
Исто така и имаше по нетов дека алкохолот помагал како превентива (нели без да се претерува.) така да една до две чашки ракија со Зелка салата може доста да ти зајакне имунитет. :)

Кој знае што се крие зад овој вирусот штом се крева ваква фама, има нешто шо кријат останува да видиме

Фама се крева пошто пребрзо се шири, нов е, уште нема „лек“, „вакцина“... Иначе вирусот како вирус, како што можеме да видиме не е толку многу смртоносен и опасен, само нов е и уште не му е најден лекот, затоа и паниката најверојатно. А дека се крие нешто и те како се крие. Колку само теории на заговор искочија тоа е чудо...

Кој знае што се крие зад овој вирусот штом се крева ваква фама, има нешто шо кријат останува да видиме
Ova se mi deluva na nov lvl na vojna... ne znam, ama taka mi deluva se. Planski i podmolno. Sega da gi razdrmaat sistemite, da vidat do kaj se site i kako reagiraat, a za ponatamu moze i poagresivno. Ne vikam deka e tocno, samo moe viduvanje za edna od moznostite.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Не знам целава ситуација ми е морничава, кај нас најповеќе ме плаши тоа што не си сваќаат некоо луѓе сериозно, дискотеки, казина, кладилници, си фураат без проблем а најповеќе народ влегува излегува таму.
Ќе ги земам кафичите и рестораните, во еден кафич дневно во Битола се трошат најмалце 200 кафиња во денот, исто толку чаши на води, е сега шо е лошото, како шо знаеме сите хигиената по локали е мизерна, мал збор е мизерна, чашите се плакнат само со ладна вода, можите да замислите колкава маса на луѓе ставаат муцки на чаши, финџали итн.
Јас да сум прво кафичите би ги затворила, кладилниците,казината и теретаните.
Затоа што со тоа што ги затворија училиштата мајките удрија на кафосвање повеќето дома не можат да се приберат.
Пред се дури не се разбуди свеста кај граѓаните џабе е се јас мислам

Фама се крева пошто пребрзо се шири, нов е, уште нема „лек“, „вакцина“... Иначе вирусот како вирус, како што можеме да видиме не е толку многу смртоносен и опасен, само нов е и уште не му е најден лекот, затоа и паниката најверојатно. А дека се крие нешто и те како се крие. Колку само теории на заговор искочија тоа е чудо...
Number of deaths from coronavirus in Italy has risen by 196 to 827 in last 24 hours.
Последни неколку дена просечно по 100 им умираа дневно, последниов ден израчунај колку рипнал тој просек.

Така да според она што го гледаме од Италија, не е баш така како што викаш, таму е хаос кој многу лесно може да се прелее и во останатите земји а у вукојебини ко нашата и уште пострашно поради недостиг на (квалитетни) кадри у неколку области кои се клучни во битката против ширењето на вирусот, како и средства потребни за истото. Тука додади го и генералниот менталитет кој владее кај населението ...

Number of deaths from coronavirus in Italy has risen by 196 to 827 in last 24 hours.
Последни неколку дена просечно по 100 им умираа дневно, последниов ден израчунај колку рипнал тој просек.

Така да според она што го гледаме од Италија, не е баш така како што викаш, таму е хаос кој многу лесно може да се прелее и во останатите земји а у вукојебини ко нашата и уште пострашно поради недостиг на (квалитетни) кадри у неколку области кои се клучни во битката против ширењето на вирусот, како и средства потребни за истото. Тука додади го и генералниот менталитет кој владее кај населението ...

Јас малце лошо се изразив. Извинете за тоа.
Муабетот со тоа „не е толку смртоносен“ ми беше за друго. Од колку заболени - колку починале? Еве од Ал Џезира ми искочи прво коа изгуглав „the coronavirus outbreak that has killed 631 people and affected more than 10,000.“ Еве и 800 луѓе да се, од 10 000 заразени процентот е 8%.
А сеа што викаш за нашите кадри и за нас како народ... Сме си ибале мајката. Здравството ни е УЖАСНО. Како народ сме доста некултурни и валкани. Едоставно не не бива. Совеста ни е во минус а хигиената ни е на 0. Тука потполно се согласувам со тебе. Доволно е само совеста да ни проработи, да поченем само малце, колку што е нормално да се грижиме за самите себе, секојдневно туширање,често миење раце, почесто перење на алишта, да не искачаме од дома без потреба, да јадеме повеќе витамини и тоа е доволно за колку толку да се заштитиш.
Како и да е, ќе видиме како ќе се одвиваат работите. Се надевам дека нема да искочат од контрола пошто здраството ни е тотално утепано а народот ни се понаша ко да имаме најбоље здраство у свет...

Toa e zatoa shp zaostanuvale so podatoci posledni nekolku dena.

Трамп нормално ја криви Кина што не спречила на време ... муфљуз.
Pa vo pravo e.

Nekolku informativni infohrafici za COVID19
korona-1.png

korona-2.png

korona-5.png

Последно уредено:

За сите скептици и хипстери. Jama Network, е супер доверлив журнал, па сега видете дали ќе се потсмевате и во иднина. Студии од висок квалитет, обрнете вниманине и на 19:55, ако дозатa била повисока можно е ефектот да е уште посилен.

Алтернатива на интравенозна администрација, е липосомски витамин C.

А затоа тебе лично не ти било страв од вирусов. (y)

Е сега кажи каде ставаат кај нас интравенозно витамин Ц ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom