Коронавирус (COVID-19)

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.294
Поени од реакции
7.653
Во право си дека се помалце заболени ама уште не е завршено ширењето. ќе видиме на крај. Плус за грип нема никакви карантини и мерки така да никој не се замара ако го фати. Сега колку толку се контролира и затоа може нема милијарда.
А зашто никој не се замара, милиони грипосани, илјадници починати...

Е сега ако овој Ковидов-19 е мутиран, што ја предизвикало мутацијата... Најверојатно вирусот од лилјакот, се спарил со вирус од човек, добиле потомок, ама со различни својства - Бетмен

Ама па кинезите илјадници години исто си јадат, можеби друга ќе да е причината за мутацијата :toe:

Тие од Дебар, колку саати биле во автобус, среќа никој од другите не е позитивен, ама па значи не се пренесува така лесно нелиии...
А за контрола во денешниов глобален свет мало морген. САД УК не затвараат граници, па што знам не знам.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.171
Поени од реакции
13.781
Се надевам сега сфаќате зошто и во Италија полека затвараа се, затоа пто и таму требаше да се реши проблемот со каде децата, кој ќе оди на работа, од пто ќе се живее. Тука нема избор, немаш каде детето? Ќе си земеш одмор и ќе си седиш дома. Нема бунење лога е ваква ситуацијата.
Би сакала да прашам дали некој направил од тие тестови на митрев? Ме интересира затоа што во Италија зборат дека тестпт е патентиран во Иран а ќе се произведува во Италија...ама Македонија веќе го има?
Можда грешам...

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Како се изјаснуваат локалните антиваксери на темава?
И уште поважно, дали би ја примиле потенцијалната вакцина за вирусов, или ќе продолжат да си ги лечат новороденчињата со есенцијални масла?

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Има некој доктор на само вистина моментално
Автоматски споено мислење:

Драган Даниловски - епидемиолог

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Докторов вика затнат нос но нема течење - без слуз валда, и печење на долниот дел од грлото при голтање, потоа се спушта на доле.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.543
Поени од реакции
18.797

На крајот го фатив ама баш добро објасни човекот

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.294
Поени од реакции
7.653
И уште поважно, дали би ја примиле потенцијалната вакцина за вирусов, или ќе продолжат да си ги лечат новороденчињата со есенцијални масла?
А зашто новороденчињата, кога тие па ич не се ризична група....
Нели возрасните со години се вакцинираат против грипов, што толку се исплашиле :toe:
А и зашто па тие баш се таргет група на Ковид -19.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.543
Поени од реакции
18.797
Гарант вака :
Ете ви реков, намерно е пуштен вирусот за да се вакцинираме сите, сакаат да не држат под контрола, илуминатите се криви за се, кој знае што ќе ни стават во вакцините, сите ќе умриме ... и слични глупости
И да излези вакцина голем број нема да сакаат да ја примат вакцината, ама дај Боже да излези што побргу па кој не сака да ја прими драстични казни, доста беше изигравање гугл доктори, од таквите до ова тереџе стигна светот

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
моментално оваа слика ја објаснува докторот
ESiq_8jUwAA_94s.jpg

Вика ако нема контрола 70% од популацијата би заболела

Член од
12 март 2009
Мислења
20.194
Поени од реакции
16.333
интересен случај во Србија, грип ама атипичен ???

Grip razorio pluća mladića iz Kragujevca za samo 24 sata: Hirurg objavio snimke pre i posle, uz VAŽNO UPOZORENjE građanima (FOTO)

Iako još uvek nisu stigli rezultati obdukcije koji će potvrditi da je u pitanju običan virus, pluća pacijenta su ista kao kod osoba koje su preminule od korona virusa - tvrdi ovaj doktor.

- Nema šta da se objašnjava, ne mogu ovde da držim kurs medicine. Razlika je toliko upadljiva, zato sam okačio kao razglednicu posebno za one što se leče rakijom i belim lukom - napisao je dr Đorđević na Tviteru priznavši da je možda napravio propust što je tako nešto okačio, ali evidentno iz pametnih i opravdanih razloga.

Kako i sam kaže slika preminulih od gripa i od korona virusa je ista.

- Radi se o preminulom mladiću (25) u nedelju u Kragujevcu, navodno običan grip. Svrha tvita je da ukaže zašto su na respiratoru. I slepac vidi razliku, ne trebaš biti lekar. Isti bolesnik, razlika jedan dan - zaključio je.

Prof. dr Predrag Sazdanović je dodao da je "pacijent 1995. godište i da je u nekom periodu kao vozač išao po auto-delove u Sloveniju". Sazdanović naglašava da je Institut Torlak potvrdio da je pacijent imao sezonski grip, Influencu A, kao i da će uslediti obdukcija preminulog.

наравоучение, да не се лечи грип со ракија и бел лук...
Да, ама поради Короната вика да не се оди на доктор за било што, за да не фатиш Корона ???

Последно уредено:
Член од
5 март 2018
Мислења
16.543
Поени од реакции
18.797
интересен случај во Србија, грип ама атипичен ???

Grip razorio pluća mladića iz Kragujevca za samo 24 sata: Hirurg objavio snimke pre i posle, uz VAŽNO UPOZORENjE građanima (FOTO)

Iako još uvek nisu stigli rezultati obdukcije koji će potvrditi da je u pitanju običan virus, pluća pacijenta su ista kao kod osoba koje su preminule od korona virusa - tvrdi ovaj doktor.

- Nema šta da se objašnjava, ne mogu ovde da držim kurs medicine. Razlika je toliko upadljiva, zato sam okačio kao razglednicu posebno za one što se leče rakijom i belim lukom - napisao je dr Đorđević na Tviteru priznavši da je možda napravio propust što je tako nešto okačio, ali evidentno iz pametnih i opravdanih razloga.

Kako i sam kaže slika preminulih od gripa i od korona virusa je ista.

- Radi se o preminulom mladiću (25) u nedelju u Kragujevcu, navodno običan grip. Svrha tvita je da ukaže zašto su na respiratoru. I slepac vidi razliku, ne trebaš biti lekar. Isti bolesnik, razlika jedan dan - zaključio je.

Prof. dr Predrag Sazdanović je dodao da je "pacijent 1995. godište i da je u nekom periodu kao vozač išao po auto-delove u Sloveniju". Sazdanović naglašava da je Institut Torlak potvrdio da je pacijent imao sezonski grip, Influencu A, kao i da će uslediti obdukcija preminulog.

наравоучение, да не се лечи грип со ракија и бел лук...
Да, ама поради Короната вика да не се оди на доктор за било што, за да не фатиш Корона ???
Леле човеку кај ги наоѓаш овие страни побогу, вирусот можи ќе го избегниш некако ама анксиозност не ти бега ако продолжиш да читаш вакви срања.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Докторов вика дека со топлото време ќе се смири, но дека ќе го има секоја сезона.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676

Ме интересира дали некој од еминентниве наши доктори јавно ја осуди кокошкава или се чуваат како да се ариевци?
Баш водителката го чепна на таа тема и овај вика секој човек греши и можи да не е свесен за грешката која ја прави.
Па пичка му матер, директорка на клиника ако не е свесна за ваква "грешка" не знам кој би бил свесен.

Kajgana Shop

На врв Bottom